Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Исто како пред 20-30 години , кога за една книга која ќе ти ја најдеа дома те прогласуваа за непријател.
Но денеска , во време на интернет , кога секој може да чита различни книги , во време кога ни прават кампањи Знаењето е сила , Знаењето е моќ ... да те уапсат заради верски книги кои ги читаш , верујте не е на арно.
Не смеам да читам книга за Фашизмот , Комунизмот , Големобугарски , албански , српски идеи , да читам книга за хомосексуалноста , за сериските убијци , итн ... пошто тоа МВР ќе го употреби како Доказ против мене , и ќе го интерпретира како моја Идеолошка Припадност.

Во оваа држава не смее човек да мрдне ... заради немање на слобода на граѓаните ... денес ни дојде рапортот ... Македонија на последно место во Европа по слобода на медиумите , пониско од некои банана републики.

Како што велат и некои тука ... пази што пишуваш ... милиција те чита.

Денеска радикален исламист те прогласуваат за пуштање на брада и за држење дома литература која се продава по книжарите.

По потреба , дури и албанското знаме се зема како доказ ... иако таквото се вее пред 16 општини.

Поголемо количество оружје: Автоматска пушка и четири пиштола , една бомба и неколку различни куршума ?!

Да претресеш 26 објекта, да приведувате 20 лица , за кои велите дека се работи за опасна група радикалци , а една автоматска пушка и четири пиштола да ги наречеш поголемо количество оружје ... јас го сваќам како себефалење на МВР.
Шоо жежи под нозете???? Дали не беа учки бе убијците...уште на денот на убиството по 3 часа на сите им беше јасно што луѓе се убијците бе? Што се буниш? Мислиш дека те ферма некој 2% овде? Помина тоа лижење....

Член од
14 февруари 2011
Мислења
55
Поени од реакции
30
многу грешки направила полицијата, требало сите од пелена да ги убијат и не мораше да кажат дека фатиле некој, нека стои случајот отворен со години, јас така ќе бев презадоволен ...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Жално е што најверојатно ке се скрие нивниот идентитет, денешните заматени снимки ме водат така да размислувам. :( Треба јавно да се објави кој не ги сака македонските синови, можеби ке излезат по 20 години и ке се повтори истото...
Во оваа фаза на истрага може да го кријат идентитетот после обвиненијата не.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Да им страда се што им е најмило, овие заслужуваат на плоштад да ги каменува секој.
Радикални кукавици. Само најлошо да ги снајде.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Стопути кажав, дека ќе ја видите искреноста на нивното наводно жалење за жртвите и осуда на масакарот, откога ќе ги фатат.
Ми текнува тука неколку души што дискутиравме, се излезе така (ова беше 14 15 16 април)

Него имаат нова техника, примети ги.

албанец: „абе и јас сакам да ги фатат убијците, абе знаеш како сум им лут? ќе ги убијам, ќе ги..ќе ги..вакво, убијам ќе ги масакрирам, само да ги фатат!!„
МВР: „фатени се убијците..(недиректно, но сепак јасно) албанци се„
албанец: „не се тие, нема докази, ги местат за да се слика јанкуловска, кај е берберот,фризерот..а раштански лозја?„
албанец: „абе и јас сакам да ги фатат убијците, абе знаеш....„
МВР: ...
...
...
...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Угнетени, навредени и понижени. Сите нив ги обвинуваат, а они не се криви, крив е x57zitri од Марс.

Од видеово се ќе им стане јасно на сите, тие со УЧК амблеми у селото тренираат стерлање( додуша го ја го гаџам на гуски и диви свињи) се шетаат и сликаат у селски продавници. Водителот ги прашува дали ги виделе луѓето и одговор : ја незнааамм, Македонска полиција ги малтретирало и слично.И за сликата од УЧК закачена на зид ја нашла у собата и се свиџала и ја закачила на зид.................. Истово е со Дарданиа и џганот они ништо не направиле кутрите!

Планирам на сите пријатели/странци што ги имам надвор од Македонија да им го испратам да видат со што стока ние тука имаме работа!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.389
Шоо жежи под нозете???? Дали не беа учки бе убијците...уште на денот на убиството по 3 часа на сите им беше јасно што луѓе се убијците бе? Што се буниш? Мислиш дека те ферма некој 2% овде? Помина тоа лижење....
Веруј дека не помина. Ќе се зачудиш кога и покрај се, ќе видиш какви има македонци. Ќе се појават малце покасно...
...со спремни теглички вазелинче.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Радикални Исламисти ?

Поради страв од разгорување на етнички тензии МВР спроведува класичен обид за затскривање на вистинките мотиви во убиството кај Смиљковци. Делото не е верски, туку етнички и политички мотивирано.
Ако размислиш малце ќе видиш дека БАШ РАЗГОРУВА МЕЃУЕТНИЧКИ ТЕНЗИИ
Радикални исламисти од Македонија = ШИП-тари

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Дајте им ги убијците на родителите на децата, сигурен сум дека би им ги ваделе органите со голи раце......да изгниете во земјата, сигурен сум дека за брзо ке бидите убиени.....и се молам за тоа....и вие убијци и вашите фамилии до 1000000то колено.....

Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
многу грешки направила полицијата, требало сите од пелена да ги убијат и не мораше да кажат дека фатиле некој, нека стои случајот отворен со години, јас така ќе бев презадоволен ...
Така ке имаше дека невини лица се убиени, исто како што беше 2001 година. Можеби повеќе сум симпатизер на опозицијата, но ова е прав потег што го изврши полицијата. И да не се тие тие убијци, овие ке беа следните. Во секој случај спречено е нешто што може да се повторува во континуитет.

F

fantomX

Гостин
Гледајќи ја локацијата каде се случи ова на сателитските снимки од Гугл, практичноста и логиката вели дека каков и да е мотивот, битното е незабележано извршување и брзо бегство кон Косово. Што ме води до заклучок дека овде некој е тежок идиот - или МВР ако фати погрешни суштества, или овие створевини ако се тие што мислеле дека успешно ќе се кријат овде и не избегале кон Косово.
За добро на сите нас во државава е МВР да ја завршило работата како шо треба. Во таков случај, страшното е тоа шо стоката не се косовари како што јас лично мислев туку овдешни, македонски албанци, шо е крајно болно. Ама ако МВР греши, тогаш целата работа воопшто е многу лоша, и Горниот да ни е на помош, на сите.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.212
Па и вие па албанциве шо ги бранат нивните чудовишта од сограѓани како дарданија на пример...
Вие сте најгадни... нели секој злочин го осудувате? Нели секој убиец било која национална или верска припадност заслужува казна? Тешко соживот ако тој тертип го терате, после ние сме ви сметале...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Веруј дека не помина. Ќе се зачудиш кога и покрај се, ќе видиш какви има македонци. Ќе се појават малце покасно...
...со спремни теглички вазелинче.
И за нив куршум, ако се Македонци...некои Македонци не заслужуваат живот, само смрт и за нив...тие се газолижачи....тие во ист гроб со овие да ги фрлат...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
И сега како ќе спијат одредени членови што испишаа преку 100 страници како тоа убијците не биле албанци од Македонија?
Еве најлошите кошмари на пацифистите што ги бранеа се остваруваат. Не се Српски служби, не е Детонатор виновен, убијците не биле затекнати при некоја зделка, не е заради концесија на езерото... НИШТО ОД ТОА !
Да да, тоа се обичните Албанци, вашите комшии... кое е сега вашето оправдување?

Kajgana Shop

На врв Bottom