Редовна војска повторно?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Може секој да научи да пука со калаш попроста работа
Да ама да пука само,
а да ја одржува, да ја полни, што да направи ако му се заглави и слични работи, тоа се заборава. Не е тоа како на кантер, купи пушка и пукај, а кога ќе се потрошат куршумите фрли ја. За ракување со оружје постои цела филозофија. Но добро не е битно, забегуваме со темата за вакви работи.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Иако,имам 16,според мене треба да се врати војската.Ако не се врати задолжително,јас ќе идам доброволно.

али ако се врати задолжително,ќе има еден куп родители,што нема да го подржат тоа...па дури и татковците.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Иако,имам 16,според мене треба да се врати војската.Ако не се врати задолжително,јас ќе идам доброволно.

али ако се врати задолжително,ќе има еден куп родители,што нема да го подржат тоа...па дури и татковците.
Треба да се направи само доколку служиш војска да имаш одредени бенифиции ... на пример во америка ако служиш војска имаш бесплатен факултет ... што е стварно мн добра бенифиција кај нас би можело на пример да плакаш упола цена или нешто такво ... би било мн добитно ама од фатмир бесими ако чекаме иницијатив ништо нема да добиеме дечкото е презафатен со ургирање за во НАТО :facepalm:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503

Јас би се согласил да се врати војската единствено за машките да станат мажишта. А не низ Скопјево да гледам да ми се шетаат педерчиња и емовци.

F

FuckYouAll

Гостин

Абе на твои години и јас бев запален да одам, ама когa "пораснав" видов дека некои работи не се како што изгледаат.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Абе на твои години и јас бев запален да одам, ама когa "пораснав" видов дека некои работи не се како што изгледаат.
Знам другар,знам све што ваља а што не ваља.
--- надополнето: 26 април 2012 во 23:20 ---
Треба да се направи само доколку служиш војска да имаш одредени бенифиции ... на пример во америка ако служиш војска имаш бесплатен факултет ... што е стварно мн добра бенифиција кај нас би можело на пример да плакаш упола цена или нешто такво ... би било мн добитно ама од фатмир бесими ако чекаме иницијатив ништо нема да добиеме дечкото е презафатен со ургирање за во НАТО :facepalm:
Неаме толкав капацитет,тогаш ќе се испотепаат кој да иде у војска :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Знам другар,знам све што ваља а што не ваља.
--- надополнето: 26 април 2012 во 23:20 ---

Неаме толкав капацитет,тогаш ќе се испотепаат кој да иде у војска :D
Да де немаме ама затоа помала бенифиција ... не како во Америка таман работа ..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.293
Кој си ти да ми кажеш дали да идам во војска? Каде сум потпишал дека ќе дадам 1 година на државава?

Искрено за монеталнава држава не би го извадил ни да се измочам не па една година во војска.
само еден закон да донесат за служење на редовна и ке одиш како попче . колку како тебе рекле ехеееееее.
ама пак заминале.
некој со банкети и веселби, некој со воена полиција го станале од спиење и така по гаќи заминал на воен рок да одслужи.
е тука веќе можиш да бираш како ке одиш.
сега додуша имаш и трета варијнта. да се правиш физички или ментално неспособен. ке одиш на комисија и ке ти кажат дали си за таму или не си. ама таму да те одбијат тогаш ти не си за никаде не за во војска. па сега ти види.
па уште и воен суд да има, не само што ке одиш туку и затвор ке заглавиш. ке ти се види тој војниот рок баааѓи долг.
зато незборај ко незнајш. не ке одел или не потпишал никаде.
да не пукниш ме изнасмеа:)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Да ама да пука само,
а да ја одржува, да ја полни, што да направи ако му се заглави и слични работи, тоа се заборава. Не е тоа како на кантер, купи пушка и пукај, а кога ќе се потрошат куршумите фрли ја. За ракување со оружје постои цела филозофија. Но добро не е битно, забегуваме со темата за вакви работи.
во бивша АРМ има да научеше да ракуваш со “вештерката“........професионален метач на лисја и ѓубре околу павиљоните
--- надополнето: 26 април 2012 во 23:40 ---
само еден закон да донесат за служење на редовна и ке одиш како попче . колку како тебе рекле ехеееееее.
ама пак заминале.
некој со банкети и веселби, некој со воена полиција го станале од спиење и така по гаќи заминал на воен рој да одслужи.
е тука веќе можиш да бираш како ке одиш.
сега додуша имаш и трета варијнта. да се правиш физички или ментално неспособен. ке одиш на комисија и ке ти кажат дали си за таму или не си. ама таму да те одбијат тогаш ти не си за никаде не за во војска. па сега ти види.
па уште и воен суд да има, не само што ке одиш туку и затвор ке заглавиш. ке ти се види тој војниот рок баааѓи долг.
зато незборај ко незнајш. не ке одел или не потпишал никаде.
да не пукниш ме изнасмеа:)
бев претпоследна класа или така некако,тогаш се воведуваше притвор во војската памтам и одвојуваа простории каде би биле сместени „грешниците“......ако се врати редовната војска нека му ја мислат пошто нема да ја вратат ради реда колку да се одслужи воениот рок

