мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.901
- Поени од реакции
- 23.310
тогаш твоето не е не, и е класичен пример за силовање.Пак ќе повторам - жените НАЈМАЛКУ се средуваат ради мажите, најмногу ради другите жени.
Исто како што мажите купуваат појаки коли не ради жените, туку ради курчење пред другите мажи.
--- надополнето: 20 април 2012 во 15:20 ---
Нема, не се секирај
--- надополнето: 20 април 2012 во 15:28 ---
Е Владе, не мешај сега работи.
Прво, ако јас се облечам речиси-па-гола не значи и дека ќе драпам нечии муда.
Што ако сум така облечена, а не го ни гледам типот, не ни помислувам да ја прифатам пијачката што ја пратил, и мн. нормално - не идам кај него у кола, уште помалку кај него дома?!
Дали и тогаш моето НЕ е касно не?
не замешав јас ништо, многу јасно кажав. самата облека сама по себе не е причина но може да биде повод. тоа е веќе друго.
тогаш да може да дојде до силување но тоа е она кое треба да се казни и се казнува најчесто.
ама она другото за кое јас напоменав во никој случај не може да биде силување и како такво и никој не го смета. тогаш она не на женското е малце закаснето.
ајде еден пример онака колку да видите дека некогаш НЕ не помага многу. или демек се попишамив од х причини.
си стануваш сабајле и велиш денес ке ограбам банка. си се пицнуваш онака како за грабеж на банка си земаш фантомка и оружје и правец во банка.
таму си ја ставаш фантомката го вадиш пиштолот и се дереш демек грабеж. алармот вклучен полицијата на врата чека да излезиш, а тебе по некое време ти текнува дека уствари колкава глупост направи. си ја вадиш фантомката го фрлаш пиштолот и викаш на цел глас. НЕ НЕ НЕ СЕ ПОПИШМАНИВ. НЕ САКАМ ГРАБЕЖ ДА НАПРАВАМ.
на таа твоја изјава на сите им олеснува, сите во еден глас ти аплаудираат и се смешкаат , некој дури и те гушка.
надвор полицијата те тапка по рамо и ти кажува повеќе така да неправиш. и сите по дома како ништо да не било.
или нема да биде така, што велиш ти. туку ке те спружат на земја и ке си одговараш за грабеж. ете тоа вашето НЕ или се попишманив колку помага кога ситуацијата е отидена далеку далеку.
е сега наместо фантомка замисли си провокативна облека, наместо банка неговата соба каде сте насамо, а наместо грабеж онака распиштолени на кревет или пример кај ви е згодно.
и ти на сред тоа викаш НЕ. е нема не.