Занимање - ролетар

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Me interesira dali nekoj znae kolku zarabotuvaat roletarite vo Makedonija mislam deka gi nema mnogu a trazen zanat e, nema nekoja filizofija barem taka mislam vo mestenje roletni mozebi malku praksa

S

Sheldon Cooper

Гостин
Незнам колку заработуваат но и ролетарите се должни да употребуваaт кирилично писмо.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Me interesira dali nekoj znae kolku zarabotuvaat roletarite vo Makedonija mislam deka gi nema mnogu a trazen zanat e, nema nekoja filizofija barem taka mislam vo mestenje roletni mozebi malku praksa
Да не си се збунил нешто, мислам околу тоа дека нема ролетари ?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Да бе тражен занат таман станеш ролетар во МК и нема работа да за надвор е тражен или на македонски баран

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Другар јас мислам дека поисплатливо и моментално повеќе барано ти е тоа со внатрешни ролетни венецијанки, вариолајт, пердиња, корнизи и т.н. Иначе го имам работано ова па мислам дека е добро платено ако си газда а не вработен .

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
има многу ролетари и доста конкуренција има, и јас сум ролетар не таков ролетар туку ги правам ролетни,а ролетари ги монтира а што се однесува колку заработува зависи од бројноста и побарувачка од муштериите и за да извадиш многу добра пара треба од утро до мрак да се работи и згора на тоа да немате страв од височини како што е (зградата карпош 4 близу до мостот);) :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Другар јас мислам дека поисплатливо и моментално повеќе барано ти е тоа со внатрешни ролетни венецијанки, вариолајт, пердиња, корнизи и т.н. Иначе го имам работано ова па мислам дека е добро платено ако си газда а не вработен .
Ете мене баш тоа ме интересира :)
Кач паре се овие внатрешниве што ги наброја од до ме интересира.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
има многу ролетари и доста конкуренција има, и јас сум ролетар не таков ролетар туку ги правам ролетни,а ролетари ги монтира а што се однесува колку заработува зависи од бројноста и побарувачка од муштериите и за да извадиш многу добра пара треба од утро до мрак да се работи и згора на тоа да немате страв од височини како што е (зградата карпош 4 близу до мостот);) :)
Kolku vreme treba da se nauci vakov zanaet
--- надополнето: 26 април 2012 во 01:17 ---
I do tebe isto prasanje

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.057
Поени од реакции
23.503
пробај прво со венецијанки и вариолајт завеси.
немаш инвестиција освем една бормашина или штрафилица.
нема што посебно да се учи.
ги нарачуваш готови.
нема страв од височини.
се наплаќа на квадрат( се што е под квадрат е квадрат, се што е над колку што е).
заработката е сега незнам отприлика на квадрат 2-3 евра, зависи колку ти ке ги монтираш и по колку ке ги најдеш.
лесно и брзо оди така да за една 1000 дневница ако се уходаш не би требало повеќе од сат време да ти земи.
нема потреба од фирма и такви работи ако нејкеш.
па потаму боже здравје како ке ти тргни.

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Искрено не ти го разбрав баш најдобро прашањево па ке одговорам како што разбрав. Цената на сето тоа што го набројав зависи од материјалот од кој е изработен производот плус работна рака за негово поставување.
--- надополнето: 26 април 2012 во 13:42 ---

I do tebe isto prasanje
Мислам дека не треба многу време за да се научи ако има кој да ти покажи што и како треба да правиш. За едно 2 месеци би требело да го совладаш ако се потрудиш, сепак не е толку лесно како што изгледа.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923

I do tebe isto prasanje
занает лесно се научи ако си голем махер за мајстролук за околу 2 месеци или помалку зависи,ако има многу работа побрзо се научи;)
а што се однесува до вариолајт и венецијанерки дека е поисплативо, исти се како и со ролетните само што вариолјтите и венецијанерки е многу полесно се монтират а исти цена се и секој аматер знае како се монтира венецијанерки и вариолајти додека ролетните малку е потешко и да се помачите и да внимавате да не се оштети прозорите(профили)ПВЦ и алуминиумски прозори се потешки за монтирање ролетни.
--- надополнето: 26 април 2012 во 21:38 ---
само да ви кажам од мое искуство венецијанерки,вариолајти и ролетни се слични цени донекаде со све монтажа,е сега да кажам за венецијанерки не е баш за домашна атмосфера тие служат да покријат голотија,украс за канцеларии и ништо друго и нема добра заштита од сончева топлина бидејќи како што сонцето зрачи до стаклото на прозорот и внесува многу топлина во домот и покрај (затворена венецијанерката) затоа најдобра опција е ролетна ем покриваш голотија ем тешко обива провалници(барем малку колку таман комшијата ќе го забележи провалникот) ем подобра заштита од топлина од жегата и малку пушташ клима за кратко време колку да заштедиш струја;):)

Kajgana Shop

На врв Bottom