пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.422
- Поени од реакции
- 9.074
Потполно се сложувам дека АУС е подобра од МКД,посебно за крајно сиромашната класа, дефинитивно сиромавиот австралианец е подобар од сиромавиот македонец, и точно е дека темава не е за споредување, јас тоа го потенцирав неколку пати ама ти никако да го забележиш па намерно или ненамерно сакаш да ми го вметнеш дека јас правам споредби, како и да не е важно, јас би се надоврзал на твоите информации со уште неколку други што треба да ги имаат во предвид нашите идни австралијанциDeka zivotot e tezok sekade toa e tocno, deka nema idealen sistem i toa e tocno, deka AU ne e idealna i toa e tocno. No ako ja sporeduvas AU so MK vo gobala e nekolku pati podobra e tocno. Ovoj forum e na tema za emigracija ne da dokazuvame kade e podobro. Malku ja zabegavne, no nema vrska poentata ke ja svatat citatelite.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 02:55 ---
Za site koi mislat za emigracija vo Canada na sledniov link e forum za niv http://forums.snapsolutions.ca/viewforum.php?id=1
- кога ке се реши некој да се пресели таму од старт да знае дека не може да рачуна дека може да живее од социална помош како што некој мислат кога викаат државата дава пари, не дека државата нема да им даде туку дека со тие пари не може да се преживее по никоја математика ако треба да се плака кирија.Ова не важи само во случај ако станбеното прашање ти средено и немаш кредит, значи по хитно треба работа
-треба да се знае дека со една плата е претешко да се опстане, ако се работи за фамилија најдобро е децата да се над 4-5 години кога се во фаза да одат нашколо така да двајцата ке бидат во мозност да работат што автоматски две плати прават огромна разлика,инаку со една плата и нема многу да имаш осет дека си надвор од МКД, за фамилии со помали деца е многу потешко пошто, ако се оди на факторот крадинка не би ја препорачал, многу е скапо, се движи околу 50 - 70 долари на ден од дете,
- околу вработувањето е најдобра опција да имаш поголем број на познаници, можеби звучи нереално ама 80% од вработувањата одат по препорака, еден преку друг,посебно ако може некој од внатре да те повлече, ова не важи само ако си навистиана некој висок профил посебно доктор каде навистина имаат тежок дефицит на доктори па примаат секакво губре од цел свет, од кој голем дел се жива катастрофа.
инаку е многу поскапо отколку што имаме престава, навистина се заработуваат повеќе пари али цените на некој работи се ненонрмали, пример ке земам за нашава пушачка нација, едни цигари се движат округло земено меѓу 15 -20 долари, едно кило ракија 40-50 долари за литар и слично, куќите се посебна прикаска ......