Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ех сеа, порелигиозните муслимани се кретени !? o_O
Има уште добар дел кај нив што ја почитуваат традицијата...
Не има добар дел, туку 98% од муслиманите се тврдокорни по тоа прашање;).Не се само такви муслиманите, туку и Кинезите, Јапонците, Филипинците односно жолтата раса.

Не мора да идам дури до Саудиска Арабија доволно ми е да прошетам по некои делови на Македонија за да го утврдам тоа.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Eve jas vaka ja sfakam temata, dali zhenata koja ke ja zemesh bi sakal ti da i si bil prv ili bi odbral nekoj drug da i bil prv.
Апсолутно сеедно ми е дали имала или не секс пред да ме запознае мене. Многу побитно ќе ми биде да се чуствувам среќно покрај неа, и да знам дека и таа е среќна поради истите причини.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Значи насловот на темата е „Дали има сеуште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ“ !!Значи во доминантно муслимански земји(Арабија, Турција, Иран, Ирак) и земји од типот на Јапонија, Кина, Индија невиност кај жена е скапоцено нешто и сеуште таа традиција е доминантна.

Многу ме нервираат тие кафански муабети без докази и факти.Затоа дадов објаснување од друга страна.
Со оглед на тоа што Турција е секуларна држава повеќе децении и не би рекол баш дека таму невиноста кај жената е на некоја висока цена ............. во Турција жените(грото) се доста либерални, како и кај нас што се Македонките на пр. .............. за Јапонија нема везе тие се модерна и високо-развиена земја, први во светот по технологија и технолошки пронајдоци, та ќе ти гледале дунди :pos:
Н.Р.Кина па тие се Социјализам кој исто така не е толку конзервативен систем ............. така да ти држи зборот само за Иран, С.Арабија и сл.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Не има добар дел, туку 98% од муслиманите се тврдокорни по тоа прашање;).Не се само такви муслиманите, туку и Кинезите, Јапонците, Филипинците односно жолтата раса.

Не мора да идам дури до Саудиска Арабија доволно ми е да прошетам по некои делови на Македонија за да го утврдам тоа.
Ama toa e drugo, toa se brakovi napraeni od roditelite na decata. Tamu nemat pravo na zbor decata. Ima mnogu takvi sluchaevi, tetovo, gostivar, tamu kade shto se mnogu po religiite. Toa se pravi za 2 dena, prviot den se pushta aber (i prashanje), voriot den odgovor, ako e da se odi se slavi, ako e ne, se cheka na druga ponuda :D

Jas kolku shto sledev muabeti na poslednite 2-3 strani za sosema druga rabota mu pishav na Ipsissimus

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.782
Ех сеа, порелигиозните муслимани се кретени !? o_O
Има уште добар дел кај нив што ја почитуваат традицијата...
Сите пререлигиозни се кретени. И кретенска традиција имаат.
Едно е од мерак да почитуваш некоја традиција, а сосема друго е со сила да те тераат и од страв да ја почитуваш.
Муслиманките, викаш, од мерак почитуваат?

O

Orion.

Гостин
Сите пререлигиозни се кретени. И кретенска традиција имаат.
Едно е од мерак да почитуваш некоја традиција, а сосема друго е со сила да те тераат и од страв да ја почитуваш.
Муслиманките, викаш, од мерак почитуваат?
Сите верници се кретени hell yeah!!

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Со оглед на тоа што Турција е секуларна држава повеќе децении и не би рекол баш дека таму невиноста кај жената е на некоја висока цена ............. во Турција жените(грото) се доста либерални, како и кај нас што се Македонките на пр. .............. за Јапонија нема везе тие се модерна и високо-развиена земја, први во светот по технологија и технолошки пронајдоци, та ќе ти гледале дунди :pos:
Н.Р.Кина па тие се Социјализам кој исто така не е толку конзервативен систем ............. така да ти држи зборот само за Иран, С.Арабија и сл.
Во Турција и ден денес 30% од девојките се забулени, а само 66% од девојчиња учат средно школо.А, во Германија, Австрија е уште поригорозно(затоа што сум видел со свои очи).Во Виена неможеш да видиш незабулена Турчинка.

Вие изгледа појма немате, па трескате информации од ракав.
Ти не си свесен колку Јапонија и Кина се конзервативни земји и колку таму жените се различно воспитани од останатиот бел свет.Тоа е веќе друга тема, па затоа ти кажувам дека многу грешиш.
Тоа што Јапонија е една од најразвиените земји нема врска со нивната конзервативност.Јас имам другари што биле во Јапонија и јас лично сум запознал Јапонки и ти кажувам дека врска нема ти тоа што си го напишал.Кај нив и ден денес е огромен срам Јапонка да се омажи за странец, а што се однесува за теми како хомосексуалност се три пати бетер од нас.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

За странство океј, но тешко дека кај нас 98% се тврдокорни по тоа прашање. Постарите сеуште се, и дел од младите (затоа пишав претходниот пост добар дел...), но ни блиску до 98%. Ако одиме со пресметки, однак ќе речам дека 50% се држат до „стариот начин“...

1.Сите пререлигиозни се кретени. И кретенска традиција имаат.
2.Муслиманките, викаш, од мерак почитуваат?
1. Тоа е веќе друг муабет...
2. Воглавно од страв, да.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Во Турција и ден денес 30% од девојките се забулени, а само 66% од девојчиња учат средно школо.А, во Германија, Австрија е уште поригорозно(затоа што сум видел со свои очи).Во Виена неможеш да видиш незабулена Турчинка.

Вие изгледа појма немате, па трескате информации од ракав.
Ти не си свесен колку Јапонија и Кина се конзервативни земји и колку таму жените се различно воспитани од останатиот бел свет.Тоа е веќе друга тема, па затоа ти кажувам дека многу грешиш.
Тоа што Јапонија е една од најразвиените земји нема врска со нивната конзервативност.Јас имам другари што биле во Јапонија и јас лично сум запознал Јапонки и ти кажувам дека врска нема ти тоа што си го напишал.Кај нив и ден денес е огромен срам Јапонка да се омажи за странец, а што се однесува за теми како хомосексуалност се три пати бетер од нас.
Епа добро де ипак 66%>30% ............... капито !
Друже си чул ли ти за секуларизација, во Турција да иако е секуларна држава повеќе децении, има сеуште жени кои живеат и се облекуваат традиционално како што ти викаш забулени си, невини влагаат во брак, прават повеќе деца, не учат, не работат и.т.н. но сепак мнозинството Турчинки(преку 60%) се помодерни и секуларни и не живеат воопшто традиционално по религиските норми и не мислам само за Турчинките во Турција, туку општо како нација, еве и кај нас Турчинките, а и Босанките многу ретко да видиш некоја со шамија, додека пак кај Албанките се сретнува традиционалното облекување некој процент повеќе отколку кај Турчинките и Босанките !
Е сега како оделе Турчинките во Берлин или во Виена, баш ме заболе, ти викаш дека оделе исклучиво забулени, но не можам многу да ти верувам, бидејќи како може во Турција и на Балканот не одат забулени, а камо ли па во срцето на Европа во Виена, Берлин и.т.н. а крај краева па и тоа дали оделе забулени или не па нивно право си е на личен избор, (доколку си женско на пр.)никој со сила неможе да те натера да одиш со шамија и капут ако несакаш, а исто така и никој неможе да те натера со сила да одиш по минич ако несакаш !
Пак ќе повторам потребна е некаква средина, екстремното забегување кон краен Конзервативизам(во 21 век), а исто така и екстремното забегување кон бесконечен Либерализам се контра-продуктивни и крајно-негативни процеси, се што е во екстрема е негативно, ниту претераната ретроградност и Конзервативност чини, ниту пак чини бесконечната слобода и бесконечниот Либерализам ............ и двете работи се дури и опасни ................. Конзервативизмот е ретрограден процес и не враќа 100/200 па и повеќе години/векови наназад, од друга страна пак Либерализмот не носи многу години нанапред, јас мислам дека треба да живееме во времето во кое живееме, а тоа е 21 век, јас лично не планирам да се враќам 100/200/500/1000 години наназад и да живеам на истиот начин на кој живееле моите пра-пра-пра-пра.......претци, скраја нека е, ниту пак планирам да одам до бесконечен Либерализам и да изигравам уличен кловн, џанкер, хомос, наркос, алкос и.т.н. !

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.649
Поени од реакции
35.227
Imash devojka, odite 5 godini, ja sakash i sve toa, ne si i bil prv. Dali bi sakal da si ja imal taa mozhnost pred 5 godini ti da i beshe prv ili tvojot izbor e nekoj drug da ja skinal? Odgovori mi na ova,

Eve jas vaka ja sfakam temata, dali zhenata koja ke ja zemesh bi sakal ti da i si bil prv ili bi odbral nekoj drug da i bil prv.
Имаш девојка, долга и среќна врска (ја сакаш), ама не си и бил прв. Штом девојката те прави среќен и тебе ти е убаво со неа, зар е битно дали си и прв или втор или трет???
Штом си во долга врска воопшто не би требало да ти паѓа на памет такво нешто. Гледај да и бидеш последен, а не дали ќе бидеш прв.
И сега одиш со Стојна 5 години имаш среќна врска, ја сакаш, ама не си и прв, па случајно ја запознаваш Митра која е невина и ти ќе ја земеш за жена Митра само затоа што ти би одбрал ти да и бидеш прв, наместо некој друг:facepalm:

S

Shellshock nam67

Гостин
Уф! Како ме разочара сега немаш поим! :)
Не сум знаел дека сексот е рутина а не задоволство?!:confused:
aj sega ne gi vrti zborovite ne e toa tema na muabetov
celta bese pro et contra za poimot devica :)
--- надополнето: 30 април 2012 во 23:30 ---
Имаш девојка, долга и среќна врска (ја сакаш), ама не си и бил прв. Штом девојката те прави среќен и тебе ти е убаво со неа, зар е битно дали си и прв или втор или трет???
Штом си во долга врска воопшто не би требало да ти паѓа на памет такво нешто. Гледај да и бидеш последен, а не дали ќе бидеш прв.
И сега одиш со Стојна 5 години имаш среќна врска, ја сакаш, ама не си и прв, па случајно ја запознаваш Митра која е невина и ти ќе ја земеш за жена Митра само затоа што ти би одбрал ти да и бидеш прв, наместо некој друг:facepalm:
novo e novo :)
polovno e polovno :LOL:
nova kola na pat ne te ostava :)
--- надополнето: 30 април 2012 во 23:33 ---

само овие се девици на денешницава ... :)

e kolku ti e glupav sterotipov znaci
demek mora da epten grda pa nikoj da ne saka da ja legne a :)
abe poznava devojki solza lepotici kako na slika vajani , koi se seute devici i toa na dobri 28 godini vospitani od patrijalhalno semestvo
ne generaliziraj ne se site devojki isti :mad:

S

Shellshock nam67

Гостин
За странство океј, но тешко дека кај нас 98% се тврдокорни по тоа прашање. Постарите сеуште се, и дел од младите (затоа пишав претходниот пост добар дел...), но ни блиску до 98%. Ако одиме со пресметки, однак ќе речам дека 50% се држат до „стариот начин“...

pa ne bi rekol prijatele povejke e strav od sredinata deka ce ostanata nemazeni pa zato povejke vnimavaat
sto mislis kolku neoficijalni vrski imaat nekoi od tie devojki !!! znaci vo javnost se krijata a vo privaten stan rastur pravata e sega ako imas kasmet da naletas na takva :confused:
--- надополнето: 30 април 2012 во 23:37 ---
споредбава вришти. :icon_lol:
od prilika vakavo jet novo :) hh hah ha h

Kajgana Shop

На врв Bottom