831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 6.946
- Поени од реакции
- 12.546
Мислам дека лажеш, кај сите се јавува желба за секс со друга жена освен сопругата/девојката.Epa ajde zosto na mene ne mi se javuva togas toa cuvstvo za neverstvo,,,i zosto sekoja ponuda za nea avtomatski sum ja odbival kako i da ne postoela.
Se e do psihata druze,,zatoa vnimavaj sto zimas za zena zatoa sto toa sto ne go imas kaj svojata ke go baras kaj drugite zeni....a ako veke stanuva zbor deka tvojata sopruga gi ima site predispozicii za dobar seks na konstantno nivo a ti pak ja varas togas druze toa e neiziveanost za mene ili hiperseksualnost za koja treba lecenje i toa pothitno ASAP
Не знам дали и колку време си во врска/брак (или не си), но колку и да е див и интересен сексот со партнерот после подолго време (мада верувам дека е од старт, мада не толку интензивно и очајно), внатрешниот импулс си го прави своето, никој не е имун на тоа а и не може да биде затоа што од старт е во нас, основа е на тоа што го нарекуваме личност (што е само врв на сантата мраз).
Да, јесте, ако си се договорил да не изневеруваш не би требало да го направиш тоа, затоа што тоа е лажење и е општо не прифатливо. Но ако ете се случи (пошто не се сите силни во потиснувањето), зарем е вредно да се растура семејство (да речеме 4 члено)?Уништуваш 4 животи за нешто што е природно а понекогаш повеќе и од потребно поради психозите кои знаат да се случат и да бидат уште поголем проблем од секс за една вечер, тие знаат да бидат за целиот живот...
Зашо бе друже лечење за хиперсексуалност? Што ако тие што се хипер уживаат во тоа
П.С. Ако не беше толку важно и потребно тогаш зошто скоро сите го прават тоа? И самиот го спомена т.н. денешно време на неморал и разводи...