Кабала и нејзината симболика

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:cuc::cuc::cuc:
GRANDE GURU
Koga ke ne prosvetlish i ke ni kazesh "kako" da rabotime za da se vivneme kon bozenstvoto......
(najlesen odgovor e deka toa e tajna......zatoa probaj da go izbegnes istiot)
--- надополнето: 8 април 2012 во 19:15 ---
Jas ti postaviv prashanje....cekam odgovor

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кој давеж си ти човече.....не си свесен каков впечаток оставаш!
Имаш ли што да кажеш во врска со темава или немаш?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па ти не мериш ништо, ти ме следиш и само зборуваш за тоа кој сум јас... некако како ништо да не си научил од Ошо.
Ајде сега повели на темава докажи се што знаеш па да видиме... јас напишав што знам во постот што ми го цитираше а не го ни прочита. Повели дај мислење, одговори ете и на Ипсисимус на прашањето и ќе разговараме и ќе научиме нешто еден од друг за темава која ја третира кабалата како пракса.
Повели... чекам да научам нешто.
Malku spushti se i na planetata zemja...mozebi ke svatime i nie obicnite trimozocni sushtestva bez tie vashi bogovi
Штом сакаш да мериме знаења, повели кажи ми кој од четирите архетипски светови во кабалата е свет поврзан со Намерата?
Од многу поим имање, невидов ништо конкретно за темава да се каже, еве шанса да кажеш колку и што знаеш.
Ipsi, ne komentiram so nekoj koj samo fotokopira testovi...koga ke naucish sam da go preraskazesh istoto i da kazesh neshto od tvoe licno iskustvo, togash ke dobiesh soodveten odgovor.
--- надополнето: 8 април 2012 во 19:28 ---
Кој давеж си ти човече.....не си свесен каков впечаток оставаш!
Имаш ли што да кажеш во врска со темава или немаш?
Bez nervozi....ili ne si svesen za samiot sebe....kontrola

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ipsi, ne komentiram so nekoj koj samo fotokopira testovi...koga ke naucish sam da go preraskazesh istoto i da kazesh neshto od tvoe licno iskustvo, togash ke dobiesh soodveten odgovor.
Каде виде "фотокопирање"?! Обвинуваш дека сме немале поим, затоа ти поставив кратко, јасно и конкретно прашање, еве ќе ти го повторам: "кој од четирите архетипски светови во кабалата е свет поврзан со Намерата?" Имаш ли одговор? Знаеш ли воопшто кој се тие архетипски светови? Знаеш ли било што за кабалата? Или тука си да се занимаваш со ликот и делата на Ipsi и Heptagram?

П.С. Јас секојдневно изведувам пракси и стекнувам лични искуства, така да не се грижи за мене, држи се до темите на кој пишуваш, и не ме споменувај во секој втор пост.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
мој одговор: дрво на животот и неговите атрибуции. Ти што викаш?
мој одговор: дрво на животот и неговите атрибуции. Ти што викаш?
Ne sum tolku pameten i ne go znam drvoto na zivotot...objasni malku bez bogovi.
Pa neli sakate da ja shirite kabalata..kako ke naucime nie prostite.
Se obrakame do tie shto znaat...povelete
--- надополнето: 8 април 2012 во 19:37 ---
Каде виде "фотокопирање"?! Обвинуваш дека сме немале поим, затоа ти поставив кратко, јасно и конкретно прашање, еве ќе ти го повторам: "кој од четирите архетипски светови во кабалата е свет поврзан со Намерата?" Имаш ли одговор? Знаеш ли воопшто кој се тие архетипски светови? Знаеш ли било што за кабалата?
Poveli objasni.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ne sum tolku pameten i ne go znam drvoto na zivotot...objasni malku bez bogovi.
Pa neli sakate da ja shirite kabalata..kako ke naucime nie prostite.
Se obrakame do tie shto znaat...povelete
--- надополнето: 8 април 2012 во 19:37 ---

Poveli objasni.....
Е кога веќе не си толку паметен, ете ти велиме ние „што ја шириме кабалата“ дека никаде не спомнуваме богови ниту пак демони. И за да научите вие „простите“ како што велиш ти, треба да поставувате прашања за она што не ви е јасно (доколку ја студирате кабалата) а не доаѓате овде за да си лечите фрустраации и да ги заморувате другите форумџии...

За да го научиш дрвото има доволно линкови низ темава што ќе ти дадат патоказ на каде да се движиш и што да учиш. СО текот на времето и со искуство ќе го научиш тоа толку „тешко разбирливо“ дрво.

П.С. Значи ти сепак не знаеш ништо за темава и бесцелно се заморуваше со Хептаграм, за да докажеш како Хептаграм не знае ништо. Штета...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Poveli objasni.....
PS. Odamna go imam najdeno "majstorot"....
Значи јас сум бил Мајсторот?! :) Која чест!!:cool:
Ок тогаш. Читај внимателно! Во кабалата има четири архетипски светови: Ашијах, Јецирах, Бриах и Ацилут.
Ацилут е највисокиот архетипски свет, и е поврзан со Намерата, додека најнискиот (материјалниот) свет - Ашијах е свет поврзан со Акција.

Разбра ли нешто My Apprentice? :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи јас сум бил Мајсторот?! :) Која чест!!:cool:
Ок тогаш. Читај внимателно! Во кабалата има четири архетипски светови: Ашијах, Јецирах, Бриах и Ацилут.
Ацилут е највисокиот архетипски свет, и е поврзан со Намерата, додека најнискиот (материјалниот) свет - Ашијах е свет поврзан со Акција.

Разбра ли нешто My Apprentice? :)
Abe kakov pogreshen zaklucok...ti si bil "majstorot":pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Е кога веќе не си толку паметен, ете ти велиме ние „што ја шириме кабалата“ дека никаде не спомнуваме богови ниту пак демони. И за да научите вие „простите“ како што велиш ти, треба да поставувате прашања за она што не ви е јасно (доколку ја студирате кабалата) а не доаѓате овде за да си лечите фрустраации и да ги заморувате другите форумџии...

За да го научиш дрвото има доволно линкови низ темава што ќе ти дадат патоказ на каде да се движиш и што да учиш. СО текот на времето и со искуство ќе го научиш тоа толку „тешко разбирливо“ дрво.

П.С. Значи ти сепак не знаеш ништо за темава и бесцелно се заморуваше со Хептаграм, за да докажеш како Хептаграм не знае ништо. Штета...
Ok..sreken vi pat.....ke si ostanam prost

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
За оние кои не сакаат да останат прости:

Се почнува со Земјата (кралство на еврејски Малкут). Чиста физика.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ме радува огромната пројава на интерес и self learning системот кој го применувате. Нема заинтересираност, а? ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ме радува огромната пројава на интерес и self learning системот кој го применувате. Нема заинтересираност, а? ;)
На форумов и така и така... да не сакаш print-screen од приватните пораки или пак случајно од мојот приватен мејл да изброиш, да спасиш некој од „злото“ на евреите, кхм? :)
Ах да, ти беше христијанин, бројноста е голем фактор кај вас, извини заборавив на тој детал. Моја грешка...

Kajgana Shop

На врв Bottom