Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ниедна српска фамилија нема даде ќерка на Србин Јеховин сведок.
То је нешто друго.

Можда се албанци муслимани и албанци христијани не воле...можда је било неких верских инцидената...али никад није било верског рата.
Како то да верске ратове воде само против Срба и Македонаца?

Председница такозване државе Косово Атифете Јахјага је Албанка христијанка...Нисам приметио да је она због тога умеренија од Хашима Тачија.
Дали некогаш Македонците христијани и Македонците муслимани имале верска војна?Имаш политичари како Исмаил Бојда(Македонец муслиман) којшто секогаш држи до Македонецот без разлика на вера, ама од друга страна го имаш Фијат Цановски (Македонец муслиман) којшто прави раздор меѓу Македонци муслимани и Македонци христијани;)Така е и со нив .Имаш што се почитуваат, ама голем дел од нив не се сакаат на верска линија.

Во Учк 99% од војниците беа муслимани, плус еден куп Муџахедини.Голем дел од нивните средства беа арапски пари;)

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Не само што биле убијци албанци, туку се од УЧК се гледа јасно на видеото, на 05:15
Сега, да се потсетиме, УЧК веќе вршеше вакви масакри во 2001, испраксирани се, и сега не ме чуди што си седат тука, нивните се на власт.. и така натака

Да потсетиме нешто друго: сите албанци ги сметаа УЧК (KLA, исто е..) за свои херои, во војната 2001 и во Косово 1998-1999.
(политичари, невладини организаци, „интелектуалци„, цивили). Никој нема судено за 2001, еве пак сега пробаа, може пак ќе ги амнестираме, ќе видиме како ќе бидеме расположени овој пат. Знам дека звучи чудно, но и во 2001 чудно беше..па се случи.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
Како да бидат наречени албански екстремисти кога е откриено дека учествувале во борбите во Афганистан, сите 20 луѓе...+ пронајдена литература -исламски радикализам ...следствено како се нарекуваат тие луѓе?
Зборам хипотетички
сега кога им нашле цел арсенал дома можат да ги направат што сакаат
сега зборат на вести дека имале врзка со Ал-Каеда
верувате ли во ова бе смешки

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
На 5 мин и 15 сек натака јасно се гледа дека се припадници на uck
Во УЧК имаше вахабисти. Доколку биле влијателни припадници на УЧК сега ќе беа на фотеља. Ова се припадници на УЧК разочарани од тоа што не добиле ништо и припоени кон други радикални структури. Како добри 90% од вахабистите.
Попуштането е едно, но контрол и превенциja врз нив е клучот ком успехот.
Пробавме, тешко оди. Очигледно немаме капацитет за таква операција. Само искоренување.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Е тоа ми е мене муабетот. Како е можно ова? Ова неверојатен неуспех на нашите безбедносни служби.
Во нормални држави службите ги контролираат ваквите групи целосно. Не оставаат да се шираат и да имаат финансиска и каква и да било друга помош. Да не зборуваме за воена и оружје, уште во старт ќе ги поапсат сите до еден. Не исклучувам поединци фанатици за кој службите не дошле до сознанија, како на пр. тој во Франција или Брејвик. Тоа се поединци кој немале широки контакти со поедини групи. Најчесто тие се со дијагнози Шизофренија. Но цели групи да дејствуваат, тоа е недопусливо. Тоа може да се случи само во вакви банана држави како што сме ние.

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
Зборам хипотетички
сега кога им нашле цел арсенал дома можат да ги направат што сакаат
сега зборат на вести дека имале врзка со Ал-Каеда
верувате ли во ова бе смешки
не е смешно друже...верувај ми...и не се само 20 души, тоа е тажната виситна

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
На видеото се гледа дека биле дел од УЧК.Колку што знам имало и доста припадници на УЧК кои се бореа на талибанската страна во Авганистан.

Како сега ќе излезат ДУИ,ДПА и останата багра за ова?

Ваљда нема да бараат да ги опфатат со законот за амнестија...oh wait.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Затоа Али Ахмети имаше експресно средба со Американскиот амбасадор...како да знаеле дека има ова врска со УЧК...сега некој работи стануваат појасни.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
не е смешно друже...верувај ми...и не се само 20 души, тоа е тажната виситна
финтата е дека ова е упаковано во обланда
први мај,исламисти поврзани со Ал-Каеда,против сите религии

а нит со бради се него се гледа со УЧК знак,калаш и фаца типична
а и сигурно поради НАТО самитот што иде исто добро ќе им дојде ова-Македонија против џихадот

Член од
27 јануари 2009
Мислења
96
Поени од реакции
61
ajdeee za se mora da se kritikuva. pa sto treba da se napravi za da se dade ednas podrska za nekoja akcija..go uapsija, sega pa ne bile tie, bilo montaza...ejjj osvestete se ednas vaka ne se odi napred...samo edna atomska bomba e lek za mk
i za narodot sto zivee tuka. pa neli gledate deka sme najrazedinetiot narod vo svet? vo sekoja normalna drzava za vakvite nastani ima edinstvo i podrska od celiot narod a tuka za pusti politicki poeni se tropaat gluposti bez veze.
i neli srpskite sluzbi bile krivi za slucajot...ajde sega javete se site tie sto ja propagiravte ovaa teza..abe od mesecinata se gledase deka se albanci sledbenici na radikalniot islamizam...koj moze na najgolemiot hristijanski praznik da napravi edno vakvo monstruozno delo osven pripadnici na druga vera?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Дали некогаш Македонците христијани и Македонците муслимани имале верска војна?Имаш политичари како Исмаил Бојда(Македонец муслиман) којшто секогаш држи до Македонецот без разлика на вера, ама од друга страна го имаш Фијат Цановски (Македонец муслиман) којшто прави раздор меѓу Македонци муслимани и Македонци христијани;)Така е и со нив .Имаш што се почитуваат, ама голем дел од нив не се сакаат на верска линија.

Во Учк 99% од војниците беа муслимани, плус еден куп Муџахедини.Голем дел од нивните средства беа арапски пари;)

Муслиманите Македонци кои се надвор од Македонија повеќе си ја сакаат Македонија и својот народ од овдешните...пример во Струга наместо да изберат градоначалник Македонец тие се одлучија да биде Албанец само да е муслиман, со жалење тврдам дека многу се прости тие, им треба образование. Ја ставаат религијата над својата братска крв и својата држава.

M

Mario Gómez

Гостин
Сега е моментот, ако е тоа што го мислам.

Мислам дека намерно ги претставуваат МВР како исламисти за да можат со полициски акции да ги чистат од државава, а тоа уствари се останати делови од УЧК кои сигурно планираат нешто, но ако почне акција против нив одма ќе скокне цела европа пошто се борци за човекови права, а од исламистите се серат и цела европа очекувам да даде подршка на мвр за оваа акција.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Не само што биле убијци албанци, туку се од УЧК се гледа јасно на видеото, на 05:15
Сега, да се потсетиме, УЧК веќе вршеше вакви масакри во 2001, испраксирани се, и сега не ме чуди што си седат тука, нивните се на власт.. и така натака

Да потсетиме нешто друго: сите албанци ги сметаа УЧК (KLA, исто е..) за свои херои, во војната 2001 и во Косово 1998-1999.
(политичари, невладини организаци, „интелектуалци„, цивили). Никој нема судено за 2001, еве пак сега пробаа, може пак ќе ги амнестираме, ќе видиме како ќе бидеме расположени овој пат. Знам дека звучи чудно, но и во 2001 чудно беше..па се случи.
кое е тоа видео што велиш кај 05:15 ако можи линк :) фала

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Само да не ги амнестираат и овие убијци како што ги амнестираа тие од 2001. Да не искочат дека и овие се борци за човекови права.

Kajgana Shop

На врв Bottom