Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Guardiola i Barca, dan odluke.
Guardiola će se uskoro izjasniti o svojoj budućnosti. Klub mu nuditi bjanko-ček, ali glasovi o njegovom odlasku sve jači. Spominje se Engleska kao najvjerojatnija opcija.

moratti se zaljubio u Stramaccionija.
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:51 ---
inter - morattijeva ideja je da Strama bude trener, a Leonardo direktor.
Chivuu novi ugovor: 2 mil€ umjesto dosadašnja 3mil€ Samuel i Cordoba također ostaju.
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:52 ---
Ништо од Гвардиола да дојде во Интер...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Фала богу, фала курцу што нема да дојде кај нас. Јас уште пред 2 години кажав дека не е кадарен, а мислам дека и други кои не веруваа во тоа баш, ја видоа таа реалност во овие години.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Guardiola i Barca, dan odluke.
Guardiola će se uskoro izjasniti o svojoj budućnosti. Klub mu nuditi bjanko-ček, ali glasovi o njegovom odlasku sve jači. Spominje se Engleska kao najvjerojatnija opcija.

moratti se zaljubio u Stramaccionija.
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:51 ---
inter - morattijeva ideja je da Strama bude trener, a Leonardo direktor.
Chivuu novi ugovor: 2 mil€ umjesto dosadašnja 3mil€ Samuel i Cordoba također ostaju.
--- надополнето: 27 април 2012 во 12:52 ---
Ништо од Гвардиола да дојде во Интер...
Манчестер Сити се спомнува како можна дестинација за Пеп.

Јас повеќе сум за Страма да остане или на негово место Блан/Боаш/Биелса. За Гвардиола не сум убеден дека може да води тим како Интер, а без при тоа да ги има во тимот Чави/Иниеста/Меси :). Секоја чест за доминацијата и за сите титули освоени со Барса (мислам се на се 13 титули освои) ама првин сакам да видам со друг тим како ќе се покаже и дали навистина беше до него или до наведените тројца и останати скапи играчи кои ги имаше во Барса.

За Киву и Кордоба повеќе нема место во Интер, а додека за Самуел, според мене, може уште една година да истера.

Едит:
Сме купиле надежен плејмејкер, Алесио Донарума, роден 1998год. од Беневенто.
Во трката за негов потпис уште биле Милан, Јуве и Рома.
Цената била 550.000евра

Inter have bought the young Donnarumma from Benevento

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
Eве ви еден од можните епилози со Страма ...

Уште една марионетка на која Бранка ќе и ги диригира работите, он со самото ангажирање на треенер во ваква екипа е презадоволен, ко Гасперсон, цело лето ќе се смее како е задоволен од тимот, подготовките бла бла, ќе дојде Септември, нема веќе нови играчи, ќе го удри реалноста и со тек на време ќе почне со муабетите ама овој го сакав, оној го сакав, Страма е експеримент, кога Интер експериментирале во минатото никогаш не се десил епилог кој на нас, навивачите, им одговарал.

Инаку и Ферги со 1 клуб историја испишувал, џаст сеин, според муабетиве и он на времето требал да отиде у друг клуб за да се докаже па да биде добар за Интер кој у меѓувреме беше воден од докажаните Тардели, Закерони и компанија, а и кога сме кај докажување, со што се докажал Страма ? :) Со евентуалното трето место ? Во конкуренција на Лацио, Удинезе, Наполи и Рома, тоа е добар резултат, и добро достигнување со оглед на околностите, али толку, добро и ништо повеќе.

Ја сум голем скептик за Страма, сум да биде тренер само ако Гвардиола ко опција целосно отпадне, исто и за пост ерата на Пеп на пример, ако дојде, би бил (пре)идеален, а тоа според мене е најидеалното сценарио, а зашто Пеп е топ опција за мене ? Ќе се изјаснам само ако дојде, вака да не разглабам за џабе, оставам на времево да покаже што ќе се издеси, али што и да биде случај, треба истиот да е дефиниран веднаш по крајот на сезоната, а не на сред сезона или недај боже по ЕП.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
MORATTI: "PEP? STRAMA ZA BUDUĆNOST,MISLIM
" Spomenut je i oproštaj između Barcelone i Guardiole, koji je bio povezan s klupom Intera.. "Mislim da će se za budućnost biti samo Stramaccioni,jer pravi dobre rezultate i protiv Fiorentine,Cagliarija , iako to ne ide dobro, on je imao hrabrosti, a to je ono što ja volim."
Гвардиола секако целосно ќе отпадне за во Интер кога Манчестер Сити ќе му понудат богат договор, дебело ќе му платат на Барса за него (овде не знам дали заминува како слободен тренер или мора да им исплатат нешо на Барса) и парите кои Сити ги имаат за трошење на трансфер пазарот и Пеп ќе го има кој играч што ќе го посака... то е то.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
Нема што на Барса да им платат, али Манчини ако освои титула не верувам дека ќе го летнат од Сити, или пак ќе му се деси истото сценарио ко и со Интер, да освои титула и да го избркаат, једини ќе е таков случај у фудбалот ја мислам. :)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Eве ви еден од можните епилози со Страма ...

Уште една марионетка на која Бранка ќе и ги диригира работите, он со самото ангажирање на треенер во ваква екипа е презадоволен, ко Гасперсон, цело лето ќе се смее како е задоволен од тимот, подготовките бла бла, ќе дојде Септември, нема веќе нови играчи, ќе го удри реалноста и со тек на време ќе почне со муабетите ама овој го сакав, оној го сакав, Страма е експеримент, кога Интер експериментирале во минатото никогаш не се десил епилог кој на нас, навивачите, им одговарал.

