Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Q

qazwsxedc

Гостин
шо е ова бе,2 и пол саати поминаа,а нет уште нема:)

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
Lol овие само ги сменија 3max пакетите мислам дека ќе пробам да се префрлам на one (додека ми префрлат ќе користам неотел преносен wimax) па ќе видиме..

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Lol овие само ги сменија 3max пакетите мислам дека ќе пробам да се префрлам на one (додека ми префрлат ќе користам неотел преносен wimax) па ќе видиме..
Изгледа дека навистина нема да ги менуваат Optic пакетите.

Член од
15 јули 2011
Мислења
201
Поени од реакции
117
На http://www.idividi.com.mk/futurama/tehnologija/766427/ пишува
Македонски Телеком ја намали цената и истовремено го зголеми интернет сообраќајот на Call & Surf пакетите. Па така, најдобриот и најбрзиот интернет од Македонски Телеком достапен е веќе по цена од 799 денари со вклучен ДДВ.

Така што најверојатно ќе намалат и за ова само може ќе апдејтуваат после празниците. За Optic не знам.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
183
Поени од реакции
290
Се јавив вчера на 171 и прашав дали како корисник на 3Max Start ги добивам новите услови на користење, а од таму ми велат нема таков пакет..:)
Абе јас го користам тој пакет , еве и на вашата веб страна стои, а таа вели, тој пакет не е истиот тој, овој е друг 3Max Start...:facepalm:
И побарав превод, оти не знам веќе што користам, а таа ми дообјасни дека треба да потпишам договор на 2 години ако сакам по новите услови. Ако не потпишам, ќе користам 3Max Start по стари цени....:pos:
Значи шампиони се, речиси 2 години ги користам нивните услуги, задоволен сум и најверојатно пак ќе го продолжам договорот по истек на важноста, ама ова брате иритира до коска.
Ајде да мигрирам во друг пакет разбирам, ама ова е...Испаѓам уценет за мојата лојалност кон Т-home, наместо подобри услуги добивам уцена.....:tapp:
Нејсе, ќе видиме од утре како ќе се разберам во некој нивни салон , ама пак денес приметив дека брзината на интернетот е 8 Mbps,што одговара на 3Max Start вистински.:)
Утре е нов ден, па ќе видам што јас воопшто користам во моментов....

К

командо

Гостин
Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Еве ги Call & Surf пакетите а четвртиот пакет го нема повеќе.
Call & Surf Basic - 30 GB - 6 Mbps / 768 Kbps - 799 денари. (потврдена цената)
Call & Surf Start - Неограничен (300 GB месечно) - 8 Mbps/768 Kbps - 999 ден. ( ~+100 денари доколку има промена )
Call & Surf Comfort - Неограничен (300 GB месечно) - 10 Mbps/768 Kbps - 1199 ден. ( ~+100 денари доколку има промена )
Доколку денеска не ги објават овие пакети ќе бидат објавени деновиве, но сепак може да се мигрира во нив уште од утре ( среда ) на 171 или во продажните салони од T-home.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Ќе ги менуваат вчера се јавив и прашав, ама немаат ништо конкретно. Ми кажаа во текот на месецов ќе добијат информација.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
http://www.maxtv.mk/mk/201/Paketi/3_Max.html

Еве ви ги точно новите цени, неограничен интернет имате само за 3 max Start кој е 1700, а за Basic пак си е 30 гига.

http://t-home.mk/mk/57/Internet/Call__Surf_paketi.html

За Call&Surf немаат ништо променето сеуште.
Па не е лошо ова...Досега плаќав 1800 за Кол енд Срф со 60 гига лимит, а сега со 1500 и МаксТВ мојт плус 300 гига лимит. Сериозно размислувам да се приклучам на МаксТВ, некој да ми каже како е задоволен од МаксТВ ако може и дали во пакетов МаксТВ Старт ги има овие спортскиве канали СпортКлуб и СпортКлуб+ што пренсуваат Премиерлига??

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
3max старт имаме дома океј е, убо шо не се одлучивме тогаш за бејзик пошто најтапа го направиле од сите, имаш 3 макс и само 200 мин кон телеком. Лошо лошо.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Абе овие од контакт центарот не работаат денес, нели? 1-ви мај е сепак.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Еве ги Call & Surf пакетите а четвртиот пакет го нема повеќе.
Call & Surf Basic - 30 GB - 6 Mbps / 768 Kbps - 799 денари. (потврдена цената)
Call & Surf Start - Неограничен (300 GB месечно) - 8 Mbps/768 Kbps - 999 ден. ( ~+100 денари доколку има промена )
Call & Surf Comfort - Неограничен (300 GB месечно) - 10 Mbps/768 Kbps - 1199 ден. ( ~+100 денари доколку има промена )
Доколку денеска не ги објават овие пакети ќе бидат објавени деновиве, но сепак може да се мигрира во нив уште од утре ( среда ) на 171 или во продажните салони од T-home.
Од каде ти се податоциве ? Мене вчера на 171 ми рекоа дека C&S 8mbps/768kbps со 300гб е 1200 ден

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Од каде ти се податоциве ? Мене вчера на 171 ми рекоа дека C&S 8mbps/768kbps со 300гб е 1200 ден
Вчера се јавив ми рекоа цените се од 799 до 1200 но не ги прашав баш за сите, но денеска им се јавив и пак им реков да ми кажат се од тие пакети како се и тоа што пишав е од нив информација сега не запамтив баш на вториот и на третиот цените кој им беа но тука се разлика меѓу нив беше скоро 200 денари.

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
А MaxADSL тие пакети нема никакво зголемување?

Kajgana Shop

На врв Bottom