Митови за силувањето (Rape myths)

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Као прво, да се водевме стриктно само по природно и нагонски немаше да бидеме луѓе, него животни. Така да, муабетот ти е неиздржан во таа смисла.
Као второ, глупаво и нелогично е размислувањето дека прво треба да се задоволи вкусот на некој друг, а потоа својот. Ако мене не ми се свиѓа како изгледам, така нема да излезам од дома - ќе се потрудам повеќе, а откако ке го добијам посакуваниот резултат, ќе можам да се надевам на внимание од другарки и момци. Така да, и муабетот „само и само за спротивниот пол“ ти паѓа у вода.
И на крај, не секоја жена копнее да основа фамилија и да израѓа еден куп деца од способниот и сопруг. Чисто ради информација, постојат жени на кои деца воопшто и не им паѓаат на памет - не само во моментот на дотерувањето, туку воопшто во животот.Од друга страна хомосексуалците генерално важат за најдотераните мажи, а воопшто и немаат можност за репродукција. За што се дотеруваат они тогаш?
јас зборував за нормалните жени и мажи а не за грешките во еволуцијата.
друга работа е што колку и да сме цивилизирани сепак сме животни, сакала ти тоа да си го признаеш или не, и спрема тоа се раководиме од најосновните животински инстикти.
не ти пожелувам да се најдеш во таква ситуација каде животот ти е загрозен или на твоето потомство , па ке видиш колку си цивилизирана. немора многу далеку да одиш, ете загинисе во некоја шума и сретнисе со некој предатор на пример мечка или волк па после ке правиме муабет. ова е само да ти кажам дека иако ги имаме потиснато нашите животински инстикти поради нашето цивилизирано општество, тие сепак се тука скриени и во даден момент при одредени прилики ке испливаат на површина.никогаш не сме ни ги загубиле туку само притаиле.
кога сме кај тоа и обезбедувањето на нашето потомство или парењето кое доаѓа со тоа е основен инстикт. ти можеш колку да сакаш да негираш дека не е така, но внатрешно телото и нагонот само си знае. ете само прашајсе зошто се влажниш при сама помисла на секс. тоа не можеш да го контролираш, тоа телото нагонски се спрема полесно да се изврши парењето. и уште еден куп други знаци кои ги правиш несвесно или нагонски. во тоа секако спаѓа и потребата да бидеш привлечна за спротивниот пол, пошто ако не си веројатноста да се спариш и да имаш потомство драстично се смалуваат. се е тоа нагонски, само кој како си го прифаќа.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290
Абе убаво си било порано на пример пред нашата ера туку сега почнаа да мешаат многу работи кај шо не им е местото почнаа да се формираат секакви мислења и ставови, не ме бендисува ова ама ич! :confused:
Да бе, конечно откривме како да излеземе од кујната и сега светот е наш!
Шовинизам lvl 9000.
Абе убаво би било и ти да си малце начитан па да знаеш дека пред нашата ера било матријархарт. И да, убаво би било.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Мит: Само одреден „вид“ на жени се силувани...

Мит: Жените ги иницираат мажите на силување.

Мит: Жените си го бараат со нивното облекување и нивното однесување.

Кој дел не ви е јасен?
Жените не треба да се облекуваат така ако не сакаат да се силувани. Извинете вие пенис сте или луѓе? Па кои сте вие да ми диктирате како да се облекувам? Што е до мене ја би диктирала вие од трактор да не станете цел живот, па никој не ме прашува.
Магде ми збори за интелектуално излегување и облекување. Каков апсурд е тоа.
На моја одговоронст сум излегувала, тоа во див запад. Да беше на моја одговорност со пиштол ќе се шетав (ако не знаете и тоа е симбол за пенис), ама не можам. Зошто постојат правила и прописи.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Шовинизам lvl 9000.
Абе убаво би било и ти да си малце начитан па да знаеш дека пред нашата ера било матријархарт. И да, убаво би било.
Да бе а уште поубаво би било и ти малку со своја глава да мислиш а помалку да веруваш на тоа што читаш.....било матријархарт како не било :vozbud:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Јас сум женско и кога се облакам у штикли и мини сукњич го правам тоа за да си кренам самодоверба т.е. другарките да ми кажат „Уааау какви нозе имаш ти девојко не си нормална“ и 30% од машката популација да се сврти по мене додека одам по улица :)
Во кратки црти, да си кренам самодоверба, кога ми недостасува.
Sorry for being honest :)
И што бидна, имаш ли згодни нозе?:cool:
Жените се дотеруваат за да привлечат машко внимание, а не за самите себе.Секој што го тврди спротивното лаже.
Исто како што лаже секоја втора девојка дека излегува во дискотека само да се забавува со другарките, а машки не ја интересираат таму.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290
Да бе а уште поубаво би било и ти малку со своја глава да мислиш а помалку да веруваш на тоа што читаш.....било матријархарт како не било :vozbud:
ова уште еден мит е?

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Шовинизам lvl 9000.
Во моето семејство сите сме патријахални, конзервативни, па никоја жена од моето семејство не седи во кујна;).
Затворање жена во кујна, силување е примитивност, а не патријахат.За мене матријахат е најголемо еврејско перење мозок, па никому ништо.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
ова уште еден мит е?
не ова е легенда :tapp:
--- надополнето: 21 април 2012 во 01:21 ---
Во моето семејство сите сме патријахални, конзервативни, па никоја жена од моето семејство не седи во кујна;).
Затворање жена во кујна, силување е примитивност, а не патријахат.За мене матријахат е најголемо еврејско перење мозок, па никому ништо.
Каков "матријахарт" бре тоа ти е исто ко да кажеш "правдата секогаш победува" или како крајот на приказните "...and they lived happily ever after". Се се тоа бајки за "мали принцези"! :ROFLMAO:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Имањето големи гради не значи „Да“, се согласувам, ама имањето големи гради и носењето големо деколте, мини сукња и високи потпетици и те како значи „Дојди ми!“. Премногу ствари праиме за да си кренеме самодоверба. Сите се чувствуваме убаво кога знаеме дека ги привлекуваме погледите на луѓето додека се движиме по улица.
Размислете само од која причина се дотеруваме. За да си бидеме поубави на самите себе, или за да привлекуваме повеќе луѓе?
Ако разгледаш, сите оние кои што се облекуваат убаво, се убави и средени, ги привлекуваат луѓето да им се приближат. Без разлика дали тоа биле колешки и колеги на факултет, професори, дечки во кафич, во дискотека или манијак на улица.
Сигурно манијакот нема попрво да забележи некоја која се носи во фармерче, патиче и маичка, покрај некоја гореопишана. Не се само провокативно облечените силувани, да, но имаат поголема шанса да бидат приметени, што води до насочување на нечие внимание кон себе, а тоа може да биде и внимание на силувачот.

Just sayin'...

Што не е причина да прекинеме да се дотеруваме и да провоцираме со изглед :)
Како што информацијата дека мажот ми МОЖЕ да ме силува, не е причина да не се мажам :)
--- надополнето: 20 април 2012 во 21:54 ---

А со каква цел би се дотерувале заради другите жени?
За да си трипаат его кога ќе бидат боље облечени од некоја „пријателка“? :D
Oбјаснив, во повеќе наврати.
--- надополнето: 21 април 2012 во 01:49 ---
Точно, не можи да биди оправдување. Ама затоа пак, бидеќи знаат дека има арамии, сите златари го тргаат златото од излог. Ако веќе одиме со примери.
Тоа ме потсеќа на муабетот меѓу муслиманката и христијанката.
Демек, дијамантите се најубави, па затоа се чуваат скриени во торбички..... hell yeah.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.939
Поени од реакции
12.526
Мит: Само одреден „вид“ на жени се силувани...

Мит: Жените ги иницираат мажите на силување.

Мит: Жените си го бараат со нивното облекување и нивното однесување.

Извинете вие пенис сте или луѓе?
Се извинувам! Јас сум Пенис, не знам за другите ама воглавном јас така се чувствувам...еве најискрено, а не сум спремен да ја малтретирам волјата на останатите со моето свето чувство на Пенис. Ама не можам да гарантирам за останатите, јас можам да се контролирам ама...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Too much bilo da se oblekuva zhenskata vaka:

Ajde Pumo, ke ti dojde red da odish po americhki diskoteki ili evropa nekade, ke vidish kolku ne e too much, i kolku normalno e. Edinstven efekt vakvo oblekuvanje shto ima e toa deka na mashkoto mu dava prichina plus za da i se pushti na zhenskata mislejki deka polesno ova ke ja legne nego nekoja po farmerki.

Magde dobro reche, se e do toa kolku e pijana zhenskata. Ima zhenski po farmerki i ("moderni") rollki ili so drug zbor oblecheni kako za na shkolo a vo diskoteka se, ama napraveni kako masa od shto se pijani, sami ke pochnat patentot da ti go otvorat, a ima i vakvi "too much" oblecheni koi si znaat kolku im e granicata, a se oblekuvaat vaka zatoa shto imaat shto da pokazhuvaat i samo so pogled ke ti reche get the fuck off.

Siluvachot, nema da odbere dali ova ili taa oblechenata, i ne site siluvanja se pravat vo diskoteki. Ako ima shansa nikoj da ne go primeti, on i mashko ke ebe, vo sluchajot Bene, on e ubavo mashko shto lichi na zhensko, duri i wot donekade e isto taka ama bez brkche. :D
Сум излегла надвор од нашите дискотеки, ич да не ми се секираш. Таков кич нема никаде освен на Балканот. И никаде нема тапацирани фаци наместо шминка.
И тоа што е too much за мене, не мора да биде и за другите.
Јас зборувам лично за мене. И во поглед на тоа како се облекуваат повеќето девојки во Македонија, јас прилично конзервативно сум облечена.
Но не осудувам никого.
Кој како сака нека изгледа, тоа е личен избор, и јас немам право да се мешам.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Тоа ме потсеќа на муабетот меѓу муслиманката и христијанката.
Демек, дијамантите се најубави, па затоа се чуваат скриени во торбички..... hell yeah.
Досадно ти е сега, и реши пак да ме јадиш? :) :P
Тој пост конкретно се однесуваше на тој што го цитирав, што почна кокошки, петли и арамии да кажува, па јас му вратив во ист контекст.

Kajgana Shop

На врв Bottom