Стипендии

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
Не знам дали прашањето одговара на темата али anyways... дали квотата (државна или приватна) се намалува на факултет доколку студентот има добар просек или просек повисок од 8.5 да речиме ? Т.Е. покаже добар успех ?
Колку што јас знам, ниту се намалува, ниту можеш да се префрлиш во државна квота ако си во приватна, а имаш висок просек ( барем кај мене на факултет ). Мислам дека кога се запишувавме сме потпишале некој договор дека нема да поднесеме барање за префрлања и слично.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Дечки тие пари што се во трезор се за корисниците што добија оваа година стипендии или преостанатите рати за корисниците од претходни години?

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Дечки тие пари што се во трезор се за корисниците што добија оваа година стипендии или преостанатите рати за корисниците од претходни години?
За корисниците што добија оваа година,наводно.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Неофицијално, пуштени биле за А и Б, а за оние од В сеуште се спремале налози.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Па незнам дали е само до мене, ама на мојава сметка, баш и нема прилив, инаку корисник на стипендија тип Б од оваа година.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Во стопанска сеуште нема ништо,вие која банка сте? Иначе и јас сум Б.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Па незнам дали е само до мене, ама на мојава сметка, баш и нема прилив, инаку корисник на стипендија тип Б од оваа година.
Во стопанска сеуште нема ништо,вие која банка сте? Иначе и јас сум Б.
Стопанска и Комерцијална сеуште немале, најверојатно поспоро се процесираат трансакциите. Во текот на утрешниот ден докај пладне сигурно ќе има.

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Има стигнато 2рати и за новите информатичари.

Член од
25 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Sigurni li ste deka se pusteni parite od stipendii za onie koi apliciravme ovaa godina ????

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Парите се пуштени за А и Б. Дали ги има на вашата сметка зависи од банката на која ја имате истата таа сметка. Поточно забушаваат комерцијална и стопанска, на сите други банки парите се стигнати. За оние од тип В најверојатно ке почекаат уште ден два...се зависело од трезорот :)
Епа со здравје да си ги трошиме парите!:D

Kajgana Shop

На врв Bottom