Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.391
"Најголем дел од осомничените се македонски државјани."

Дури ни косовски Албанци не се, нашите се, комшии и пријатели.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
А што се оправате со овој Дардан-иа. Во процесот на истрага имаат земено ДНК, ќе се проверат, ќе се споредат, па ќе видие каков епилог ќе добие оваа акција. Како и да е не им е местото во Македонија. Мене повеќе ме загрижува фактот што сите биле државјани на Република Македонија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Зошто му дозволувате на Дарданија (кој сепаратистички ник :D ) да ја дефокусира темата. Едноставно игнорирајте го. Сега е тажен бидејќи неговите идоли (Аљи и Мендух) не скокнаа во одбрана на сонародниците негови кои биле криви само затоа што имале недозволена литература. :vozbud: За нарушената политичка позиција на неговата заедница не мора да се лути, тие што им ја креираа, тие им ја рушат. :D

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Во оваа држава не смее човек да мрдне ... заради немање на слобода на граѓаните ... денес ни дојде рапортот ... Македонија на последно место во Европа по слобода на медиумите , пониско од некои банана републики.

Како што велат и некои тука ... пази што пишуваш ... милиција те чита.

Денеска радикален исламист те прогласуваат за пуштање на брада и за држење дома литература која се продава по книжарите.

По потреба , дури и албанското знаме се зема како доказ ... иако таквото се вее пред 16 општини.

Поголемо количество оружје: Автоматска пушка и четири пиштола , една бомба и неколку различни куршума ?!

Да претресеш 26 објекта, да приведувате 20 лица , за кои велите дека се работи за опасна група радикалци , а една автоматска пушка и четири пиштола да ги наречеш поголемо количество оружје ... јас го сваќам како себефалење на МВР.
A sto gi branis vehabistite i ubijcite ako e taka zosto ne go branis i policaecot sto ubi dvajca vo Tetovo isto e sto e razlika ???
NE PRIVEDUVAME NEGO SITE PRIVEDUVAME VO OVAA POLICIJA IMA I ALBANCI TVOI SONARODNICI KOI JA RABOTAT ISTATA RABOTA KAKO I MAKEDONCITE .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.706
Поени од реакции
49.010
Кантер страјков на клиповиве, после кој треба да се осета безбеден, ич не ме импресионира. Дали се правите сторители или можеме само да нагаѓаме.
Сакам само да се затворат, да се малтретираат внатре да се донесат на дереџе да се самоубијат и фамилиите да им се репресираат додека се живи во секое поле, буквално да зажалат што ги познавале и ги израснале. Права држава така испараќа порака !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.391
Стопути кажав, дека ќе ја видите искреноста на нивното наводно жалење за жртвите и осуда на масакарот, откога ќе ги фатат.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
Ајде каде се сега Алабанците да викаат дека тоа биле Српски Агенти, мафијаши од Детонатор, концесионери на езерото итн. Испадна дека биле други, и не било за џабе плукање по AKSH и слични на нив, во моментов кукавициве.
no uste pozalno e sto ima i golem broj makedonci koi veruvaa vo ovie tezi samo za da se ocrni rabotata na MVR.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Има ли негде да се пријавам за да ги испрашувам овие наместо полициски службеници, и да понесам со мене алат за невкусни работи. Озбилно прашувам

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Исто како пред 20-30 години , кога за една книга која ќе ти ја најдеа дома те прогласуваа за непријател.
Но денеска , во време на интернет , кога секој може да чита различни книги , во време кога ни прават кампањи Знаењето е сила , Знаењето е моќ ... да те уапсат заради верски книги кои ги читаш , верујте не е на арно.
Не смеам да читам книга за Фашизмот , Комунизмот , Големобугарски , албански , српски идеи , да читам книга за хомосексуалноста , за сериските убијци , итн ... пошто тоа МВР ќе го употреби како Доказ против мене , и ќе го интерпретира како моја Идеолошка Припадност.
Смееш да читаш, ама ако покрај читањето за фашизмот почнеш да правиш гасни комори, тогаш значи дека не е само читањето во прашање. Тие не се уапсени поради книгите кој им се најдени, им биле пронајдено оружје, муниција, униформи и слично. Никој не се истрчува да апси 20 души, ако нема јаки аргументи за тоа. Срамота е да се бранат такви монструми, многу подоблесно ќе беше да ги осудевте.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се надевам дека бел ден нема да видат тоа гадовите одвратни! Без скрупули, без трошка човечност во себе...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Поголемо количество оружје: Автоматска пушка и четири пиштола , една бомба и неколку различни куршума ?!

.
пффф кажи им, што се четири пиштоли, багатела. Ти под јастук имаш дупло повеќе....

Не бе, не, после се жалите оти ви викале „не сте луѓе“...

Па ем МВР ве затскрива сега и ви помага, криејќи ги Албанците кои се фатени под поимот „радикални исламисти“, ем вие пак ги кудите...

не бе, незнам што народ ќе беше ова, колку и да си им дал, тие уште бараат. Колку и да си трпел на нивна сметка, не се благодарни. Колку и да си им помагал не викаат фала...

па крава да беше ќе прорикаше „фала“ до сега мајкуму...

Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
Жално е што најверојатно ке се скрие нивниот идентитет, денешните заматени снимки ме водат така да размислувам. :( Треба јавно да се објави кој не ги сака македонските синови, можеби ке излезат по 20 години и ке се повтори истото...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Успешна акција:cuc:на добро обучените специјалци .
Без инциденти, без повредени .... а и најбитното- уапсени злосторниците (y) одлично
Ах, мене ми е криво што се уапсени, требало да ги наполнат олово сите до еден и да ги запалат. Племе.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
no uste pozalno e sto ima i golem broj makedonci koi veruvaa vo ovie tezi samo za da se ocrni rabotata na MVR.
Па многу нормално дека има и Македонци што ќе поверуваат кога предавници и грчки платеници од типот на Мирјана Најчевска,Геровски,Милчин,итн инт нонстоп им го перат мозокот дека сме националисти ние Македонците дека албанците се супер дека ние сме тие што сме провокатори итн ,и сега лага 100 пати кажана станува вистина.Да му ебам мајката и во 1903 и во 2012 пак имаме предавници околу нас и после се чудиме зошто сме толку поделени.

Kajgana Shop

На врв Bottom