Фан Клуб: Реал Мадрид

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.732
Јас сум повеке за во Еспресо да одиме,кај што ке има околу 30-40 мадридисти,не сум бил до сега ама ми имат кажувано дека има доста добра атмосфера.Јас и Шурикен ке одиме во среда таму,па ако има уште некој за,бујрум
Абе знам за таму, али муабетов ми беше да им идеме на гостување на Баварциве. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.732
епа ај, ако се и други за, нека пишат да му кажам на Боби колку души ќе бидеме. :)

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
И по 34 кола во Ла Лига ги имаме:
Најдобриот стрелец: РОНАЛДО 42 - рекорд
Најдобриот асистент: ОЗИЛ 16
Најдобриот напад: 109 - рекорд
Најдобра гол - разлика: +79
Најдобро напаѓачко трио: КР7(42) + Бенз(21) +Пипита(18) = 81
Најмногу победи: 28
Најмалку порази: 2

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ До пред 3-4 године, некој да имаше ваква статистика после 34 кола ќе имаше 20 поени предност пред второ-пласираниот. Ама такво време дојде, и вакви бројке можеа да бида узалуд ако изгубевмо на Ноу Камп :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.732
Него утре Мурињо и Гранеро ќе бидат на прес... обично тој што излага со Мур е стартер утредента... :cautious:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Чисто да споделам една сторија, ја напишав во темата за дербито, еве и тука copy/paste

Никогаш нема да заборам, како се гледаше Барселона - Реал Мадрид, лани во Лорет Де Мар, Каталонска провинција. Никогаш.

Бевме во еден хотел на апсолвентска екскурзија, и мислам дека се играше натпревар од купот. Домаќините на хотелот, кој беше полн со гости, но постари и нормално ние. И сега постарите, гледат на огромна плазма, во просторијата со телевизор или да го речиме бифе. И сега, ние од нигде никаде, клаваме столици и си седнуваме. Еден од нашиот автобус, го гледат со дрес на Реал Мадрид, и еден од старите, шо седеше потрпен на ѕидот, само му мафна на шанкерот. Дојде шанкерот и му рече, Дечко зборуваш Англиски ? Овај, Да. За Реал Мадрид навиваш ? И овај, Да ! Дојди со мене. И ние, сега да не се делиме 6-7 души бевме и сите рековме дека навиваме за Реал Мадрид, и појдовме со него, и реков ќе не однеси на место, кај шо има помалку луѓе. Не однесе, на 6-7 кат од хотелот, во една просторија. Влегваме внатре, и гледаме околу 20ина луѓе, гледат Тв. Телевизорот имаше екран помал од екранот на мојот мобилен (помал од 4.3 inches). И прашваме зошто тука гледате, а не по собите, каде имаше големи Тв !? Е сега и ние не знаевме дека ќе не снајди то, иначе ќе си седевме по собите. И знајш шо ми рекоја !? Љубовта кон Реал Мадрид, е преголема за да не биде споделена со сите други (или во тој смисол). Јас така останав. Моментот кога се наежив и бев готов да се раслачам, а навивам за Арсенал. Никогаш, никогаш нема да го заборам то. Цел живот ќе го памтам и ќе го раскажвам.

Ден два после то, ја гледавме Барселона со Осасуна на Ноу Камп. Не е то, то. После то шо го видов во таја соба, каде немаше место за сите, и како едно 20ина луѓе се туркаме да гледаме еден меч, сфатив дека фудбалот е една целина. Во тој меч, победи Реал Мадрид, меч кој се играше на Местаља, стадион кој беше на 2 часа возење од нашиот хотел. Моментот, кога ние 20 луѓе слеговме долу, во полната сала, со преку 100 луѓе е прајслес ! Честитки со сите 100 луѓе, и сите тие ни честитаја. Пак бев запрепастен.

Муабетот беше, можеби ривалството е преголемо, али човечноста е уште поголема. Респект за двете екипи !

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Од 33 гола постигнати во ЛШ, 22 се постигнати на Бернабе. Во просек 4.4 гола по утакмица на домашен терен.

Ова доволно говори дека против Баерн ќе има голови. Само се надевам дека и малиот просек на примени ќе си остане непроменет :icon_lol:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Од 33 гола постигнати во ЛШ, 22 се постигнати на Бернабе. Во просек 4.4 гола по утакмица на домашен терен.

Ова доволно говори дека против Баерн ќе има голови. Само се надевам дека и малиот просек на примени ќе си остане непроменет :icon_lol:
Не е битно тоа, битно да ја фатиме на голови.:D

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Него утре Мурињо и Гранеро ќе бидат на прес... обично тој што излага со Мур е стартер утредента... :cautious:
Секогаш сум го поддржувал Гранерчо, ама утре не го посакувам прв тим/

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ете еднаш Бензема бил на прес со Мур ама не стартувал. Има шанса да не стартува и Гранеро. Ама ќе оставиме да видиме што ќе случува. Си има испланирано Мурињо.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Дефинитивно сум за утре да стартува Игуаин. Дефинитивно.
По можност и Кака пред Марија и во второ истиве двајца од клупа да внесат живост.
--- надополнето: 24 април 2012 во 15:09 ---
Ако тепаме све до крај, завршуваме со 100 бодови. Е тоа ке биде недостижно.

O

ob1

Гостин
Само да пројдеме утре, ништо друго не сакам. Титула во Ла Лига, и финале во ЛШ за мене е повеќе од успешна сезона.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ја мислам Марсело и Кака сигурно ќе стартуваат

и незнам зашто не ги вика алтинтоп, сахин и лас. сите тројца се подобри од гранеро, албиол па и арбелоа

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ја и Николич идеме дефинитивно у Еспресо.

Kajgana Shop

На врв Bottom