Фан Клуб: Барселона

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.856
Поени од реакции
10.329
Луиз е слаб според мене, повеќе кикса во противнапад од Пујол на 33 години. На таа позиција само Силва, ептен стабилен ми се чини. Алба за лев бек пред Бејл поради цената а и башка е од наша школа. За нападот го преферирам Љоренте поради годините и тоа што нема чоколадни нозе. Конечно ќе има кому да нафрлаат 12324те таленти на крилата (Куенка, Тељо, Педро, Санчез бла бла).

B

Beck's

Гостин
Za Luiz kazav onaka go imam videno nekolku natprevari pred da se povredi, pa mi deluvase strasen. A igrac ko Bale i te kako ni treba iako e skap igrac. Ima deckoto sprint i sut(poslednoto za natprevari protiv Chelsea i co).

U napad go posakuvam Van Persi, ima strasen sut :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Spored mene ovie treba da se donesat :

Ali Sisoko od Lion-lev bek,veke dosta so taa politika da site od nasata skola se vratat kaj nas.Alba e dobar,brz no ne i cvrst pri duelite.Sakam nekoj kako Abi zatoa go sakam Sisoko.(ne sum protiv Alba no povke sum za prviot).No po se izgleda deka ke go vratat Alba :If Barcelona can't find a deal with Valencia on the transfer of left back Jordi Alba (23), they'll sign him for free in 2013. [sport] ....

Kavani-Mnogu mi se dopaga nacinot na igra,deckoto ima potencijal za se,tehnika,sut,igra so glava,brz.Mislam deka ke se vklopi mnogu brzo kaj nas....(ili Luis Suarez)

Mats Hummels od Dortmund - Se sto mu treba na eden odbranben fudbaler a i plus dobro igra so topka so sto e eden plus za pricina da igra kaj nas. ( T Silva ili V Kompani nema sansi da idat).....

A i plus edna informacija za Alves veli deka ako ne go prodadat od klubot,toj saka da ostani do 2015 ( do togas mu e dogovorot).

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Нека пази Тито кој ќе избира за помошник пошо после тој треба тренер да ни биде. :D
Околку трансферите:
Лев бек - Алба
Централен бек - Т.Силва (прв избор), Мартинез од Билбао втор избор
Напад - незнам кој се опчии али ако приоритет е Љоренте, не е лош, би требало да се снајде кај нас, има све шо му треба за напаѓач, а најбитно висок е и има удар со глава тоа најмногу што ни треба на нас.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Gracies Pep! Ти благодариме за се што направи за овој клуб во овие 4 години..најдобриот тренер кој Барселона го имала,13/16 титули:cuc:.. се надевам дека еден ден повторно ќе се врати во Барселона... јас искрено како наследник го посакував Виланова,сепак тој цело време е заедно со Пеп,како и во вториот тим на Барса,така и во првиот тим се заедно и тој најдобро после Пеп ја знае играта на Барселона и верувам дека нема да му биде тешко да се прилагоди,нормално никој сега не очекува од него да го направи истото што го направи и Пеп,наредната сезона да би земал и 1 титула Виланова јас би бил задоволен:icon_lol:

P

pepito*

Гостин
Кратко ќе кажам
In
Љоренте, Тиаго Силва(ако не дојде очекувам Бартра и Муниеса да бидат промовирани), Жорди Алба, Мартин Монтоја
Out
Дани Алвес, Афелај (ако не се покажи сега, скоро сигурен сум дека си оди), Виља (ако дојде друг шиц освен Љоренте, си оди гарант)

Eдит
Гледам Тито најмногу за напаѓач го сакал Руни, па нема да ми е чудно да пробаме да го земеме. И така отсекогаш ни се умилкувал ;)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Само јас мислам дека Алвес ипак нема да си иде?
Којзнае и колку е точно тоа што Филе го пишува. Некако ептен приказни ни кажува, секој ден по 2-3 нови. Не ми излгедаат баш реални, како коментаторите од Алфа стана, си измислуваат приказни кога нема што да коментираат.

Кога веќе стартуваа муабетите за трансфер:
Голман: Валдес оваа сезона собори клупски рекорд за најдолго време не примен гол, но во крајот на сезоната правеше некои киксови кои ме потсетија на Валдес од пред 5-6 години. Сепак, Викацот останува наш бр.1 голман, иако не е лошо да се побара некој млад талент чувар на мрежата(од Ј.Америка или од школата)

Одбрана: Стопер и страничен бек. На стоперската позиција ги имаме Пујол, Пике и Маске. Капитенот може да издржи уште една година сто посто. Е, сега покрај овие 3ца world-class стопери, не знам дали има место за уште еден играч, некој од типот на Т.Силва или Д.Луиз. :confused: Сепак, стопер и е потребен на Барса(нека донесат некој млад, надежен), а страничен бек уште повеќе. На левата бековска позиција го имаме Адриано и сеуште не знаеме каква е ситуацијата со Аби. Доколку Аби не може да игра од наредната сезона регуларно(не дај Боже!) итно ни треба лев бек. Бејл е одличен, ама ова раководство на клубот нема шанси да го донесе него, така да одиме по Жорди Алба. На десната страна, доколку Алвес си отиде, не знам дали можеме цела сезона да се потпреме на младиот Монтоја. Јас сепак мислам дека може да се земе и еден десен бек(само ако Дани замине), а верувам сите знаете кој е мој фаворит за таму, Ван дер Вил од Ајакс. :) Одличниот Мика Ричардс од Сити нема шанси да си замине.

Средина: Е, овде ама баш ништо нема потреба да се чепка. :) Бускетс, Чави, Иниеста, Фабрегас, Тиаго, Кеита. Средината ни функционира маестрално и нема потреба да се менува. Буски си е сам на позицијата ДМФ, ама неговото отсуство може да се пополнува со некој од школата.

Напад: Шпиц, браќа, шпиц. Потребен ни е шпиц и тоа класичен напаѓач, центрафор, гол-играч. Иако Виља се враќа од наредната сезона, знаеме дека тој кај нас игра друга улога(лево крило). За Љоренте Билбао бараат огромни суми, а Росел тоа не го дозволува. Така да уште од почеток, заборавете на Љоренте во дрес на Барса. Ван Перси е пореална опција, иако и него не ми се верува да го видам во друг клуб освен Арсенал. Сакам во екипата еден прав шпиц, било кој, па марак бил и Торес. :D

R

Rigel Kent

Гостин
Da se tvrdi deka Tito bil mozokot koj stoel zad Pep toa e isto kako da se tvrdi kako Kveiros bil mozokot koj stoel zad Ferguson.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Сакам во екипата еден прав шпиц, било кој, па марак бил и Торес. :D
Е ова сакам да го видам, жими све. :D
Сите мрчат Торес не бил во форма ова-она, ама гнсиве лондонски ако го земат Хулк како што се шпекулира големи шанси има Торес да си замине и тоа за не повеке од 30 мил, а кај нас нема шанси да не влезе во форма покрај Чави, Иниеста, Фабре, Меси, плус игра за шпанска репрезентација, ама и Руни не би било лошо :D

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Само јас мислам дека Алвес ипак нема да си иде? Којзнае и колку е точно тоа што Филе го пишува.

Сакам во екипата еден прав шпиц, било кој, па марак бил и Торес. :D
Не знам ја Филе што кажува, не сум читал, ама ова го потврдуваат многу посериозни спортски новинари од цела Европа што имаат инсајдерски информации во сите големи клубови во Европа.

А за Торес.... не знам што да кажам :)... треба некој што може да дава голови за да не биде целиот товар на Меси, а не некој што ќе му биде товар на Меси.

Руни би бил машина. Се враќа назад, трча многу, асистира, дава голови многу голови, шутира од далеку. Едноставно е совршен за Барса.

Ама искрено мислам дека поголеми шанси има да го купиш Манчестер Јунајтед од Американците отколку да го купиш Руни од Ферги.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Како тоа Ла Масијата не исфрли еден напаѓач опасен, тоа ни фали од неа :) Немојте бе Ван Перси ич не го сакам:pos:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710