Наместо на хуманитарен концерт во Прилеп, пејачите по дома

Член од
18 јули 2009
Мислења
91
Поени од реакции
32
Значи прво гледај и сам што кажуваш. НЕзнаеш воопшто за каков концерт се работи и тропаш глупости. Како можи некој да ти напиши имиња на карти од пеачи доколку пред тоа имале договори? ЗНачи се работи за живот на девојче. Неможи да се заебава некој кој сето тоа е до пеачите кои немаат врска за тоа и немаат хуман инстикт во нив. Значи тие гледаат дали нив ДОВОЛНО пари ќе му понудат за да одат таму. Се е до менталитеот како што рече Riki_AMG/// погоре дека не постои естрада сеа во Македонија. Нив ги заболе к*рот за девојчето, тие си сакаат пари !!! И друга работа друже, доколку се деси таква работа да бидат испишани имиња на некој кој нема врска со ова , туку само онака за да има народ, тогаш следат закони кои ќе се употребат врз менаџерите. Први самите пеачи кои се гнаси во душата ќе се спротистават и ќе си ги бараат не своите ПРАВА туку ќе си ги бараат своите ПАРИ од тоа. :)
Во ред Лубрикант, иначе запознат сум за тоа за каков концерт се работи, со организаторот лично се познавам и присуствував на концертот а и во еден дел од организацијата. Претпоставувам пејачите и групите ги викаат на поголеми химанитарни концерти за деца без родители, за борба против сиромаштија, болести шо ти јас знам - и пак не одат - а не пак за една обична личност... Иста катара се - та и организатори та и бендови та и пејачи. Едноставно нема никаков интерес бидејќи нема придобивка.

B

BrunoFresh

Гостин
Во ред Лубрикант, иначе запознат сум за тоа за каков концерт се работи, со организаторот лично се познавам и присуствував на концертот а и во еден дел од организацијата. Претпоставувам пејачите и групите ги викаат на поголеми химанитарни концерти за деца без родители, за борба против сиромаштија, болести шо ти јас знам - и пак не одат - а не пак за една обична личност... Иста катара се - та и организатори та и бендови та и пејачи. Едноставно нема никаков интерес бидејќи нема придобивка.
Токму и тоа го зборев :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Хуманитарните концерти не може да ги поделиш и да кажеш дека ако се за "обична личност" се помалку значајни отколку ако се за некоја кауза.
Еве, да го споделам моето искуство со една од најголемите ѕвезди на нашата естрада која се прави похумана од Мајка Тереза, која кога ја замолија да настапи на концерт за мене или да сними еден рекламен спот на кој ќе го каже слоганот на акцијата (значи не подолг од дваесетина секунди) рече "Што е тоа изводење да се лечи во странство?", и кажаа дека нема во нашата земја таква терапија и госпожата од дното на својата хумана душа кажа "Тогаш не мора да се лечи де, не мора секој да се лечи, јас пари од тоа ако не земам не ме интересира".
Иако, од друга страна, морам да кажам дека имаше МНОГУ од ѕвездите кои без никаков збор веднаш се согласија, си го исполнија зборот и не само што настапија на концертот туку и самите донираа средства, имаше и некои кои ме исконтактираа самите откако искочи рекламата за концертот со желба да учествуваат, но бидејќи програмата веќе беше направена се организираа да откупат поголем број карти или бараа број на сметката за донации.
Значи, изгледа зависи од човек до човек, а на овие квази-ѕвезди кои не се појавиле нека им служи на чест.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Хуманитарните концерти не може да ги поделиш и да кажеш дека ако се за "обична личност" се помалку значајни отколку ако се за некоја кауза.
Еве, да го споделам моето искуство со една од најголемите ѕвезди на нашата естрада која се прави похумана од Мајка Тереза, која кога ја замолија да настапи на концерт за мене или да сними еден рекламен спот на кој ќе го каже слоганот на акцијата (значи не подолг од дваесетина секунди) рече "Што е тоа изводење да се лечи во странство?", и кажаа дека нема во нашата земја таква терапија и госпожата од дното на својата хумана душа кажа "Тогаш не мора да се лечи де, не мора секој да се лечи, јас пари од тоа ако не земам не ме интересира".
Леле зошто не спомнуваш име? Не дека мене ме интересира, можам да претпоставам за кого станува збор. Ама гледај она како се понаша за нешто што тебе може живот да те чини, а ти па од горе ја штитиш со тоа што не и го спомнуваш името.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да бе среќа тука сите за беспари работите и вложувате труд, време и пот во хуманитарни акции константно, па можете да јадете гомна :pos:
Нив ништо не ги чини да си го промрдаат газот на сцена и да помогнат некому. А, кога веќе ветиле треба да се појават, не да се прават педери.
Леле зошто не спомнуваш име? Не дека мене ме интересира, можам да претпоставам за кого станува збор. Ама гледај она како се понаша за нешто што тебе може живот да те чини, а ти па од горе ја штитиш со тоа што не и го спомнуваш името.
Не спомнувам за да не ми скокнат обожаватели како тоа е прекрасна, хумана личност која никогаш не би направила такво нешто. И зашто на таква личност не вреди да и го спомнам името. Да. и заради персоните како овој/оваа погоре.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^ Го избришав. Иначе мислам дека не ни мора да кажеш, сите претпоставуваме која е таа.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
^ Го избришав. Иначе мислам дека не ни мора да кажеш, сите претпоставуваме која е таа.
Disclaimer: Каљопа и Куролина не се :) (ова пошто слабо ми иде читање меѓу редови) :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Disclaimer: Каљопа и Куролина не се :) (ова пошто слабо ми иде читање меѓу редови) :)
Не бе, чим рече дека се прави голема куманисткa не ни помислив на овие две :D

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
E кој е де, во мисла ме остаевте :)

Kajgana Shop

На врв Bottom