Заведување зафатена жена

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Epa ajde zosto na mene ne mi se javuva togas toa cuvstvo za neverstvo,,,i zosto sekoja ponuda za nea avtomatski sum ja odbival kako i da ne postoela.

Se e do psihata druze,,zatoa vnimavaj sto zimas za zena zatoa sto toa sto ne go imas kaj svojata ke go baras kaj drugite zeni....a ako veke stanuva zbor deka tvojata sopruga gi ima site predispozicii za dobar seks na konstantno nivo a ti pak ja varas togas druze toa e neiziveanost za mene ili hiperseksualnost za koja treba lecenje i toa pothitno ASAP ;)
Мислам дека лажеш, кај сите се јавува желба за секс со друга жена освен сопругата/девојката.

Не знам дали и колку време си во врска/брак (или не си), но колку и да е див и интересен сексот со партнерот после подолго време (мада верувам дека е од старт, мада не толку интензивно и очајно), внатрешниот импулс си го прави своето, никој не е имун на тоа а и не може да биде затоа што од старт е во нас, основа е на тоа што го нарекуваме личност (што е само врв на сантата мраз).
Да, јесте, ако си се договорил да не изневеруваш не би требало да го направиш тоа, затоа што тоа е лажење и е општо не прифатливо. Но ако ете се случи (пошто не се сите силни во потиснувањето), зарем е вредно да се растура семејство (да речеме 4 члено)?Уништуваш 4 животи за нешто што е природно а понекогаш повеќе и од потребно поради психозите кои знаат да се случат и да бидат уште поголем проблем од секс за една вечер, тие знаат да бидат за целиот живот...

Зашо бе друже лечење за хиперсексуалност? Што ако тие што се хипер уживаат во тоа ;)

П.С. Ако не беше толку важно и потребно тогаш зошто скоро сите го прават тоа? И самиот го спомена т.н. денешно време на неморал и разводи...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Ali denesnovo vreme e taka sjebano sto nemam zborovi kako da go opisam,,dovolen e faktot sto skoro sekoj tret brak zavrsuva so razvod poradi preljuba.
зголемениот број на разводи е од сосем друга причина во која изневерувањето има многу мал удел. немој да мислиш дека денешните генерации го измислија тоа, си постоело тоа од порано.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
зголемениот број на разводи е од сосем друга причина во која изневерувањето има многу мал удел. немој да мислиш дека денешните генерации го измислија тоа, си постоело тоа од порано.
Pa fala bogu deka postoelo,ama procentualno gledano denes e kade kade poveke.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Имам еден другар, кај и да излезе, од 387439847239487 девојки на местото, од прва трефнува некоја што е мажена или ќе се мажи за некој ден. Нема среќа ама ич...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Pa fala bogu deka postoelo,ama procentualno gledano denes e kade kade poveke.
како што реков, ако ме свати мислам.
тоа е последица на нешто друго а не причина, и затоа мислиш дека бројот на разводи е зголемен за разлика од порано. на друго место бараја вината за разводи, тоа е само последица од нешто друго.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Te svakam jas mnogu ubavo,ali toa e veke predlaboko navleguvanje...mada na kratko samo ke ti kazam...''koi i da se prvicnite pricini za doveduvanje do posledicata narecena preljuba(dali finansii,dali los seks itn)...sepak toa nee e resenie i mnogu luge se kaele ama veke kasno im bilo''....stetata bese napravena i sega cel zivot neka mu ja mislat dali mozele poinaku da postapat za da se izbegne seto toa.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Te svakam jas mnogu ubavo,ali toa e veke predlaboko navleguvanje...mada na kratko samo ke ti kazam...''koi i da se prvicnite pricini za doveduvanje do posledicata narecena preljuba(dali finansii,dali los seks itn)...sepak toa nee e resenie i mnogu luge se kaele ama veke kasno im bilo''....stetata bese napravena i sega cel zivot neka mu ja mislat dali mozele poinaku da postapat za da se izbegne seto toa.
очигледно не ме свати, ама далеку офтопик отидовме.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Еден се фали за последниве десет години ебел 34 мажени жени коа го кажав тоа еден рече абе проблем ли е курва да ебеш? Најбоље е да им ги ебеш жените на други нормално они сами со нивно пристанување а за себе да си земеш некоја смотана затуцана да ти чисти по дома и да ти кува а ти си ебеш интелектуалки просветлени.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546
Да се надополнам (можи сум досаден со ова психологијава, ама кога ќе се воодушевам од нешто имам потреба да го споделам :) ), значи ќе го цитирам Јунг:

"Темелот на човечката природа е инстинктот!
Но во Човекот "животинското суштество" (што живее во него како негова нагонска психа) може да стане опасно ако не се препознае и не се вклучи во животот. Човекот е единственото суштество што има моќ да го контролира инстинктот со својата волја, но тој исто така може да го потисне, да го изопачи и да го рани - а "животното", никогаш не е толку диво и опасно, освен кога е рането. Потиснатите инстинкти може да завладеат со човекот; дури може и да го уништат.

Потиснатите и ранетите инстинкти се опасност што му се заканува на цивилизираниот човек; неинхибираните пориви се опасност што му се заканува на примитивниот човек. Во двата случаи, "животното" е отуѓено од својата вистинска природа; и за обата прифаќањето на анималната душа е услов за целосност и за комплетно живеење на животот. Примитивниот човек мора да го припитомува "животното" во себе и да го направи корисен другар; цивилизираниот човек мора да го излекува "животното" во себе и да го направи свој пријател."

