Вампирски филмови

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Отсекогаш сум бил фан на вампири (а со тоа мислам дека ги сакав книгите и филмовите за вампири уште пред сите да ги фати треската предизвикана од Twilight). Имам изгледано доста филмови за вампири, а исто така имам прочитано и доста книги на таа тема. Што е тоа што ме фасцинира во врска со вампирите и самиот не знам, меѓутоа знам дека обожавам да гледам филмови на таа тема затоа што чувството што го имам додека го правам тоа ми е нешто посебно.
Претпочитам да гледам филмови во кои главните ликови се вампири (не мора да значи дека се добри) затоа што така дознавам повеќе за различните видови, па можам да правам споредба со други кои веќе ги имам „запознаено“.
Омилени вампирски филмови ми се: Interview With The Vampire, Let The Right One In, Queen Of The Damned, Underworld серијалот, Dracula 2000 серијалот, Dracula (верзијата од 1992), My Best Friend Is A Vampire, Тhe Vampire Lovers, Twins Of Evil, The Little Vampire, Van Helsing, Trouble Every Day, Lesbian Vampire Killers, The Fearless Vampire Killers, Fright Night и сл.
Би сакал да слушнам некои добри предлози за вампирски филмови од вас :)

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Од вие сите филмови можам да кажам дека само Van Helsing го имам глеано ЕДНО 100 ПАТИ .. ! :D

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
На FoxLife, или FoxCrime, имаше еден филм со вампири. The Gates се вика.
Гледај го.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Вампирски филм ме асоцира со Twilight :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Од вие сите филмови можам да кажам дека само Van Helsing го имам глеано ЕДНО 100 ПАТИ .. ! :D
x2 :P

Ундерворлд ми се најомилени каде и навивам за вампирчињата и ВАМПИРКАТА :D

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Dracula од копола,interview with the vampire,underworld и тие сега засега неможе да ми текни некој јак филм со вампири, сум гледал повеќе ама онака малце анд просекот ми оделе :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Near Dark, од Кетрин Бигалоу е многу вреден за гледање. Предобар модерен вестерн хорор филм . Сместен во Американска вукојебина, млад дечко кој е избеган од дома ке се затреска во една девојка и не знаејки дека таа e вампир и тој самиот ке биде претворен во суштество од ноќта и ке биде приморан да се придружи на нејзината луда "фамилија". Филмов е со Ленс Хедриксен, Адријан Пасдар(Натан Петрели од Heroes) и Бил Пакстон кој тука според мене ја има одиграно најдобрата улога во неговата кариера.

---------------------------------------------------------------------------

The Hunger, oд Toни Скот(на Ридли Скот братот). Пред се филмов е убав при гледање, кинематографијата е одлична. Кетрин Денев е прастара вампирка која бара лек за наглото стареење на нејзинито љубовник глумен од Дејвид Боуви. Ке побара помош од ликот на Сарандон кој е експерт на тоа поле и после ке имаат лезбиска сцена. Кога се збори за филмов обично за таа сцена се збори а се занемарува колку е добар филмот во целина.

--------------------------------------

Dracula oд Џон Бадам. Ги сакам и Лугоси и Олдман ама најдобар Дракула според мене е Френк Лангела. Како и стариот филм со Лугоси и овој е екранизиран по Бродвејското сценарио наместо по книгата како тој со Олдман. Лоренс Оливие е во оваа верзија Ван Хелсинг а да се гледа како жените без потребно многу глума воздувнуваат по Лангела е премногу интересно.

------------------------------------------------------------

Innocent Blood oд Џон Лендис. Турли тава:). Измешан е хорор gore со мафијашки филм и комедија. Го нема еdge-от како претходниот филм на Лендис American Werewolf in London ама пак си има свој посебен шарм. Мене ми се допадна искрено. Според мене најсекси вампирка прикажана е во овој филм глумена од Ен Парило. Исто така мора да се гледа и поради Роберт Лоџиа, човекот е неверојатен во овој филм. Се работи за вампир кој екслузивно се храни од Италијански мафијаши. Hilarity and panic ensues!

--------------------------------------------------------

Знам дека не го спомнав погоре Кристофер Ли кога зборев за омилен Дракула ама па човекот си е мерило сам за себе. Сите филмови од Hammer продукцијата каде он го глуми Дракула се вредни за гледање.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
И од сите вампирски филмови што сум ги гледал Interview with the Vampire, Underworld и Blade ми се репер за такви филмови баш како што би ги замислил така изгледаат вампирите во тие филмови. Овие три филмови мислам дека се оние ултра најдобри филмови со вампири, сите останати ми се втора класа филмови од овој занр.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Не го заборавајте From Dusk Till Dawn xD
Не е смешно, ги убива во поим сите споменати освен од Копола. Иако изгледа смешно. :icon_lol:
Also, Vampires (1998). Кај јас без Карпентер да не го спомнам..

Овие два, coolness level-от им е through the roof. Aма не станува овде збор за вакви, ипак.
Него, се осеќам помалку засрамено што и друг се залетал по Lesbian Vampire Killers. :X3:

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Последниот дел од Underworld ме разочара , некако како набрзина да го снимале и не е нешто посебно за разлика од предходните делови кои се многу моќни.

Queen of the Damnet е исто ок филмче , не дека сценариото му е на ниво како за вампирски филм туку музиката во самиот филм е многу добра, ги има сите песни и на еден албум.

За добра вампирска серија би ти ја препорачал True Blood , многу ми ја имаат препорачувано ама уште не сум ја изгледал. Беше на врвот на најгледани серии до пред некое време пред да ја замени Game of Thrones.

Kajgana Shop

На врв Bottom