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.293
бев претпоследна класа или така некако,тогаш се воведуваше притвор во војската памтам и одвојуваа простории каде би биле сместени „грешниците“......ако се врати редовната војска нека му ја мислат пошто нема да ја вратат ради реда колку да се одслужи воениот рок
абе види, знаеш како велат.
чум си стигнал на воен суд, автоматски си крив. таму немало невини. тоа чисто служи како превентива за на војската да не им паѓаат глупави идеи на памет.по правило одлуките се брзи , не се како цивилните судови да те влечкат со години.
за среќа во арм немаше барем јас кога бев воен суд, само цивилен така да немаше некој ефект, освем некој малер ако заглавеше салам.
а пошто во секоја нормална армија има воен суд, па башка и чим се спремале со притвор најверојатно ако ја воведат ке има.
е тогаш ке биде весело хехххе
само не ми е јасно што се уплашивте од неколку месеци па на самата помисла уплав ги фати.
ништо страшно, биле сите ке одите и вие. не колат таму господ да чува.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
во бивша АРМ има да научеше да ракуваш со “вештерката“........професионален метач на лисја и ѓубре околу павиљоните
Знам. Јас не би отишол таму да бидам Комуналец туку да се научам на ред и дисциплина, а не да ми даваат да метам лисја ,а само три пати да идам на гаѓање.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Мразете ме колку сакате по постов, ама ако дојдовте до степен да учите ред и дисциплина у војска, место дома, нека се запрашаат вашите родители шо правеле додека ве растеле 18 години.
И да, знам дека не е истиот принцип - ама let's face it, дисциплина си е дисциплина било тоа дома било тоа у кафич или у војска.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Знам. Јас не би отишол таму да бидам Комуналец туку да се научам на ред и дисциплина, а не да ми даваат да метам лисја ,а само три пати да идам на гаѓање.
пукање немаше,тоа ти е сигурно.........најтешка работа што имам претрпено е зимска 7 дневна стража која функционираше - 2 саати приправност, 2 саати стража и 2 саати одмор,кога се вратив на викенд сите ми велеа - браво си се поправил,а јас целиот потечен во фацата од неспиење 7 дена и од студ :facepalm:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
пукање немаше,тоа ти е сигурно.........најтешка работа што имам претрпено е зимска 7 дневна стража која функционираше - 2 саати приправност, 2 саати стража и 2 саати одмор,кога се вратив на викенд сите ми велеа - браво си се поправил,а јас целиот потечен во фацата од неспиење 7 дена и од студ :facepalm:
Братучед ми се врати пред месец два од војска, покрај метење лисја имаа и гаѓање, ноќно, со гас маски и мислам уште едно ама незнам за што било.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.293
па и метењето е ред и дисциплина башка хигиена.
во глобала ке научиш да следиш наредби, а и метењето е еден вид на наредба која треба да ја извршиш.
Мразете ме колку сакате по постов, ама ако дојдовте до степен да учите ред и дисциплина у војска, место дома, нека се запрашаат вашите родители шо правеле додека ве растеле 18 години.
И да, знам дека не е истиот принцип - ама let's face it, дисциплина си е дисциплина било тоа дома било тоа у кафич или у војска.
не да не е исто туку допирни точки нема едното со другото, освем секако татко ти да е војно лице. тогаш можеби и ке имаш делумна претстава што е што.
аман бе ти да не ти ја криеја пушката. да не не беше случајно на гаѓање со боева муниција, барем минимум три пати.
претходно сте имале обука како се ракува со истата како се одржува и уште еден куп работи поврзани со истата.
пукањето со боева мунуција е веќе крајот на обуката за ракување со оружје.
тоа се првите три месеци додека ти трае обуката. после си на прекоманда за тоа што те обучиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom