Храната од Мекдоналдс полна хемикалии - по 1 год. изгледа исто како денот кога е купена

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин

Најголемиот синџир за брза храна во светот - Мекдоналдс, секој ден опслужуваоколу 47 милиони луѓе. Повеќето од овие луѓе толку се навикнати да конзумираат хамбургери и помфрит, кои компанијата ги нуди-едноставно не можат да поднесат да живеат без оваа храна.
Сепак голем дел од клиентите се свесни колку е всушност оваа храна "ѓубре", штетна.
Пред околу една година Американката Мелани Хескет откри дека има направено експеримент со храна од Мекдоналдс. Таа купила чизбургер и пакетче компири од синџирот, по што ги оставила на отворено. 12 месеци потоа храната изгледала како и на денот кога ја купила.
"Нема црви, нема габа"изјавила Хескет.
Тоа не е единствениот ваков експеримент.
Во 2010 година фотографката Сали Дејвис купила детско мени од Мекдоналдс и го оставила во кујната. Шест месеци подоцна сендвичи бил сув малку но не фатил мувла
И Џулија Хеви чувала во обична кутија чизбургер од Мекдоналдс, купен пред 4 години. Денес лебот и кашкавалот се стврднати, месото станало помалечко, но нема мувла на сендвичот, и видливи знаци на гниење.
Не е тајна што компирот, зеленчукот и овошјето, кои се продаваат во Мекдоналдс, се геномодифицирани, месото е преполна со хормони и антибиотици. Освен тоа, при проготвувањето на храната се користи премногу сол, масти и синтетички конзерванси.
bezpardon
ohridON

Ништо ново .. али јбг , кловнот и рекламите за happiness продават , а не квалитетната храна ..

ЈБГ можда (сигурно) има отрови али е преубав хамбургеро.
Има некој умрено од Мекдоналдс?
Dafuq did I just read?! :eek:
Не бе, не си тачен ти... Шо има убаво во тоа сендвичите, ко стиропор да јадиш. Ни вкус ни ништо... милион конзерванси.
Во Ница јадевме неколкумина во мекдоналдс, сите исто имавме, Big Mac земено... абе не помина ни пола саат, само што се вративме во хотелот двајца се скинаа од пролив и повраќање. После убави биле ќе слушам, ма немој.

Не бе, не си тачен ти... Шо има убаво во тоа сендвичите, ко стиропор да јадиш. Ни вкус ни ништо... милион конзерванси.
Во Ница јадевме неколкумина во мекдоналдс, сите исто имавме, Big Mac земено... абе не помина ни пола саат, само што се вративме во хотелот двајца се скинаа од пролив и повраќање. После убави биле ќе слушам, ма немој.
Да и јас јадев еднаш во Холандија, не можев пола да го изедам, да не беа тоа турските ресторани ќе си останев гладен.

Морган Спарлок, режисерот на Суперсајз Ми, има напраено експеримент на оваа тема:

Дали после овоа продужиф да јадам у мики-ди?
Да.

Јас оддамна во Скопје купив еден , кај беше мизерен , кај плескавицата имаше вкус на чоколадо , па и премал бре , за 50 денара можам 1 л квалитетен јогурт да купам , и те како похранливо и поздраво .. од тогаш не сум купил , ниту планирам да купувам , мада и ретко јадам junk food.

Јас оддамна во Скопје купив еден , кај беше мизерен , кај прескавицата имаше вкус на чоколадо , па и премал бре , за 50 денара можам 1 л квалитетен јогурт да купам , и те како похранливо и поздраво .. од тогаш не сум купил , ниту планирам да купувам , мада и ретко јадам junk food.
Најкретенски е што за тие пари што ќе ги фрлиш во Мекдоналдс, можеш да јаде во кафана и да се најадеш како човек, арно ама кафана нема реклама I'm loving it, значи треба стварно да не си со сите да јадеш од Мекдоналдс, ај разбирам да се проба ама да бидеш секојдневно значи дефинитивно мозокот ти е испран.
На Балканот т.е Јужна Европа, Северна Африка, Персиските земји, Индија, Кина или првите земји каде се развила модерната цивилизација е испод ниво да јадеш такво срање, кога од овие земји е излезена најдобрата храна што постои. Замисли ти на Србин му продаваш плескавица што може низ заби да ти се изгуби, кога србите 99% од кујната им е месо, и плескавиците им се 300-400 грама.
Ама јбг маркетингот тоа го прави, I'm loving it иако јадеш срање.

Јас оддамна во Скопје купив еден , кај беше мизерен , кај прескавицата имаше вкус на чоколадо , па и премал бре , за 50 денара можам 1 л квалитетен јогурт да купам , и те како похранливо и поздраво .. од тогаш не сум купил , ниту планирам да купувам , мада и ретко јадам junk food.
А исто за 50 денари моеш да купиш две кила компири. Знаеш колку многу ќе се најадеш од тоа....

older than the internet
како и да е, big n tasty сосот >>>>>>>> се
има другари на кои не им се допаѓа воопшто храната во мекдоналдс, има на кои им е омилена.. ги разбирам и двете групи
јас мислам дека ако на некој му е мерак да си касне, не смета.
еднаш до 2 пати во месецот си јадам big n tasty и топ ми е.
ја на апсолвентска буквално секој ден јадев big mac и нишо не ми беше.... освен што ми здосади :D

Најкретенски е што за тие пари што ќе ги фрлиш во Мекдоналдс, можеш да јаде во кафана и да се најадеш како човек, арно ама кафана нема реклама I'm loving it, значи треба стварно да не си со сите да јадеш од Мекдоналдс, ај разбирам да се проба ама да бидеш секојдневно значи дефинитивно мозокот ти е испран.
На Балканот т.е Јужна Европа, Северна Африка, Персиските земји, Индија, Кина или првите земји каде се развила модерната цивилизација е испод ниво да јадеш такво срање, кога од овие земји е излезена најдобрата храна што постои. Замисли ти на Србин му продаваш плескавица што може низ заби да ти се изгуби, кога србите 99% од кујната им е месо, и плескавиците им се 300-400 грама.
Ама јбг маркетингот тоа го прави, I'm loving it иако јадеш срање.

Комплетно се сложувам со сево ова...:)

По глупа храна нема од таа ем не може да ме најаде ем не вкусна незнам како можат други да одат и да купуваат :cautious:

квалитет vs квантитет
не за џабе мекдоналдс се станати таква огромна компанија,сигурно нема да станеле толкави ако продавале квалитет..

А па зеленчукот и овошјево што го купуваме од пазари на какви места расте и со какви средства го прскаат абе што да ти кажувам...

А па зеленчукот и овошјево што го купуваме од пазари на какви места расте и со какви средства го прскаат абе што да ти кажувам...

Од таа штетност,до оваа,300 светлосни години има...

Од таа штетност,до оваа,300 светлосни години има...

Сакаш да кажеш дека пестицидите со кои ги прскаат растенијата се помалку опасни од храната од Мекдоналдс? Не се ни мијат со вода денешниве пестициди, џабе прскано, непрскано.
Хах, има и 3 пати поопасни штетности на кои сме изложени по цел ден од хамбургер од Мекдоналдс. Да знаеш само обично зборење по мобилен од 10 секунди какво магнетно поле создава кај главата, па зраците од wifi сигнал, операторите.... Не дека бранам Мекдоналдс да ме сфати некој погрешно, туку секогаш обвинуваме нешто што можеме да го видиме и ни се сервира како штетно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom