Само јас мислам дека Алвес ипак нема да си иде?
Којзнае и колку е точно тоа што Филе го пишува. Некако ептен приказни ни кажува, секој ден по 2-3 нови. Не ми излгедаат баш реални, како коментаторите од Алфа стана, си измислуваат приказни кога нема што да коментираат.
Кога веќе стартуваа муабетите за трансфер:
Голман: Валдес оваа сезона собори клупски рекорд за најдолго време не примен гол, но во крајот на сезоната правеше некои киксови кои ме потсетија на Валдес од пред 5-6 години. Сепак, Викацот останува наш бр.1 голман, иако не е лошо да се побара некој млад талент чувар на мрежата(од Ј.Америка или од школата)
Одбрана: Стопер и страничен бек. На стоперската позиција ги имаме Пујол, Пике и Маске. Капитенот може да издржи уште една година сто посто. Е, сега покрај овие 3ца world-class стопери, не знам дали има место за уште еден играч, некој од типот на Т.Силва или Д.Луиз.
Сепак, стопер и е потребен на Барса(нека донесат некој млад, надежен), а страничен бек уште повеќе. На левата бековска позиција го имаме Адриано и сеуште не знаеме каква е ситуацијата со Аби. Доколку Аби не може да игра од наредната сезона регуларно(не дај Боже!) итно ни треба лев бек. Бејл е одличен, ама ова раководство на клубот нема шанси да го донесе него, така да одиме по Жорди Алба. На десната страна, доколку Алвес си отиде, не знам дали можеме цела сезона да се потпреме на младиот Монтоја. Јас сепак мислам дека може да се земе и еден десен бек(само ако Дани замине), а верувам сите знаете кој е мој фаворит за таму, Ван дер Вил од Ајакс.
Одличниот Мика Ричардс од Сити нема шанси да си замине.
Средина: Е, овде ама баш ништо нема потреба да се чепка.
Бускетс, Чави, Иниеста, Фабрегас, Тиаго, Кеита. Средината ни функционира маестрално и нема потреба да се менува. Буски си е сам на позицијата ДМФ, ама неговото отсуство може да се пополнува со некој од школата.
Напад: Шпиц, браќа, шпиц. Потребен ни е шпиц и тоа класичен напаѓач, центрафор, гол-играч. Иако Виља се враќа од наредната сезона, знаеме дека тој кај нас игра друга улога(лево крило). За Љоренте Билбао бараат огромни суми, а Росел тоа не го дозволува. Така да уште од почеток, заборавете на Љоренте во дрес на Барса. Ван Перси е пореална опција, иако и него не ми се верува да го видам во друг клуб освен Арсенал. Сакам во екипата еден прав шпиц, било кој, па марак бил и Торес.