Терористички напади во Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
ВИДЕО: Терористички напади во Украина, 27 повредени

27.04.2012 - 14:32:37
g_Dnjipropetrovsk_eksplozija_.jpg
Четири експлозии денеска го потресоа градот Дњипропетровск. Експлозиите се случиле на различни локации во центарот на градот, а портпаролката на украинското министерство за итни случаи рекла за “Асошиејтед прес“ дека се повредени најмалку 27 луѓе, од кои девет деца. Обвинителите веруваат дека се работи за терористички напад.
Портпаролката на минстерството, Јулија Јершова, рекла дека во експлозијата на трамвајската станица се повредени 13 луѓе, кај училиштето 11 од кои девет се деца, а во близина на железничката станица уште три лица. Четвртата експлозија се слушнала во центарот на градот, а се’ уште не е познато дали во неа има повредени. Сите експлозивни направи биле поставени во канти за отпад.
Украинскиот претседател, Виктор Јанукович, ги нарекол експлозиите “уште еден предизвик за целата држава“ и додал дека најдобрите истражители ќе работат на расчистување на случајот.
Во градот се’ уште владее паника оти граѓаните не знаат дали ќе експлодира уште некоја бомба. Полицијата ги предупредила граѓаните да останат во своите домови, а сообраќајот во центарот на градот е запрен.
Можниот терористички напад се случува на само еден месец пред почетокот на Европското првенство во фудбал што се одржува во Полска и Украина.

хммм никогаш не требаше УЕФА да даде на Украина првенство.

Каков терористички напад бе ова е чиста хајка од страна на Русите и нивните планови за целосна доминација во земјата можно е да е и политичка хајка некоја.

Каков терористички напад бе ова е чиста хајка од страна на Русите и нивните планови за целосна доминација во земјата можно е да е и политичка хајка некоја.
Атак е ова за да се спречи и да се заплаши народот, а пред вакви големи настани секогаш имало проблеми треба да се зголеми контролата.

Така е.
Сите е можно да се криви, Масоните, Русите, Американците, Марсовците, Македонците. Сите освен исламистите. Они нема шанса да се. НЕМА ШАНСА!

Прашајте некој Албанец ќе ви каже точно кои се. Имате право да погаѓате еднаш.

hint: нивната припадност почнува на буквата Срб

Пишувам дека сигурно се исламисти, за да ми лајкнат јамајка и хелоу кити, луѓето кои знаат пред сите и никогаш не грешат.

Пишувам дека сигурно се исламисти, за да ми лајкнат јамајка и хелоу кити, луѓето кои знаат пред сите и никогаш не грешат.
Немој никако!
Само затупените националисти тоа го прават! Сакаш ли таков да си?
Вистинскиот либерален карактер, нема никогаш да каже ништо против Муслиманите, па макар и го ебеле у газ без вазелин, секој ден.

Немој никако!
Само затупените националисти тоа го прават! Сакаш ли таков да си?
Вистинскиот либерален карактер, нема никогаш да каже ништо против Муслиманите, па макар и го ебеле у газ без вазелин, секој ден.
Може е тоа мистеријата што се крие позади цел овој заговор :)
--- надополнето: 27 април 2012 во 16:54 ---
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_designated_terrorist_organizations
Еве ја иначе листата usual suspect. Пошто црвените(кои сочинуаат 10%) се мртви, остануваат 90% од тие зелените и црните. Кај да погледам на друго место? Има некој да ми даде апдејт на слисокот, во кој има можда Марсовски или можда Клингонски тероризам. Мада не верувам дека Клингонците би извршиле ваков атак на цивили. Мене искрено повеќе ми личи на Ромулански тероризам.
--- надополнето: 27 април 2012 во 17:55 ---
Еве ги западните медиуми:
http://www.bbc.co.uk/news/world-17869249
http://edition.cnn.com/2012/04/27/world/europe/ukraine-blasts/index.html?hpt=hp_t3

BBC повеќе обраќа внимание на општата состојба на земјата. Еве цитирам нешто за тие што тресат зелени дека Русија е позади нападите за да обезбеди контрола врз Украина.
ensions are running high over the alleged mistreatmentof Ms Tymoshenko. She was a leader of the pro-Western Orange Revolution in 2004 but her chief rival, Mr Yanukovych, won an election in 2010 and forged closer ties with Russia.

Додека CNN дава детали за нападите каде и како се случиле. Според овие 2 медиуми повредени се 27 лица.
The first blast went off in a trash can at a tram stop, injuring 13 people, the country's Emergencies Ministry said. The second followed 40 minutes later near a movie theater. That injured 11, nine of them children. Three were injured in the third blast, and no one was hurt in the fourth

Така е.
Сите е можно да се криви, Масоните, Русите, Американците, Марсовците, Македонците. Сите освен исламистите. Они нема шанса да се. НЕМА ШАНСА!
Прашајте некој Албанец ќе ви каже точно кои се. Имате право да погаѓате еднаш.

hint: нивната припадност почнува на буквата Срб
Последна опомена пред исклучување од форумот. Си знаете зошто, ако не ви е јасно, бујрум по ПП - да не ги труеме темиве со вашите анти-исламистички глупости.

Последна опомена пред исклучување од форумот. Си знаете зошто, ако не ви е јасно, бујрум по ПП - да не ги труеме темиве со вашите анти-исламистички глупости.
Колку да се знае!

Не против муслиманите, туку против терористичкиот исламизам. Јас имам доста позитивно мислење за Исламот како религија:
http://forum.kajgana.com/threads/Шв...аните-од-исламизмот.59971/page-4#post-4935251

Немам дури ништо против традиционалниот ислам т.н. Вахаби ислам, ниту против Шиитите. Имам против насилната интерпретација на исламот. И на отворено промовирање на истата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom