Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

P

Princ

Гостин
Не не, читај убаво, има и видео од пресот на министерката. Сите тројца и плус двајца што им помогнале ја преминале границата со косово.
- Кривични пријави за тероризам се поднесени против пет лица. Од тие пет лица тројца се уапсени, а двајца се во бегство. Едно лице од двете кои се во бегство е директно осомничено дека учествувало во убиствата кај Смиљковското езеро, изјави министерката Јанкулоска.
Еден осомничен убиец и еден осомничен помагач преминале во Косово. Останатите тројца (двајца осомничени убијци и еден осомничен помагач) останале во земјава и си спиеле раат, по гаќи.
Сеуште е неутврдено зошто.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
_The Great_, досаден си.
Значи во камповите за обука има 3 часа
1 час: користење оружје
2 час: бегање
3 час: ако веќе не можеш да бегаш, направи нешто, 72 девици те чекаат
А тие девиците кога можат да се искористат додека си жив или кога ке бидеш мртов која е процедурата?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Џабе ви е лажната среќа дека правдата ќе биде спроведена врз некој што сеуште не се знае дали е виновен.Се повеќе мислам дека самите Албанци ги наместија вахабистите како виновни за чинот,за да се скрие тоа што е повеќе од јасно.Сепак ова е само мое мислење.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Се осеќам ко министерката на денешниот прес, која повтори десетици пати дека од 5 осомничени, 2 се во бегство.
Дали и зошто двајца се во бекство појма немам, но од друга страна немам ни одговор на прашањето за кој стап тројца останале во земјава откако професионално ги извршиле убиствата. Зошто професионално не прескокнале граница. Имам повеќе прашања :)
Види, увек има „фраери“ кои мислат дека се недопирливи. Таков еден има(ше) баш кај тебе у Кондово. Agim Krasniqi. Иначе многу васпитан дечко и прав демократ. На мравка не гази.

За другово, у право си. Требало фино лепо да збришат преку граница и нит апсење нит бутур. Тогаш ќе продолжевме да шпекулираме дека убијците се од некоја друга галаксија, надвор од нашиот сончев систем. ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.735
Поени од реакции
8.754
Во 2001 имаше муџахедини платеници но тоа е офтопик и нема везе со темава..
Види, муабетот е јасен - си се декларира некојси како вахабист, но во реалноста не е.
Проста работа и споредба ти дадов, како што комунизмот не познава религија, вахабизмот не познава нација/држава итн.
Вахабист и националист не може да биде една иста личност. Контрадикторно е :)
Вахабистите можда пукале за слобода на муслиманите, но не би (ако се вистина вахабисти) пукале за слобода на било која нација.

И да, ептен сме оф. Али не само ние, све отиде у ПМ на темава.
Вистината е дека децата никој нема да ги врати, па биле вахабисти, крстоносци, или мормони убијците. А уште пострашна вистина е што ниту е прво, ниту последно срање на овој посран Балкан.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Јанкулоска рече дека тројцата што го извршиле убиството пукале со две автоматски пушки и со пиштол, а откако ги убиле петтемина кај Железарско Езеро, со автомобилот „опел омега“ отишле кај месноста Вражји Вир, каде што двајца помагачи ги засолниле и им помогнале да избегаат на Косово.

http://www.mkd.mk/29145/crna-hronika/trojca-od-uapsenite-direktno-go-izvrile-ubistvoto-kaj-zelezarskoto-ezero/

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Јас па мислам дека треба сите во МВР да се отпуштат и сите тука рекла казала тинејџерчиња со Mission Impossible филм да се вработат на нивно место ... зашто очигледно и без воопшто да учествуваат во истрагата однапред знаат кој е крив а кој не е крив и дали е сево ова наместено или не.

Брука и патетика .. си патите сите од главата затоа и ќе ве рендаат и тролаат по форуми принцови и принцези !!!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.735
Поени од реакции
8.754
Еден осомничен убиец и еден осомничен помагач преминале во Косово. Останатите тројца (двајца осомничени убијци и еден осомничен помагач) останале во земјава и си спиеле раат, по гаќи.
Сеуште е неутврдено зошто.
Има вакви мангупи троа повеќе. Ама овие ептен се опуштиле.
На пример, зошто во Парламент седат такви како нив (ама троа малце поинтелигентни).
Затоа што во МВР имале грб. Само што ,,грбот,, бил притиснат овој пат.
Затоа што МВР притиснало многу ,кои ги држи на конец, кои се на слобода, а не би требало да бидат.
Затоа што да не реагираа Македонците толку остро (невообичаено е, сепак) веројатно и ќе беа скриени.
Јас мислам дека се изненадија и самите од озбилноста на МВР овој пат. Обично курташак си игра, соучесниците на Спасов се сеуште на слобода.
Има повеќе варијатни, ама никој со калаш и бомби по дома не спие мирно. Самата потреба од оружје значи дека се плашиш за својата безбедност.

P

Princ

Гостин
Јанкулоска рече дека тројцата што го извршиле убиството пукале со две автоматски пушки и со пиштол, а откако ги убиле петтемина кај Железарско Езеро, со автомобилот „опел омега“ отишле кај месноста Вражји Вир, каде што двајца помагачи ги засолниле и им помогнале да избегаат на Косово.

http://www.mkd.mk/29145/crna-hronika/trojca-od-uapsenite-direktno-go-izvrile-ubistvoto-kaj-zelezarskoto-ezero/
Во самиот наслов од претходниот линк ти пишува со големи букви
Тројца од уапсените директно го извршиле убиството кај Железарско Езеро

кој дел кажи ми не го разбираш, па ќе ти појаснам.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199

Едниот пукал , другиот ги возел , третиот им помогнал да киднат преку граница .. тројца пукале од кој еден деген уапсен , двајца дегени киднале у косово на чај кај тачи !!!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Тебе не ти е јасно дека сите 5 души отишле на косово. Дали после 20 дена овие што се уапсени се вратиле тоа не знам, претпоставувма па така се уапсени, ќе видиме ваљда ќе се дознае кога ќе заврши распитот и ќе се изнесат материјалните докази.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Mene se mie jasno samo me nervira faktot sto uste si mislite deka ke ima sozivot so ovie , oni se tuka deluvaat se sirat i od den na den stanuvaat pojaki .Nekoj predmalce kaza nebile site albanci isti i fatenive se samo edna maska za narodot da se smiri , jas vikam smesno e da se komentira taka direktno ili indirektno site se vmesani vo ubistvoto kako prvo , kako vtoro so pobuda od radikalniot islam so cel da se prosiri strav kaj naselenieto i nesigurnost taka sto utre ke operiraat mnogu posigurno i so otvoreni race preostanatite nivni clenovi .Balkanot im e logisticka podrzka na operativcite od al kaeda gore vo Evropa poleka ama sigurno igraat .
Секој е невин додека не се докаже спротивното. (така ли беше?).
Сепак, не верувам во случајности, на пример, ете, што не ти влезе тебе некој дома да те апси, што не дојде мене некој да ме апси?!
Невини луѓе не гнијат по затвори, Принц, ако не укакал тука, укакал на друго место.
И да, мене ми е важна вистината, ама вистината не е онаква каква што повеќето Албанци се обидуваат да ја прикажат. Вистината е дека мене ми е страв сама да шетам низ Гази Баба, затоа што повеќе од еднаш сум слушала разно-разни свиркања и довикувања од Албанци, затоа што повеќе од еднаш го запалија крстот во мојата населба, затоа што повеќе од еднаш подметнаа пожари тука... А од друга страна, кога ќе видам дека има дечиња пуштени по полјанава, која ми е на 50м од дома, најчесто албанчиња, си го прибирам кучето затоа што најчесто се плашат (а не е опасно), затоа што не сакам никого да повредам на било каков начин.
Едно е изолиран случај, еден, но Принц, фер е да се признае, кога нешто се повторува безброј пати, неизбежна е генерализацијата и вперениот прст.
Знаеш, еднаш ќе ти украдам нешто, втор пат, трет пат...четвртиот пат и да не сум, ќе се сомневаш во мене.

И пак ќе кажам - ќе мора да се приложат докази, за кои моментално МВР тврди дека ги има - наше е да процениме. И ако веќе гледаме во тој правец, Спасов беше обвинет врз база на сведоци, немаше никаков органски доказ дека е убиецот, па немаше Македонец што не го осуди.

А од почетокот на темава, не ми е чуден ставот на ниту еден Македонец (а јас бев од оние кои претпоставуваа, но не тврдеа дека убијците се Албанци, напротив), ОВА ВЕЌЕ СМЕ ГО ВИДЕЛЕ, но Албанците од петни жили пробувате да докажете дека некој случајно слетал и отепал 5 деца.
Дури и да не беа Албанци, дури и да не се - тоа не го менува фактот дека многу пати биле, и ќе бидат.

Јас се оградувам од створења како Спасов, а се декларирам како националист. Ич не ми е гајле дали е Македонец, дали е патриот, дали ја сака земјава, или има бугарски пасош. Обична гнида е, која треба да биде смачкана, како и секој кој посегнува по нечиј живот, бил Македонец, Албанец, Србин или Нигерец.

Покажете малце почит, малце сожалување, макар тоа значело и да се плукне по своето. Затоа што ,,своето,, не е секогаш исправно. И уште помалку, реално.

Па и Спасов неможе да се спореди со овие монструми, ако е ѓубре. Можам да се кладам дека Спасов немал намера да го убие......

P

Princ

Гостин
Едниот пукал , другиот ги возел , третиот им помогнал да киднат преку граница .. троцја пукале еден уапсен , двајца киднале у косово на чај кај тачи !!!
Според муабетот на министерката, тројца вкупно пуцале.
После следува цитатов:
Едно лице од двете кои се во бегство е директно осомничено дека учествувало во убиствата кај Смиљковското езеро, изјави министерката Јанкулоска.
Мојата математика вели дека од тројцата уапсени за тероризам, двајца се уапсени (плус еден во бегство - вкупно три).

Kajgana Shop

На врв Bottom