Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Повторно се покажа дека Еманиелсон е роден заЛев бек и со јак штопер до него (како Силва) ке биде одлични решение ,ако не за прв пат после Сержињо видовме некој да пробива по страна,упати добри центаршутеви од кој еден до Ибра за 1-1... најголема кривица има Алегри за него што не го реди за тоа за што е купен туку го става како 3/4 позади напагачите :facepalm:

Не Капело него господ да се симне со овие играчи нема да извади подобри резултати од Алегри па што сака нека биде.Треба да се купат класа играчи за лев бек,средина (минимум 2 играчи) и напаѓач место Пато па ако не ја бива тогаш работата нека го шутнат Алегри и нека го земат Капело.Џабе ќе ни биде нас Капело кога како можни засилувања се шпекулира дека ќе бидат Ачерби (10 резерва во Киево),Траоре што игра во некое село во Франција и Монтоливо што на секои 2 утакмици се повредува.
Во денешниов фудбал веќе форите што ги прават ќељавите не успеваат.Во денови кога се фрлаат над 50м за играч они на тие потези одговараат со играч од 0 евра и после Берлускони сакал офанзивно да му игра тимот против Барса.(курац)Ако летово останеме на овие трансфери што сега се спомнуваата 1/4финалето од годинава ќе го сањама наредни 5 години.

п.с Единствено ми е криво што оваа сезона не го видов комплетниот тим на 3-4 утакмици во серија.

^Не е толку тромав Капело да дојде во овој тим, без Берлускони да му вети барем 2 големи засилувања, ама не ко на нас што ни ветуваа Мр Х, него ветено да е ко ке се речит.
Ако дојде Капело сигурен сум дека ќе имаме добар тренсвер период. Ваљда нема да лапа голема плата, за да направи просечен тим во Сериа А кој ќе се бори за 3то место во ЛШ.

^Не е толку тромав Капело да дојде во овој тим, без Берлускони да му вети барем 2 големи засилувања, ама не ко на нас што ни ветуваа Мр Х, него ветено да е ко ке се речит.
Ако дојде Капело сигурен сум дека ќе имаме добар тренсвер период. Ваљда нема да лапа голема плата, за да направи просечен тим во Сериа А кој ќе се бори за 3то место во ЛШ.

Берлускони на сите им ветува класа играчи па парите му летаат по курви.Нема врска кој ќе биде тренер зошто според мене ако Берлу се реши да донесе класа играч тогаш ќе донесе,а ако нејќе тогаш џабе ќе биде и Капело.Ако е веќе решен да донесе 3-4 класа играчи тогаш фер би било Алегри да добие шанса да го води тимот.Да не ме разберете погрешно...нема ништо против Капело во Милан ((y)) ама фер од нивна страна би било таква можност да му дадат на Алегри.

Берлускони на сите им ветува класа играчи па парите му летаат по курви.Нема врска кој ќе биде тренер зошто според мене ако Берлу се реши да донесе класа играч тогаш ќе донесе,а ако нејќе тогаш џабе ќе биде и Капело.Ако е веќе решен да донесе 3-4 класа играчи тогаш фер би било Алегри да добие шанса да го води тимот.Да не ме разберете погрешно...нема ништо против Капело во Милан ((y)) ама фер од нивна страна би било таква можност да му дадат на Алегри.
Кога Милан би донел 3-4 класа играи (еден лев бек 3ца средина), во комбинација со Капело ќе биде закон.
Да фер е да му дадат можност на Алегри, ама од такви ствари тонеме се подолу и подолу, од чување легенди и давање можности, а тие не можат да изиграат 20м на ниво, зато ако сакаме успех мора да ги заборавиме тие легенди, фер нефер, треба да се гледа напред.
И јас да напоменам, тренерот според мене е најмал проблем, нека се донесат 3-4 класа играчи, па после да размислуваме за тренер. Џабе ќе ни е Капело со овој тим.

Пато мислам дека нема да го продадт зошто нема да можат да извлечат пари од него, не знам кој тим би отишол на тој ризик да вложи 35м+ кога го гледаат каков е, мислам дека ќе му се даде уште 1 шанса во Милан или ќе се пушти на позајмица 2-3 месеци.

Кога Милан би донел 3-4 класа играи (еден лев бек 3ца средина), во комбинација со Капело ќе биде закон.
Да фер е да му дадат можност на Алегри, ама од такви ствари тонеме се подолу и подолу, од чување легенди и давање можности, а тие не можат да изиграат 20м на ниво, зато ако сакаме успех мора да ги заборавиме тие легенди, фер нефер, треба да се гледа напред.
И јас да напоменам, тренерот според мене е најмал проблем, нека се донесат 3-4 класа играчи, па после да размислуваме за тренер. Џабе ќе ни е Капело со овој тим.

Пато мислам дека нема да го продадт зошто нема да можат да извлечат пари од него, не знам кој тим би отишол на тој ризик да вложи 35м+ кога го гледаат каков е, мислам дека ќе му се даде уште 1 шанса во Милан или ќе се пушти на позајмица 2-3 месеци.

Мислам дека не ти е на место споредбава легенди-Алегри.Од чување на легенди страдавме највеќе во време на Анчелоти зошто он имаше огромен респект спрема нив а оние веќе почнаа бааги да паѓаат со формата.За играчите се имам јас изјаснето од дамна и кажав дека ако некој сака да остане легенда од овие над 33 години нека се пензионира,а ако им е до фудбал ене им ги Џенова,Киево,Сиена.Со Алегри неможе многу да се изгуби зошто покажа дека има голема познавања за неговата функција но ако тој е пречка и ради него не се носат квалитетни засилувања тогаш нека го шутнат.
Пато ? Искрено почнав да заборавам за каков напаѓач се работи.

Каков Капело бе луѓе? Ние немаме фудбалери што можат да ни носат титула, а вие зборувате за тренер.Да ве потсетам дека Алегри е меѓу најдобрите тренери во светов.
Алал да му е што со Мезбах, Антонини и незнам кој ботови не однесе во 1/4 финале од ЛШ.Со Анте и Бонбонера се бориме за титула во Серија А.

Не е работата до тренерот, туку до играчите.Кој кур Берлускони се буни дека не сме играле добро против Барселона.Како да играме кога сака се фри да биде, без пари ботови земај мајсторе таквото те боли.

Па уште засилувања ги нарекуваат Ачерби и незнам ботој Грангвист некој.Кој засилувања бе? Ни го пренатрупа тимов со анти таленти за фудбал, а сака да и се спротиставиме на Барселона.Нека биде среќен што не примивме повеќе од три гола на Камп Ноу и нека оди нека му се заблагодари на Алегри, нека каже „алал да ти е што со ретардите што ти ги донесов во тимот ситгна до 1/4 финале“.

Си ја докажа големината како тренер,со тоа што со онакви играчи стигна до далеку, а да не зборуваме со класа фудбалери како Тевез, Швајни и ред други со кој и јас би стигнал до финале во ЛШ.

Нека се освести тој Берлускони и нека не поставвува многу ултиматуми до Алегри дека ќе го ббрка без титула, туку нека му покачи плата и нека му донесе фудбалери.

Алал да му е на Алегри што се бориме за титула во СЕРИА А ?
Јас повеќе би рекол алал да му е на Ибрахимович што сме (за жал) на 2ро место во Италија, реално да го немавме Ибрахимович во тим, а наместо него да имавме уште едно дрво како Робињо ќе бевме на 10то место. Ибрахимович сам ги решава на помалите тимови, само штета што не секогаш тоа е така, како вчера на пр. Уште еден сличен играч на Ибра и уште 2ца зад нив кои ќе им дават употребливи топки ќе бидеме убедливо први во Италија, али за тоа треба да се одврзе ќесето, а и секако си треба и подобра одбрана, не може со играчи како Бонера и Анте во ЛШ да играме, а и против појаките тимови во ИТ, иако со добар среден ред одбраната ќе биде најмал проблем :)

Каков Капело бе луѓе? Ние немаме фудбалери што можат да ни носат титула, а вие зборувате за тренер.Да ве потсетам дека Алегри е меѓу најдобрите тренери во светов.
Алал да му е што со Мезбах, Антонини и незнам кој ботови не однесе во 1/4 финале од ЛШ.Со Анте и Бонбонера се бориме за титула во Серија А.

Не е работата до тренерот, туку до играчите.Кој кур Берлускони се буни дека не сме играле добро против Барселона.Како да играме кога сака се фри да биде, без пари ботови земај мајсторе таквото те боли.

Па уште засилувања ги нарекуваат Ачерби и незнам ботој Грангвист некој.Кој засилувања бе? Ни го пренатрупа тимов со анти таленти за фудбал, а сака да и се спротиставиме на Барселона.Нека биде среќен што не примивме повеќе од три гола на Камп Ноу и нека оди нека му се заблагодари на Алегри, нека каже „алал да ти е што со ретардите што ти ги донесов во тимот ситгна до 1/4 финале“.

Си ја докажа големината како тренер,со тоа што со онакви играчи стигна до далеку, а да не зборуваме со класа фудбалери како Тевез, Швајни и ред други со кој и јас би стигнал до финале во ЛШ.

Нека се освести тој Берлускони и нека не поставвува многу ултиматуми до Алегри дека ќе го ббрка без титула, туку нека му покачи плата и нека му донесе фудбалери.

Грешка си.... Ќе видиме на лето за играчи има време да го пцуеме Берлу!(y)

Јас почнав да жалам што не го земавме Тевез зимоска.Од кога ги поправи односите со Манчини за 5 дена се врати на терен и се здиви со давање голови и правење асистенции.Ако Пато не се поправи тогаш ова ќе биде дефинитивно една од најголемите трансфер грешки на Милан.

Во право си за Ибрахимовиќ, ама да те потсетам дека тоа што немаме уште еден фудбалер како Ибрахимовиќ во нападот, е заслуга на Берлускони.Човеков си ги штети милоните, ни дава Мистер Х-овци не јебе цело лето.Не се надевај многу многи дека летово ќе биде нешто посебно.Ќе биде ко и секое, кој е слободен фудбалер ќе дојде во Милан и се на се ќе се потрошат 20 милиони.

А заслуга е и на Алегри што се бориме за титула во Серија А, што успеа да ни донесе победи со анти талентите како Бонера.Земи го за пример, АВБ во Челси, Челси има добар тим ама тренерот ете не им чинеше и не постигнуваа убави резултати.Не знаеше да ја среди играта, а сега со Ди Матео е далеку по различно.
Ти давам само пример :)

Грешка си.... Ќе видиме на лето за играчи има време да го пцуеме Берлу!(y)
Што да видиме другар? И лани очекувавме Швајни, ама го добивме Аквилани.Јебига, ама реалноста е таа.
^ Ачерби не е антиталент.

Може не е ама фудбалер кој што треба да ги брани боите на Милан сигурно не е.Наместо тој и Грангвист, нека го земат незнам...Пике.Можи барам премногу, ама тие се играчи што му личат на Милан.
--- надополнето: 23 април 2012 во 13:32 ---
Инаку, вчера по мечот, во соблекувалната имало доста долг разговор помеѓуу Алегри и Галијани.Се очекува денес пак да се сретнат.

За вчерашниот натпревар како прво Галијани треба да разговара со судиите оти овоа им е 3 пат и ќе си поминат без ништо и следен натпревар пак ќе не заебат, треба нашите да покажат дека можат да се спротистават на судиските одлуки а не да се кријат и да си притрајуват, оти колку и да не играа добро не заслужија да им поништат чист гол.

Ambrosini, Boateng and T. Silva trained regularly with the rest of the squad today. They're all expected to be ready for the Genoa match.
Ancelotti: "Pato was a transfer target for us in January, and he will still remain an objective for us this summer.
Оценките според Газета:
566150792.png

Реакцијата на Галијани откако гнасниот судија свирна офсајд:
9d3dwo

Преостанатите 5 натпревари на Милан и Јувентус:

9d3t50

Ја единствена шанса глеам кај Лече и Каљари, со ваквите екипи се мучи Јуве цела сезона, сеа периодов све дерби им беа, све тешки утакмици, а таквите ги решава лесно Јуве цела година за разлика од босиве екипи !!

Имаат проблем со мотивација момците на Конте во ваквите мечеви, но што дека кога нашиве се ќори, па не ни очекувам ни мие да ги добиемо сите мечеви до крај !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom