Први мај во Македонија?

Член од
11 април 2012
Мислења
20
Поени од реакции
10
Состојбата во Македонија е подобра отколку во западноевропските земји и затоа во земјава нема масовни штајкови за 1 Мај. Вакво тврдење изнесе министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски на конференцијата по повод Меѓународниот ден на трудот - Први мај, во организација на ССМ.
„Тоа што во Република Македонија на 1 Мај нема традиционални штрајкови без причина е најдобар приказ дека во Република Македонија се остварува реален социјален дијалог, така што мене ми претставува особена чест како министер да кажам дека во Република Македонија постои реален социјален дијалог којшто дава резултати.“

нека ми каже некој се шегуваат или сериозни се ?

I

Iblis

Гостин
Состојбата во Македонија е подобра отколку во западноевропските земји и затоа во земјава нема масовни штајкови за 1 Мај. Вакво тврдење изнесе министерот за труд и социјална политика Спиро Ристовски на конференцијата по повод Меѓународниот ден на трудот - Први мај, во организација на ССМ.

„Тоа што во Република Македонија на 1 Мај нема традиционални штрајкови без причина е најдобар приказ дека во Република Македонија се остварува реален социјален дијалог, така што мене ми претставува особена чест како министер да кажам дека во Република Македонија постои реален социјален дијалог којшто дава резултати.“

Кај го најде ова?
[edit]
Ок најдов, сериозни се.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
таква ми е работата па сум цело време со луѓе........има полно кои едвај дочекаа празник,1ви Мај.........кукаат нема ово-нема оно,ама празник е мора да се слави :facepalm:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Да од што е подобро нема штракови, а да не до нешто друго, на пр. менталнитетот на овој чуден народ.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Да од што е подобро нема штракови, а да не до нешто друго, на пр. менталнитетот на овој чуден народ.
Знаеш ли дека не можеш да им контрираш на ова? Проста логика (нивната)..

„ако не им е убаво, зашто не кажат дека не им е убаво?
Чим не кажуваат ништо, значи добро им е.„
А знаат дека не смее да се зуцне, затоа што недај Боже некој што зема 8000 и тие ќе ги изгуби..
Тешка катастрофа сме, тешка.. стварно човек што повеќе мисли, повеќе се разочарува, затоа викам може е болје нека слават, ако стварно можат да уживаат..од мене се најдобро.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Кога ќе излезат работниците и анархистите со мене на протест за правата на животните, ветувам дека ќе бидам во први борбени редови со нив.
Не дека вистински ги поддржувам, туку од солидарност.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Па и не реметат бе:pos:
Простотилоков што дојде на власт со одвај завршено средно образование, што незнаат една сложена реченица правилно да ја изговорат не реметат! Не ми се верува што доживеав.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Кога ќе излезат работниците и анархистите со мене на протест за правата на животните, ветувам дека ќе бидам во први борбени редови со нив.
Не дека вистински ги поддржувам, туку од солидарност.
За правата на ретардираните би ти одговарало повеќе.

Него, што сакав да прашам:

Што е финтата да се „штрајкува“ на прв мај? Дека е празник на трудот? А тоа дека е неработен ден?

Их, колку би биле газдите среќни работниците да штрајкуваа само во неработни денови. Добитна комбинација.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Знаете зашто во Македонија нема работнички и социјални штрајкови ......... бидејќи и да има штрајк се знае ќе излезат 50-100 лица максимум, а кога ќе сфатат дека се единствени ќе се засрамат пред камерите па ќе си кинисаат за дома ...... потоа и да се штрајкува и да не се штрајкува пак епилогот ќе биде ист како и секогаш во овие две децении, ќе излезе некој од влада или од собрание ќе каже две-три реченици блаблаблабла и чао пријатно и сите у кучи ......... потоа синдикалните лидери, бивши и сегашни(Толевци, Муратовци, овој сегашниов лидер на ССМ) факт е дека воопшто не се ни замараат со некакви си работнички права ............. а и крај краева секој со својот живот и секој со своите маки и проблеми ........ ако на некого му е повкусна скарата и пивцето за 1мај, не е будала да кисне и да блее по улици пред собрание и пред влада и онака нема ништо да постигне со тоа ....... Инаку кај нас состојбите се пародија, лани искачаат да протестираат стечајци, тутунари, лозари, млекари и.т.н. од една страна едни штрајкуваат пред влада и пред собрание, а од друга страна други протестираат со пароли и со телиња на Бихачка .............. пародија е се во државава, затоа никој не излегува на протести/штрајкови !
А и да има протести се знае ќе излезат 50-100 души и тоа воглавном старци од по 50/60/70 год. ќе свртат едно кругче низ град и ајт чао !

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Па и не реметат бе:pos:
Простотилоков што дојде на власт со одвај завршено средно образование, што незнаат една сложена реченица правилно да ја изговорат не реметат! Не ми се верува што доживеав.
Млада си, спремај се за уште многу такви доживувања..., ова е само почетокот....на почетокот;)

T

Tetro

Гостин
Да бидеш човек, да имаш топла крв,
да мислиш со глава и да работиш со рака
и па да бидеш нешто мртво.
През цел свој живот и ден и ноќ
да се трудиш и мачиш
и па да бидеш гладен и страден.

Работник - патник:
да немаш ништо, да страдаш за сичко -
а ти и твоите браќа да праите се!
Палати да праиш
да живееш у изба -
од лулка до гроб
да бидеш роб.
Од вашата мака
да живеат друзи!

О, братко! Плукни на таков живот!
Со браќата твои, со маката ваша,
сронете го овој свет
и нов направете -
братски!

Коста Солев Рацин, за Работникот.

Член од
30 април 2012
Мислења
30
Поени од реакции
15
Грција, Први Мај:

Швајцарија, Први Мај:

Германија, Први Мај:

Америка, Први Мај:

Англија, Први Мај:

Јужна Кореа, Први Мај:

Тајван, Први Мај:

Индонезија, Први Мај:

Куба, Први Мај:

Русија, Први Мај:

Турција, Први Мај:

Италија, Први Мај:

Македонија, Први Мај:
Епа ова колку убаво си го прикажал... :cuc: И навистина е вака... Ние македонсците воопшто не сме свесни што е први Мај...
--- надополнето: 1 мај 2012 во 11:31 ---

Абе сигурно се збркал... мислел дека е 1-ви Април.... па мала шала... :pos: Ах.. „Да си пукне од смеа човек“!

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Епа ова колку убаво си го прикажал... :cuc: И навистина е вака... Ние македонсците воопшто не сме свесни што е први Мај...
--- надополнето: 1 мај 2012 во 11:31 ---

Абе сигурно се збркал... мислел дека е 1-ви Април.... па мала шала... :pos: Ах.. „Да си пукне од смеа човек“!
poeban i poglup narod od nasiov nema definitivno
nas ne moze da ne ebat kolku sto nie mozeme da izdrzime .......
prost narod sme

Kajgana Shop

На врв Bottom