A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
21 април 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
Не е WADSL туку обичен АДСЛ.
Викате ке ми ја средат on 181 a?
Значи нема врска со рутерот ако е така.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
Здраво дечки,

Јас прв пат сум корисник на Оне, и вчера бев да си го земем пакетот.
Нормално одма ја пробав download брзината, и можам да кажам дека катастрофа. Торентот не сака да мрдне повеќе од 230-240 кб/с
Направив тест за брзината и нон стоп ми покажува 1.2мб/с
Пробав и со мрежен кабел дирекно од рутерот и пак иста брзина.
Дали е до овој скапан ТП Линк рутер што го даваат или треба да подесам нешто.

Се надевам не ги откачив Т-Home за џабе :)

Фала однапред за помошта
Нема место за паника така беше и кај мене.Само се јавив пријавив проблем и одма беше направено.Мој совет е немој да вртиш на 181 затоа што никогаш нема да ти се јават.Меѓутоа ако им пратиш порака на преку фејсбук(Отвори го нивниот профил и горе десно имаш копче Message) прати им таму кажи го проблемот и одма ќе ти одговорат.Незнам зошто но така се многу брзо и одма интервенираат.Истото е и за емаил ако им пратиш.Со порака или емаил одма одговараат и се стручни а не како овие по телефон што немаат појма.Само пиши и ќе средат.

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
тел број 181 за корисниците на one бесплатен ли е?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
На кој му се слуша музика а нема компјутер или радио, нека се јави на 181 и ќе си слуша музика без прекин. :D

Член од
21 април 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
Се јавив на 181 им кажав дека не мрда брзината од 1.3МБ
Демек ми го рестартираше рутерот ама пак ништо . Торент не мрда повеќе од 220-230кб/с
Вика дека имам стабилна 6МБ линија и најверојатно Телеком не пуштиле доволноп проток или така нешто. Како чешма да е тоа па ке им прати налог да ја попуштат уште малку.
Не знам што да направам веќе.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Се јавив на 181 им кажав дека не мрда брзината од 1.3МБ
Демек ми го рестартираше рутерот ама пак ништо . Торент не мрда повеќе од 220-230кб/с
Вика дека имам стабилна 6МБ линија и најверојатно Телеком не пуштиле доволноп проток или така нешто. Како чешма да е тоа па ке им прати налог да ја попуштат уште малку.
Не знам што да направам веќе.
Ако имаш пари иди раскини договор и тоа е тоа, ако немаш лелекај како мене. Ја не знам со кој памет си прешол од телеком на оне. :facepalm:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
Абе Zakonceto те глеам цело време само сереш на темава како не чинат One, дај олабави не малце. Еве сега ја ќе кажам мое искуство од деновиве. Им пишав во неделата дека брзината е 3Mb/s, а нели во договорот си пишува 6. И вчера ми се јавија, ме прашаа дали е преку сплитер приклучено, па да го сменам тоа и ќе ми се јават пак. Направив така, брзината беше иста. Бидејќи имам wireless рутер, го исклучив и пробав директно од модем во лап топ и пак беше исто. Дечкото ми се јави му кажав што се направив и дека пак е исто. И ми рече дека ќе проверат дали линијата е добра и пак ќе ме бараат кога ќе имаат повеќе информации. Денеска ми пишаа на фејсбук: ONE.mk
  • би сакале да ве известиме дека ургирано е до телеком да се интервенира и да се анализира ситуацијата. Штом добиеме известување за прогресот веднаш ќе го споделиме. Ви посакуваме убав ден.
Само што ми го пишаа ова, проверувам на speedtest и се виде одма подобрување.

Јас имам многу позитивно мислење за нив и за нивната техничка поддршка, затоа секогаш кога ми требало помош ми помогнале. Не сме ние криви што тебе не ти се погодиле.

Член од
13 април 2012
Мислења
269
Поени од реакции
292
јас имав проблем со нетот,корисник сум два месеци,првиот месец и пол катастрофа беше,после дојде екипа,не знам што направиле,ама сега нетот ми е ок...амаа додека дојдоааа мислаам ...многу чекав.Овој месец ми дојде поголема сметка,најверојатно премногу повици кон 181...:)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе Zakonceto те глеам цело време само сереш на темава како не чинат One, дај олабави не малце. Еве сега ја ќе кажам мое искуство од деновиве. Им пишав во неделата дека брзината е 3Mb/s, а нели во договорот си пишува 6. И вчера ми се јавија, ме прашаа дали е преку сплитер приклучено, па да го сменам тоа и ќе ми се јават пак. Направив така, брзината беше иста. Бидејќи имам wireless рутер, го исклучив и пробав директно од модем во лап топ и пак беше исто. Дечкото ми се јави му кажав што се направив и дека пак е исто. И ми рече дека ќе проверат дали линијата е добра и пак ќе ме бараат кога ќе имаат повеќе информации. Денеска ми пишаа на фејсбук: ONE.mk
  • би сакале да ве известиме дека ургирано е до телеком да се интервенира и да се анализира ситуацијата. Штом добиеме известување за прогресот веднаш ќе го споделиме. Ви посакуваме убав ден.
Само што ми го пишаа ова, проверувам на speedtest и се виде одма подобрување.

Јас имам многу позитивно мислење за нив и за нивната техничка поддршка, затоа секогаш кога ми требало помош ми помогнале. Не сме ние криви што тебе не ти се погодиле.
Јас не велам дека вие сте криви, ти имаш АДСЛ, а јас ВАДСЛ. Ај ти земи ВАДСЛ и кажи ми дека ќе ти биде супер. И оваа брзина што ја имаш не е нешто фантастична, фантастична е онаа брзина на 10mbps. И денеска ги прашав колку се плаќа пенал за да го раскинам договорот за телефон и интернет и ми вика дека е 8450ден.:vozbud::facepalm: Они дали се здрави? И плус адсл-от им е од телеком, не си имаат ни своја мрежа. И сега ако е проблемот во адслот, тогаш значи телеком е крив и они се вадат. Со 5-6mbps не можеш асално едно видео од јутуб да симнеш а камо ли да симнуваш торенти или игри.

banne1

попај
Член од
24 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
68
Posto gledam deka mnogu od vas kazuvaat deka internetot na one e mnogu spor + kradat a ima i luge kojsto vikaat deka e dobar vo nekoi odredeni mesta bi sakal da prasam kakov e internetot na bit pazar. Ima salon na One mnogu blisku do mene (ziveam vo zgradite pokraj hotelot Arka, prodavnicata 26-ti Juli ako znae nekoj kade se naoga) Da ne ima nekoj sto koristi a da e od tuka ako moze da mi kaze kakov e internetot vo ovaa oblast?

p.s ovdeka na bitpazar ne nudat nitu telekabel nitu blizoo pa taka da moram da odberam od One ili od T-home a od t-home se nekako mnogu skapi za toa sto go nudat

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Јас не велам дека вие сте криви, ти имаш АДСЛ, а јас ВАДСЛ. Ај ти земи ВАДСЛ и кажи ми дека ќе ти биде супер. И оваа брзина што ја имаш не е нешто фантастична, фантастична е онаа брзина на 10mbps. И денеска ги прашав колку се плаќа пенал за да го раскинам договорот за телефон и интернет и ми вика дека е 8450ден.:vozbud::facepalm: Они дали се здрави? И плус адсл-от им е од телеком, не си имаат ни своја мрежа. И сега ако е проблемот во адслот, тогаш значи телеком е крив и они се вадат. Со 5-6mbps не можеш асално едно видео од јутуб да симнеш а камо ли да симнуваш торенти или игри.
Pa najpametno ti e da se prefrlish na adsl ako imash moznost...wadsl e tapa...a ne e tocno deka so 5-6mb ne mozis jutube da zemish ili da odgledash...pojke od dovolno e t.e pobrzo e nego sto ti treba stvarno...pojke od 2mb ne treba za jutube, osven ako ne glesash HD klipovi...togash odi so maks brzina...istyo taka e dovolno i za filmovi....700mb za 20min...4 gb za 2 i kusur saati neznam tocno...jbg 10mb e podobro ama i 6mb ne e za frlanje...

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Со 5-6mbps не можеш асално едно видео од јутуб да симнеш а камо ли да симнуваш торенти или игри.
Ама муабетиве од ракав ги вадиш. Па и не е некоја сензационална разлика од 6 до 10 мегабити. За сурфање, јутуб и слично нема ама ич никаква разлика во брзината од Близу на пример, освен што ОНЕ е каде каде постабилен, ги користам двете на различни места, и можам да ги споредам. За торенти разликата е што еден филм на Оне ќе го симнеш за 20ина минути, а со побрз нет за десетина. Не дека е на одмет да е побрзо, ама вакви муабети се без врска. Јас имам по 200-300 гига трансфер последниве неколку месеци одкако ми е новиот пакет, како тоа не може ништо асално да се симне?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Pa najpametno ti e da se prefrlish na adsl ako imash moznost...wadsl e tapa...a ne e tocno deka so 5-6mb ne mozis jutube da zemish ili da odgledash...pojke od dovolno e t.e pobrzo e nego sto ti treba stvarno...pojke od 2mb ne treba za jutube, osven ako ne glesash HD klipovi...togash odi so maks brzina...istyo taka e dovolno i za filmovi....700mb za 20min...4 gb za 2 i kusur saati neznam tocno...jbg 10mb e podobro ama i 6mb ne e za frlanje...
Арно викаш не се за фрлање. Сега некој ден ќе идам до салон да го префрлам од ВАДСЛ на АДСЛ пошто за да го исклучам не ми се даваат толку пари(8450ден.) и ќе ви кажам искуства. Што биде нека биде, идам на АДСЛ и крај.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
Арно викаш не се за фрлање. Сега некој ден ќе идам до салон да го префрлам од ВАДСЛ на АДСЛ пошто за да го исклучам не ми се даваат толку пари(8450ден.) и ќе ви кажам искуства. Што биде нека биде, идам на АДСЛ и крај.
И да одиш!
Да те плакаа од било кој провајдер за ширење на негативна кампања за ОНЕ мислам дека ке ги собереше тие 8450 денари :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom