Во Турција и ден денес 30% од девојките се забулени, а само 66% од девојчиња учат средно школо.А, во Германија, Австрија е уште поригорозно(затоа што сум видел со свои очи).Во Виена неможеш да видиш незабулена Турчинка.
Вие изгледа појма немате, па трескате информации од ракав.
Ти не си свесен колку Јапонија и Кина се конзервативни земји и колку таму жените се различно воспитани од останатиот бел свет.Тоа е веќе друга тема, па затоа ти кажувам дека многу грешиш.
Тоа што Јапонија е една од најразвиените земји нема врска со нивната конзервативност.Јас имам другари што биле во Јапонија и јас лично сум запознал Јапонки и ти кажувам дека врска нема ти тоа што си го напишал.Кај нив и ден денес е огромен срам Јапонка да се омажи за странец, а што се однесува за теми како хомосексуалност се три пати бетер од нас.
Епа добро де ипак 66%>30% ............... капито !
Друже си чул ли ти за секуларизација, во Турција да иако е секуларна држава повеќе децении, има сеуште жени кои живеат и се облекуваат традиционално како што ти викаш забулени си, невини влагаат во брак, прават повеќе деца, не учат, не работат и.т.н. но сепак мнозинството Турчинки(преку 60%) се помодерни и секуларни и не живеат воопшто традиционално по религиските норми и не мислам само за Турчинките во Турција, туку општо како нација, еве и кај нас Турчинките, а и Босанките многу ретко да видиш некоја со шамија, додека пак кај Албанките се сретнува традиционалното облекување некој процент повеќе отколку кај Турчинките и Босанките !
Е сега како оделе Турчинките во Берлин или во Виена, баш ме заболе, ти викаш дека оделе исклучиво забулени, но не можам многу да ти верувам, бидејќи како може во Турција и на Балканот не одат забулени, а камо ли па во срцето на Европа во Виена, Берлин и.т.н. а крај краева па и тоа дали оделе забулени или не па нивно право си е на личен избор, (доколку си женско на пр.)никој со сила неможе да те натера да одиш со шамија и капут ако несакаш, а исто така и никој неможе да те натера со сила да одиш по минич ако несакаш !
Пак ќе повторам потребна е некаква средина, екстремното забегување кон краен Конзервативизам(во 21 век), а исто така и екстремното забегување кон бесконечен Либерализам се контра-продуктивни и крајно-негативни процеси, се што е во екстрема е негативно, ниту претераната ретроградност и Конзервативност чини, ниту пак чини бесконечната слобода и бесконечниот Либерализам ............ и двете работи се дури и опасни ................. Конзервативизмот е ретрограден процес и не враќа 100/200 па и повеќе години/векови наназад, од друга страна пак Либерализмот не носи многу години нанапред, јас мислам дека треба да живееме во времето во кое живееме, а тоа е 21 век, јас лично не планирам да се враќам 100/200/500/1000 години наназад и да живеам на истиот начин на кој живееле моите пра-пра-пра-пра.......претци, скраја нека е, ниту пак планирам да одам до бесконечен Либерализам и да изигравам уличен кловн, џанкер, хомос, наркос, алкос и.т.н. !