Затоа пред да се улетува во брак или врска треба прво да се запознаеш колку толку себеси а и партнерот за подоцна да нема глупости. Ама поради општо распростанетото лицемерие наметнато од страна како сексуален морал тое е многу тешко, многу...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Да се надополнам (можи сум досаден со ова психологијава, ама кога ќе се воодушевам од нешто имам потреба да го споделам :) ), значи ќе го цитирам Јунг:

"Темелот на човечката природа е инстинктот!
Но во Човекот "животинското суштество" (што живее во него како негова нагонска психа) може да стане опасно ако не се препознае и не се вклучи во животот. Човекот е единственото суштество што има моќ да го контролира инстинктот со својата волја, но тој исто така може да го потисне, да го изопачи и да го рани - а "животното", никогаш не е толку диво и опасно, освен кога е рането. потиснатите инстинкти може да завладеат со човекот; дури може и да го уништат.

Потиснатите и ранетите инстинкти се опасност што му се заканува на цивилизираниот човек; неинхибираните пориви се опасност што му се заканува на примитивниот човек. Во двата случаи, "животното" е отуѓено од својата вистинска природа; и за обата прифаќањето на анималната душа е услов за целосност и за комплетно живеење на животот. Примитивниот човек мора да го припитомува "животното" во себе и да го направи корисен другар; цивилизираниот човек мора да го излекува "животното" восебе и да го направи свој пријател."

Затоа пред да се улетува во брак или врска треба прво да се запознаеш колку толку себеси а и партнерот за подоцна да нема глупости. Ама поради општо распростанетото лицемерие наметнато од страна како сексуален морал тое е многу тешко, многу...
Fantasticno !!! Po dobro ne mozzese da bide opisano.Blagodaram ;)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Toa se cisti gluposti prijatele,ti ako vistinski go sakas tvojot partner ti nema ni da pomislis na bilo koj nepristoen predlog....toa samo neiziveani luge go pravat.
Ali denesnovo vreme e taka sjebano sto nemam zborovi kako da go opisam,,dovolen e faktot sto skoro sekoj tret brak zavrsuva so razvod poradi preljuba.
Не заебавај неврството нема врска со зголемениот број на разводи, денес повише се разведуваат поради банални причини отколку поради неверство.
Поради не решено станбено прашање, поради помалку пари, зашто свекрвата и влегла во соба,зашто морала да чека ред сабајле за во ВЦ,зошто не му купил дедото кола.
Се ебеле со други од како постои светот и векот,ама тогаш моралните вредности биле друг а разводот не доаѓал во обзир.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Голем дел од тие што коментираат на оваа тема не се во брак ниту пак некогаш завеле зафатена жена.

Бракот е сериозна работа. И да го изневериш партнерот треба навистина нешто големо да не е во ред.
И не верувам дека мажена жена би го изневерила мажот со некој слободен запален млад мајмун, за тој после да кукурика на форуми и да се фали пред другарите. Исто така, постои голема опасност малдичот да се вљуби во мажената жена, зашто во многу нешта таа има предност пред слободните девојки оптеретени со мажачка, солариум и пеглање.

Џабе ви се сите психолошки толкувања и книги. Животот е многу покомплициран отколу што Јунг или Адлер или Фројд знае да ви објасни.

Понекогаш некои работи едноставно се лсучуваат, а никој да не знае зошто. Еве еден интересен филм на таа тема:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Голем дел од тие што коментираат на оваа тема не се во брак ниту пак некогаш завеле зафатена жена.

Бракот е сериозна работа. И да го изневериш партнерот треба навистина нешто големо да не е во ред.
И не верувам дека мажена жена би го изневерила мажот со некој слободен запален млад мајмун, за тој после да кукурика на форуми и да се фали пред другарите. Исто така, постои голема опасност малдичот да се вљуби во мажената жена, зашто во многу нешта таа има предност пред слободните девојки оптеретени со мажачка, солариум и пеглање.

Џабе ви се сите психолошки толкувања и книги. Животот е многу покомплициран отколу што Јунг или Адлер или Фројд знае да ви објасни.

Понекогаш некои работи едноставно се лсучуваат, а никој да не знае зошто. Еве еден интересен филм на таа тема:

Целосно си во право за ова , првото прашање е :Женет ? ризикот мораат и двајцата да го сносат подеднакво како таа така и тој,и двајцада да има што да изгубат,а и истовремено и да добијат од таквата врска..
Тука е и моментот на љубормора,доколку мажена женет има швалер кој што не е во брак тогаш се однесува бетер одколку да му е маж/жена.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546

Зошто треба нешто да не е во ред за да сакаш да имаш секс со друг маж/жена? Си чула за шаблон што предизвикува монотон очај, стагнација што е нечовечка и вештачка и наметната? Зошто најпосетувани сајтови се порничите? Зошто има и има толку многу неверства? Значи затоа што нешто навистина страшно не е во ред а тоа е шаблонот, наметнувањето моногамна идеја што е потполно спротивна на животот на човекот, на сексуален морал на битија на кои основниот двигател во животот им е сексуалната енергија...
Ако ти во целост си ја потиснала сексуалната енергија или си ја претворила во некаква креативна уметност не можеш да очекуваш и другите да го направат тоа. Колку и да изгледаме колективно во суштина сме индивидуални а заедничка ни е сексуалната-инстинктивна основа.

Не е секогаш запален млад мајмун, не мора да биде а и најчесто не е...

П.С. Мојот став не значи секој да се ебава со секого кога и каде стигне, туку да не се прави нешто страшно и злобно од идејата за секс на страна, дека ни се сака и дека е дел од нашата природа која како не би требало да избега од контрокла (пошто така моментално сме навикнати, да се плашиме и срамиме од нас самите), така не би требало ни да се отфрла и потиснува како нешто крајно злобно...

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Mozebi gresam ama sega polesno se zaveduva zafatena zena nego slobodna dignata koja saka da se eb* ama da ja moles kako da e princeza Dajana :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom