Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

P

Princ

Гостин
И вака и онака ќе ја пцуевте,вака барем лапнала добра пара...:D
У тој случај, кога веќе ми го спопикаа со 250.000 еура, да ја искористам приликава да ја поздравам (да не си го валкам јазикот, ама на многу секс мислам) власта, авторката, а најважно граѓаните на оваа земја што дозволуваат некој да им ги краде парите и да ги третира ко идиотчиња, со години и години така.
Ама ај, каков народ таква власт.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
У тој случај, кога веќе ми го спопикаа со 250.000 еура, да ја искористам приликава да ја поздравам (да не си го валкам јазикот, ама на многу секс мислам) власта, авторката, а најважно граѓаните на оваа земја што дозволуваат некој да им ги краде парите и да ги третира ко идиотчиња, со години и години така.
Ама ај, каков народ таква власт.
Не се нервирај,нема потреба.

сегде е така,и секој би крадел на такви позиции,таков е човекот,јбг.И ти,и јас,и кој било да е,кога би можел да краде,ќе краде.Пошто сме алчни сите.:)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Што ќе ни се Жални Врби кога и така ние секој ден жалиме за секој еб*н ден што живееме овде...

P

Princ

Гостин
Не се нервирај,нема потреба.

сегде е така,и секој би крадел на такви позиции,таков е човекот,јбг.И ти,и јас,и кој било да е,кога би можел да краде,ќе краде.Пошто сме алчни сите.:)
Сегде е така е најголемата лага која ја имам слушнато во последниве 22 години.
Не е сегде така.
Не сегде населението дозволува некој да ги самари до толку. Што идиоти ќе бевме што можеме вакво срање да истрпиме со девизата "сегде е така".

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Имам голема желба да им кажам и на авторката и на одговорните во владата и на сите било како вклучени во овој проект каде да си ги стават врбите, ама па после ќе ме банираат од форум, инаку со тие пари една социјална зграда можеа да направат и да згрижат едно 60тина социјално загрозени семејства. Работава пука по сите шавови само да не се чудат после кога истиве министри, директори и слични зинати за пари ќе бидат ловени од народот како дивеч.

?

..........

Гостин
Тоа е тоа, се уште не можам да се помирам со фактот дека патриотиве големи „купија“ дрвца од 250 000 евра......
најголемиот криминал во човековата историја...

Секој ебан ден оваа посрана држава ми зема 18% рекет за кутија цигари, за на крај да дојдат до брилијантна идеа, да купат дрва со моите пари...

дефинитивно турците избегале..

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.155
Поени од реакции
18.184
Видиш шо ти е бизнис логика, бркаш стотина професионални војници и со заштедените средства од планираните нивни плати еректираш на сред Вардар три жални врби во вредност од по 83.333 евра.
Прибидејќи животната средина > јавната безбедност.Утре ако загинат 4,5 рибари покрај Вардар, битно е да загинат во добра околина, да не се извалкат многу...

Ќе видите вие, утре ќе барам прием кај Аце Петрески.И ние Охриѓани сакаме жална врба од 83 и кусур илјади евра.И ние сме деца на МаЌедонија :place:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Со цел памет мислите 250,000 еу на нејзе и дале? Пфф, 5,000 ако и дале среќна треба да е, којзнае кај завршиле тие пари.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Баш се прашувам ако 6 врби коштаат 250.000, колку треба да коштаат дрвата што се купуваат кога го одбележуваме "Денот на дрвото", а се засадуваат по 2 000 000 / 5 000 000 дрвца (258000000000 EUR) ?

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
За врбиве би почекал да видам кога ќе бидат израснати како што е планирано и тогаш би оформил мислење од чисто уметнички поглед , може и да изненадат , а за финансискиот :mad: ...........

Туку ова е свршена работа ...... дајте да се надеваме дека челичното панорамско тркало на сред мост на Вардар :mad: ќе отиде во АУТ .

..... Угостителски сплав во форма на бродот на Џек Спароу + градска речна плажа практично во дворот на Музеј на Револуционерна Борба и Стар Театар не може да се замисли ни во скеч на легендарните Монти Пајтон !:rolleyes:

Јас го поддржувам проектот Скопје 2014 ама треба да се има факинг кочница за некои работи ...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Со цел памет мислите 250,000 еу на нејзе и дале? Пфф, 5,000 ако и дале среќна треба да е, којзнае кај завршиле тие пари.
5000? Нек си ласка она колку сака. ни 1000 дали има добиено.
--- надополнето: 26 април 2012 во 22:08 ---
И затоа има проект ден на дрвото... Демек засади ја својата иднина. Е сеа мојот живот наеднаш почна да има смисла. Ќе станам шумар и ќе купам неколку острови.

Kajgana Shop

На врв Bottom