Фан Клуб: Барселона

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Заминува легенда од тимот,но се надевам дека и Тито ќе стани ист како него.
Сега знам колку го сакам човекот,вистина е тоа дека кога нешто ќе загубиш тогаш знаеш колку го сакаш...
Мене не ми се веруваше дека ќе замине,вчера покрај сите муабети дека е 99% сигурно дека заминува сепак мислев и нешто ми велеше дека ќе остане.Но,си замина како никој до сега,си замина со крената глава,си замина со многу успеси и трофеји.Човек кој ни донесе многу радост,човек кој за победа не му требаше среќа туку само тактика и човек кој ја усоврши филозофијата на нашата игра.
Никогаш нема да ги заборавам тие 5 секунди кога трчаше покрај аут линијата при постигнувањето на голот на Иниеста,никогаш нема да заборавам какви натпревари доби со РМ,никогаш нема да му ги заборавам тие „движења“ со рацете при покажување на тактиките,никогаш нема да заборавам дека ја изгуби косата за Барселона:confused:.

Како и да,не заминува оставајќи не со празни раце,туку напротив ни подарува друг Пеп,ни го подарува човекот со кого ги делеше сите мислења,тактики и тн тн.Да не беше Пеп,немаше да знаеме кој е Тито.Одсекогаш мислев дека пола работа на Пеп е дело на Тито,па ќе видиме дали ова е точно.При секоја донесена одлука за итмот,дали за трансфери,дали за смена на играчи,дали за време и начин на тренинзи,секогаш се консултираше со Тито.
Па така,мислам дека еден Пеп си заминува,друг си иде.Очекувам дека ќе имаме еден свеж Пеп,гладен за успеси и неуморен од работа.
Со Тито во тимот,очекувам 100 % иста работа,иста тактика,играчи од Ла Масиа,а дали има потреба да се менува ? Сигурно не.....
Така да,верувам дека Тито ќе ни донеси исто така титули како Пеп.
Вчера бев многу тажен,но со веста дека тито ќе ни биде тренер ми се врати вербата дека ќе се вратиме посилни.
Но,можеби Пеп ќе се врати по пауза од една година,не се знае.....
Каде и да оди,секогаш ќе го следам,се надевам дека ќе има успеси како со нас....
Со среќа Шефе....
Фала ти многу Пеп за се.....
Visca el Barca y Visca Pep !!!

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958

Спазете кога го прашуваат дали би му дал шанса на К.Роналдо во Барса :pos:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Па знаеше дека Меси ќе биде најдобар:cool:...
Иначе,дали можеш да преведиш нето за тоа што кажува за Роналдињо и Ето ?

Guardiola:
"Being Barcelona coach for four years is an eternity."

"In October I've informed the club that the end of my time at the club was near."

"It wouldn't have been a good thing, not for me, not for the players, if I would have continued."

"I don't have any energy left, I need to recharge."

"I thank the players who have made possible the game I had in mind."

"The person who will succeed me has the skills to do so."

"I leave with the feeling of a job well done. I'm proud to have been Barcelona's coach."

"Sooner or later, I'll take up another coaching job but not right now."

"With Tito, Barça is making a great choice. He's very capable. The players know him."

"You can expect the best from Tito. He's more than skilled... I think the club made a great choice."

"I was just the voice of the ideas Tito and I developed together."

"The players have today trained as beasts. It's a good sign. They'll feel bad for one night. They're in good hands."

"Even though I won't be here physically [next season] - if Tito needs me, I'm here."

"When Tito asked me my opinion, I said he should feel if it. That if he felt strong enough, he should get in there."

"The decision to appoint Tito was made by Zubizarreta. He just asked my opinion, I said he could do the job."

"Family didn't have an influence. My partner knows me from when I was a player, kids are still young. It was a personal decision"

"I won't keep the titles, I will keep the memories of personal relations, what we lived together. That has been the best part."

"Keita has been my ethical and moral barometer. I watched him to see if I was doing a good or bad job."

"The president has offered me some things, but I need to take some distance."

"Now I need time, there's no bigger challenge for someone who was born 60 kilometres away than being Barça coach."

"I leave and I won't intervene anymore. Now it's up to Tito, I'm setting a step aside. I'll be here until the cup final"

За болдираното ;)

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Па знаеше дека Меси ќе биде најдобар:cool:...
Иначе,дали можеш да преведиш нето за тоа што кажува за Роналдињо и Ето ?
Вели дека ако чувствувал (познатиот feeling на Пеп) дека Роналдињо и Ето би имале 60 гола во сезона тогаш никогаш немало ни да донесе одлука да заминат.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Вели дека ако чувствувал (познатиот feeling на Пеп) дека Роналдињо и Ето би имале 60 гола во сезона тогаш никогаш немало ни да донесе одлука да заминат.
Аха ок грасиас.....Ех какво срце треба да имаш за на првата твоја сезона во кариерата да направиш такво големо дело ( продавање на Роналдињо)....

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
Сакам да ве прашам дали во некој момент од пресот или било кога спомнува дека можеби еден ден би се вратил повторно со истата работа во Барселона? :)

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Според многумина се предпоставува дека сите тактички решениа биле дело на Тито ...

А интересно е и што на истиот датум 2001-ва Пеп како капитен на Барса ја напушта и преминува во редовите на Бреша ....

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
каталонци незнам како че ме сватите али јас ќе си го кажам моето мислење....фала му на пеп за се што направи за барселона али на крај за мене излезе пичка затоа што ја остави барса на цедило во најтешките моменти за нас,требаше да ја докаже својата големина и љубовта кон барселона и да остане барем уште една сезона а не вака да си оди....јас барем така мислам

visca el barcelona <3

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Сакам да ве прашам дали во некој момент од пресот или било кога спомнува дека можеби еден ден би се вратил повторно со истата работа во Барселона? :)
Кажа дека порано или подоцна ќе се врати, али не кажа каде.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
каталонци незнам како че ме сватите али јас ќе си го кажам моето мислење....фала му на пеп за се што направи за барселона али на крај за мене излезе пичка затоа што ја остави барса на цедило во најтешките моменти за нас,требаше да ја докаже својата големина и љубовта кон барселона и да остане барем уште една сезона а не вака да си оди....јас барем така мислам

visca el barcelona <3
Не ме дупи, да кажеш пичка или нешто против Пеп е стварно греота. И во Реал да отиде нема да имаме право да кажеме една лоша работа за него. Човекот е цар и едвај го чекам моментот (ако) кога ќе се врати. Ако не се врати во Барса сакам да го видам во Јунајтед како освојува.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Se spekulira deka Tito uste sega ima smisleno plan sa novata sezona,ke go donesi Alba,eden centralen defanzivec i dvajca strikeri.Dobar poteg:)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Извинете што упаѓам вака ама ме интересира дали Пеп ќе ја доврши работата до крај на сезонава или ќе го гледаме Тито одма???

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Извинете што упаѓам вака ама ме интересира дали Пеп ќе ја доврши работата до крај на сезонава или ќе го гледаме Тито одма???
До крај на сезона останува Пеп. Од следната Тито почнува.

Kajgana Shop

На врв Bottom