Инаку и Ферги со 1 клуб историја испишувал, џаст сеин, според муабетиве и он на времето требал да отиде у друг клуб за да се докаже па да биде добар за Интер кој у меѓувреме беше воден од докажаните Тардели, Закерони и компанија, а и кога сме кај докажување, со што се докажал Страма ? :) Со евентуалното трето место ? Во конкуренција на Лацио, Удинезе, Наполи и Рома, тоа е добар резултат, и добро достигнување со оглед на околностите, али толку, добро и ништо повеќе.

Ја сум голем скептик за Страма, сум да биде тренер само ако Гвардиола ко опција целосно отпадне, исто и за пост ерата на Пеп на пример, ако дојде, би бил (пре)идеален, а тоа според мене е најидеалното сценарио, а зашто Пеп е топ опција за мене ? Ќе се изјаснам само ако дојде, вака да не разглабам за џабе, оставам на времево да покаже што ќе се издеси, али што и да биде случај, треба истиот да е дефиниран веднаш по крајот на сезоната, а не на сред сезона или недај боже по ЕП.
Aбе мислиш Морати ќе сака да го ангажира Пеп и притоа богатство да потроши за неговата плата ? Јас мислам Страма ќе си остаме..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
Aбе мислиш Морати ќе сака да го ангажира Пеп и притоа богатство да потроши за неговата плата ? Јас мислам Страма ќе си остаме..
A знаеш колкаво богатство трошеше за Мурињо а притоа го имаше и Ибра кој зимаше 12м евра по сезона ? Истото што и Пеп го бара ...
Најмал проблем е платата за Морати кога е во прашање ваков тренер, така беше и со Мурињо кој патем кажано дојде по освоена титула со Манчини кој беше отпуштен и за кого мораше да платат големо обештетување.

п.с. А погоре глеам демант од Морати, по незнам кој пат неговите деманти сезонава видовме и сами како се покажале, така да ја мислам дека ќе тргне по Пеп а дали ќе успее тоа е веќе друг муабет, ваква шанса да ја батали нема теорија.

п.п.с. А го читавте ли Пеп последниве недела ипол дека у 2 наврати Интер го уфрлаше и го фалеше ко тим ...
Дури и по елиминацијата од Челзи ги спомна велејќи дека за разлика од Челзи, Интер се бранеле феноменално да овие неможеле шанса за гол да имаат, со Челзи тоа не било случај туку имале многу лоша реализација а шанси 1 тон.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Ете и без тоа, останува богат договор за него и било кој играч од светот да го посака - ќе го има :).
Не дека сега Сити немаат јаки играчи ама уште неколку големи засилувања секако ќе имаат, а ќе има и распродажба осеќам каде Интер може да искористи некој играч од таму (ако не се лажам шпекулација за Де Јонг имаше).

А за Манчини осеќам ќе го јаде.... по вторпат исто (титула во ПЛ и клоца) :pos:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
не ни одговара пеп за оваа ејжкипа макар и сериозно да се засилиме летово, пеп е познат што не витка кичма и не прави тактички измени и фура една иста тактика, интер не е барса и мислам дека пеп нема да биде најдобро решение за нас

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.153
не ни одговара пеп за оваа ејжкипа макар и сериозно да се засилиме летово, пеп е познат што не витка кичма и не прави тактички измени и фура една иста тактика, интер не е барса и мислам дека пеп нема да биде најдобро решение за нас
Сезонава Пеп не фураше една иста тактика, комбинираше 433 и 343, во тек на еден натпревар целосно знаеше да го трансформира системот.
Не дека во новиот тим тоа ќе го прави али поентата ми е дека не форсира еден единствен тактички формат, инаку до доаѓањето на Мур во Интер и он форсираше 433 тактика ако добро памтиш, формат кој во Интер првата сезона му се покажа ко катастрофален.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе како Пеп какви бакрачи,само Биелса :cuc:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Сезонава Пеп не фураше една иста тактика, комбинираше 433 и 343, во тек на еден натпревар целосно знаеше да го трансформира системот.
Не дека во новиот тим тоа ќе го прави али поентата ми е дека не форсира еден единствен тактички формат, инаку до доаѓањето на Мур во Интер и он форсираше 433 тактика ако добро памтиш, формат кој во Интер првата сезона му се покажа ко катастрофален.
во ред дека сменувал формација и дека ротираше повеќе играчи на различни позиции, проблемов е што неможе да се побие една тактика која му ги одзеде тие 2 финалиња во ЛШ. едноставно нема решение против затворени екипи кој имаат добра задна линија, не сум забележал да најде алтернатива кога неговата првична замисла е неутрализирана и тоа пази со најтехничкиот среден ред и најопасниот напаѓач на денешницава, некако не ми штима дека може да се снајде во интер каде што ќе има многу поголем притисок од морати и управата а и навивачите него во барса каде беше сакан од сите

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Јас би сакал да дојде Пеп, од повеќе причини :
Сакам да видам како ќе се покаже во тим како Интер,со различна филозофија од Барса.
Ќе се зголеми интересот на играчите кои би биле можни засилувања на Интер баш заради Пеп,дури и ако не влеземе во ЛШ.
Страма е млад и неискусен тренер,иако одлично се покажа од ко дојде. Може да му биде помошник.
Последно-реакциите на навивачите на Барса. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom