Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;
Повикани се Снајдер и Маикон.
Ако игра Снајдер, треба да очекуваме 4-2-3-1 формација. Во 4-3-3 мислам дека нема место за Снајдер.
Ме интересира како би го имплементирал Весли за утрешната утакмица,, мора да смени тактика. 4-2-1-2-1
Нема шанси Снајдер да игра од прва минута... мислам дека ќе му даде од 60-70... не се става одма играч што бил долго повреден стартер... Голем ризик е пак да го изгубиме, а сега највеќе ни треба.. Битно е дека се врати, тоа значи дека Дејо се сели на клупа... Маикон мислам дека ако е опоравен би можел да се врати како стартер... но, не сум баш сигурен... Досега ако бил ставен на листа повикани, играл стартер скоро секогаш...
Остајте вие вашите теории, се вратил Снајдер ќе губиме... Губевме до сега со Раниери, зашто дегенот не знаеше каде да го игра, и игравме дефанзивен фудбал... Со Страмачиони друга приказна ќе биде... во средина ќе бидат, Камбијасо, Снајдер и Оби/Гуарин... Јас да сум, би го играл Гуарин, би добил повеќе на креативност тогаш..
Во нападот Милито и Зарате, кој морам да го пофалам иако не ми е баш омилен играч, е препороден по доаѓањето на Страмачиони...Дилемата е дали Алварез кој се врати после повреда и изигра потпросечно, или Форлан кој и онака е катастрофа цела сезона...
Ме интересира кога ќе се врати Самуел и Маикон, дали ќе го игра Занети како лев бек, или ќе го врати пак во средина... Според мене, одлично се снаоѓа во дефанзивните задачи како бек.. Подобро Занети лев бек, него Нагасаки, или ЧиБу...