Е па сега за нас христијаните поштени се оние што се облакаат онака како што ние сме си визуелизирале дека е поштено да се облакаат, во муслиманскиот свет поштено е само очите да се гледаат на девојката све друго да е покриено, некаде не смеат ни очите ги пририваат со наметки. И сега кој е во право?
На плажа ке видиш и со домачински купаки и со танга со прслуци бес прслуци со гаќи без гаќи, и која е поштена тука?
Во Тајланд ке видиш све и свашта, жени со курови, мажи со вагини, лакирани, силикони, маскирани, вакви такви, секакви, и која е поштена од ова све?
Сакам да кажам дека многу скептично размислуваме, ослободете се малку, што мора да има правила на облекување, според мене, секој нека си се облака како што тој се чувствува убаво, ако некоја девојка сака да има секс нека се облече провокативно, ако сака да најде друштво за муабет и романтични проводи нека се облече во фармерки пример или не знам во некое сукњиче позатворено, ако сте излегле за во парк облечете тренерки, што има тоа врска.
Мене ми е баш убаво кога сум во дискотека на пример да бидам во друштво со провокативно облечени, згодни и насмеани девојки, едноставно знаеш дека вечерта ке си поминеш многу убаво, ке имаш секс со убави тела, ке бидете насмеани, задоволни и среќни, ке правите штро сакате и ке се забавувате, сите ситни проблемчиња во тој момент ке ги снема.
Кога одам во парк на пример сакам да сме си така поспортски облечени и некој да знае на гитара да свири, да земеме чкартно вино во пластична туба, да се распееме и да биде убаво, дома кога ке си легнам, да си легнам со насмевка на лице, едноставно не се ограничувајте, секоја прилика нека биде како што сакате да биде, не мислете што ке кажат за вас, не мислете што другите очекуваат од вас, мислете како на вас ви е убаво, и што поубаво да си го изживеете животот, во слобода.