Еден за сите, сите за еден!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
респект......

ама шо ќе правиш кога никој нас не не брани? а зад сите нив стои по некој, а ние кутрите сами овакви никакви шо ќе напраимЕ?
Ние сами меѓу себе не се браниме та некој друг ќе не брани.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ајде на сите што ви е преку глава од се излезете надвор и тепајте се со албанци оти ако како народ не сме единствени барем вие на форумов што сте едно +20 души сте доста единствени дека во Македонија нема место за албанци, муслимани и се не-македонско и не-православно и дека се тоа требало да се убие. Излезете и изрешетајте ги а ние останатите што „немаме мозок“ оти сметаме дека насилството не е решение ќе чекаме ВИЕ да ја оправите државата, оти сте многу јаки на збор т.е на куцање, па некако добивам впечаток дека во вас лежат навистина јаки воини. Веруваме во вас...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Она шо нас не убива е онаа регионална свест која страшно ми боди во очи, а со која не задојуваат. И за нашите и за нивните, по дифолт различното е погрешно само затоа што е различно. Мислам WTF? Пред некој ден залутав бафтајќи се со Конфучие и затоа ќе се дрзнам да се послужам со неговото човекољубие.

" Човекољубието е материјална суштина на човечката должност кон другите и се манифестира преку совесноста кон другите, преку лојалноста или преку алтруизмот". Тоа е таа некоја дефиниција која пак вклучува две подтеореми:

„ Ако сакаш себеси да се воздигнеш, воздигни ги другите.“

„ Не му го прави на другиот она што не сакаш да ти го прават тебе.“

Каде го изгубивме човекољубието? Зарем човекољубието познава раса, вера, пол, сексуална припадност, материјалност, националност...? Таа ограниченост шо сами ја наметнуваме на наши и нивни, зарем не ја доведува во прашање еволуцијата? Зарем ми е потребен пасош и верски објект за да се почувствувам како граѓанин на светов? Зарем не е тоа мое легитмно право?
Читајќи ја Дивајн, сочувствувам со нејзиниот статус на осамен борец. Човекот е најголемото богатство на овој свет. Да го пронајдеме во себе. Човекот е создаден да сака. Да го сакаме човекот. Еве ако тоа е премногу тогаш да се потрудиме барем да го разбереме различното. Да живее човекот!

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
И мене ми се допаѓа we are all one or love or whatever, ама само на документарци го има. Ми текнува кога го гледав the secret, си викам сега излегувам надвор ширам позитивна вибрација и сите со срциња на обрзите ќе ги видам, али не го бива. Очигледно на злото му треба добар ќотек.

Да се промени свеста кај некои дегенрици треба време да пројде. А од мали не учат да се делиме, да се срамиме од цицка на тв а да го сакаме рамбо пошто е многу јако да знаеш да зашиеш рана на 7 години. Така е поставен системот, појакиот го гази послабиот, од било кое опшествено уредување, па до амеби и црни дупки.

Ова зло што не најде, не се решава со убавина, барем според мене, дај боже да грешам, излезот сите го знаеме, милион пати е пишан на темава, нормално ако сакаме да живееме во своја држава ако не ќе не множат со нула.

П.С
Лове сонгс одат во понедлник бе човеци.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Озбилно ли сте со срциња ќе сте шетале?
Не е можно ова еј..
со срциња ќе шетале.
Едни марш на мирот, други срциња, трети натртени на плоштад...знаете ли кој ќе не цени вака? Тие со тепање, ние со срциња? НИКОЈ, ни самите себе, одма и јавно кажувам дека ми се повраќа од ова. Ако го направиме тоа, откако ни егзекутираа 5 деца, ќе не стават сите во лудница, а и богами за таму и сме ако така мислиме.

Сега некој приглуп тип ќе ме цитира и ќе помисли дека „сигурно бара војна овој„.. не, малоумник еден, не барам.. барам еднаш да се прекине со закани од едното исто малцинство, па каде го има ова? Ваквото однесување НИКАДЕ не може да се најде, абе верувајте: ни ка де!

А до авторот, гарантирам дека ние што пореално ги гледаме проблемите, повеќе сакаме и мир и стабилност, затоа што единствено на тој начин може да се дојде до мир, тоа не важи само за нас, тоа е секаде така.
Тој што те гази по улици, ти ако сакаш истетовирај 1000 срценца, пак ќе те гази. Се знае како цел свет опстојува и опстојувал и ќе опстојува: само со силни закони кои важат за сите. Нема друг начин за мир, тоа е тоа. Повеќе страв, повеќе мир. Не постои пример кој се противи на ова.
Не постои пример каде што некои газеле по улици, па овие нацртале срценце, и после овие што газеле рекле „слушајте, да не се зезаме, баш се добро нацртани срценцава, ајде трии..че..ти..ри: љубов мир толеранција поезија!!„
Нема такво нешто, не знам зошто би се правеле нетачни со сила.. и вака и така не сметаат за луда нација, уште вакво нешто да избациме.. тотално самоубиство.
Абе стварно ли верувате во ова? Или јако досадно ви е, па да пишеме нешто? Загрижувачки е ова еј..

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ама они се опаметија им светна сијалицата,Меркел и Саркози јавно го кажаа тоа,а нашиве политичари изгледа се единствени што веруваат..кога мислам на нашиве мислам на МК блокот, овие другиве нормално дека не веруваат,а кога се принудена да го зборат тоа,со пола уста го кажуваат.
Ние сме биле заслепени од национализам, а госпоѓата од Берлин(AlternativeF) заборави да каже кога пола Берлин скокна на нозе кога им најавија дека џамија ќе им градат во Берлин, или кога Меркел ги учеше Германците дека треба помалку да се навикнуваат на тоа дека ќе гледаат повеќе џамии во Германија.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.009
Дивне бе девојче , многу ти е утопистички и нереален уводниот пост на темава ... не велам дека тоа што го напиша е лошо , но во никој случај тоа неможе да важи за овде кај нас и сега во ова време ... тоа што го напиша може да важи во Финска , Португалија , Тајланд , Нов Зеланд , Тунис , Боливија , Папуа и Нова Гвинеја , Камерун , Монголија итн итн , т.е. било каде во светот каде што народите кои живеат во тие држави не се негирани , малтретирани , угнетени и најважното од се , си се самите газди во своите сопствени држави ... за разлика од остатокот на светот , во нашата држава ние Македонците од кога постои државава сме негирани , малтретирани и за жал не сме газди во својата држава , т.е. неможеме да направиме било што кое би било во интерес на нашата држава , без притоа да не бидеме опоменати или осудени од некои кои воопшто го немаат правото да ни кажуваат што и како да превиме , без разлика дали тие некои се надворешен или внатрешен фактор ... иначе гледам по форумов дека некои членови цело време лаат дека Македонците станале националисти и шовинисти ... за жал тоа воопшто не е точно ... ако досега бевме такви , тогаш и државата ќе ни беше многу подобро средена и понапредна , но за жал повеќето од народов кај нас е мирен и трпелив и редно време е да се покажат заби , но јас лично не верувам дека тоа ќе се случи , и затоа сум се повеќе разочаран од нашиов народ .

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Као што предвидов... Ограничениот ќе најде сто и еден разлог зошто да биде различен и да исплука запали заколи нешто. Ама тоа е.

Член од
15 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
22
Ние сами меѓу себе не се браниме та некој друг ќе не брани.
тоа да , ама и да се обединиме ние (фиктивно), пак сме слаби...... за било шо да напраиме, освен за ние да не се испотепаме меѓу нас хах

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Она шо нас не убива е онаа регионална свест која страшно ми боди во очи, а со која не задојуваат. И за нашите и за нивните, по дифолт различното е погрешно само затоа што е различно. Мислам WTF? Пред некој ден залутав бафтајќи се со Конфучие и затоа ќе се дрзнам да се послужам со неговото човекољубие.

" Човекољубието е материјална суштина на човечката должност кон другите и се манифестира преку совесноста кон другите, преку лојалноста или преку алтруизмот". Тоа е таа некоја дефиниција која пак вклучува две подтеореми:

„ Ако сакаш себеси да се воздигнеш, воздигни ги другите.“

„ Не му го прави на другиот она што не сакаш да ти го прават тебе.“

Каде го изгубивме човекољубието? Зарем човекољубието познава раса, вера, пол, сексуална припадност, материјалност, националност...? Таа ограниченост шо сами ја наметнуваме на наши и нивни, зарем не ја доведува во прашање еволуцијата? Зарем ми е потребен пасош и верски објект за да се почувствувам како граѓанин на светов? Зарем не е тоа мое легитмно право?
Читајќи ја Дивајн, сочувствувам со нејзиниот статус на осамен борец. Човекот е најголемото богатство на овој свет. Да го пронајдеме во себе. Човекот е создаден да сака. Да го сакаме човекот. Еве ако тоа е премногу тогаш да се потрудиме барем да го разбереме различното. Да живее човекот!
Иди воздигни си ги Арапите, Турците, муслиманите и сите други.Оди во сред Истанбул и збори им за човечност, или во Приштина, Катар, Јордан, Египет, Токио, Сеул и ред други места.Мене ми е преку кур веќе некој нон стоп да ме воздигнува и мојот народ.Преку кур ми е веќе во Европа да гледам се помалку и помалку бели деца, а згора на тоа сиот шљам во светот да го примаме .

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Као што предвидов... Ограничениот ќе најде сто и еден разлог зошто да биде различен и да исплука запали заколи нешто. Ама тоа е.
Тоа е.Ја напиша вистината, сигурно си направил круг низ мало.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Ајде на сите што ви е преку глава од се излезете надвор и тепајте се со албанци оти ако како народ не сме единствени барем вие на форумов што сте едно +20 души сте доста единствени дека во Македонија нема место за албанци, муслимани и се не-македонско и не-православно и дека се тоа требало да се убие. Излезете и изрешетајте ги а ние останатите што „немаме мозок“ оти сметаме дека насилството не е решение ќе чекаме ВИЕ да ја оправите државата, оти сте многу јаки на збор т.е на куцање, па некако добивам впечаток дека во вас лежат навистина јаки воини. Веруваме во вас...
Изгледа и сите вие “деца на цвеќето“ сте јаки само на тастатура.Ајде излези покажи го твоето на дело.Оди во албанска чајџилница со цвеќе, бакни им ги нозете, побарај им прошка(нели христијански е да се простува) патем викни некоја муслиманка да излезете на состанок или ти мрзне гомно на помисла дека ќе јадеш нож, а?:cool:

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Све е тоа у реду, но џабе кога од другата страна нема фидбек. Другата страна не размислува така, различни ни се менталитетите и имаат поинакви идеи. Еве колку е отворена темава ниеден Албанец не напиша ништо нити пак го интересираат вакви хипи работи. Живееме во паралелни светови, различен менталитет сме. Еве јас три години сум на форум и до сега колку што имам приметено членовите албанци или во Фудбал пишуваат или во Религија или се препуцаваат со дневнополитички теми и секогаш се држат за своето колку и да не се во право. Има некои што се мешаат во другите форуми со останатите членови, но се ретки. За Албанките пак да не зборам...џабе, различни глави сме, живееме во ралични светови ...

Kajgana Shop

На врв Bottom