jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.314
Исламски радикали можат да бидат и Шиити. Само викам дека е воопштена изјава, не е конкретизирана.1. А која е разликата помеѓу вахабисти и исламски радикали?
2. И дали е доволен доказ за тебе ако на зидовите има слики од УЧК? И јас и ти можеме дома да имаме слики по зидови од било кој (Аркан, Љубе, Ахмети, Бин Ладен), но тоа не значи дека сме припадници на нивните паравоени групации!
Можеме јас и ти да имаме од Љубе, Јохан на пример и толку, мада не верувам дека некој има слики од овие дома освен најблиските нивни. Ова е цел сериал слики од непознати за нас луѓе, апла се гледа идеолошка матрица.
Пак ќе кажам, ова е некаква група која покушава да направи нестабилност, со национална идеолошка матрица, нивното брзо апсење докажува дека немаат подршка од тукашните главешини. Е сега за да нема компликации, ќе им накалеми радикален исламизам, што е по мене сосема погрешно, пошто ако кажат дека се на етничка база убиствата и дека е тоа мала група на и дека повеќето Албанци ги осудуваат и помогнале во наоѓањето, верувам дека ситуацијата ќе се смири доста.
Ај ќе видиме наредните денови што ќе се случи. Вака ми е некако ептен жешко за да можам трезвено да коментирам.