Каде да се запишам?

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Штом јазици не ти оди ни математика поарно не се ни запишувај, без тоа не можеш на добар факултет со кој може да најдеш работа или сама да започнеш свој бизнис (Економски, Информатика, Електро, Туризам,Бизнис и Логистика, Медицина)
Социологија, Педагошки, Земјоделски е џабе губење време.
--- надополнето: 19 април 2012 во 22:34 ---

Неправди на УГД? Кој факултет мислеш дека има неправди? Јас завршив Информатика без да купам книга од професор без уценување.... и сл.
Природни и технички науки, денес толку се изнервирав што ми иде да оставам и студии и воопшто да не се вратам таму

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Природни и технички науки, денес толку се изнервирав што ми иде да оставам и студии и воопшто да не се вратам таму
Орце, Серафимовски а? :icon_mrgr:
Бегај додека е време, еден комшија има 29 год уште го мачат. :facepalm: :гомце:

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Fall in love. Get married. Have a baby. Not necessarily in that order;)
Посебно не во следниов редослед: Have a baby. Get married. Fall in love. :pos:

Назад на темата, сметам дека Катерина мома фина :LOL:, треба сама да си одлучи кај сака да студира. Јас уште во 4-та год. средно знаев дека ќе завршам или на пмф или на електро имав дилема и на крај се запишав на електро, информатички смер, и не жалам за таа одлука. (y)

Во тој контекст, студирај тоа што сакаш и што ќе го завршиш за 4/4 години, без да се мачиш и да главиш на факултет кој не ти е по кеф само затоа што мислиш дека има повеќе просперитет. Со среќа и врска понатаму во животот ќе дојдеш до добра работа и плата. :) За мене факултетот е еден вид виза и доказ за работодавецот дека си човек. Нешто во стилот на captcha. :D No offense за среднистите. :D Не значи дека тоа што ќе завршиш ќе работиш по струка, ама самиот факт дека имаш факултет може многу да ти помогне во пробивањето до успехот.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Штом јазици не ти оди ни математика поарно не се ни запишувај, без тоа не можеш на добар факултет со кој може да најдеш работа или сама да започнеш свој бизнис (Економски, Информатика, Електро, Туризам,Бизнис и Логистика, Медицина)
Социологија, Педагошки, Земјоделски е џабе губење време.
--- надополнето: 19 април 2012 во 22:34 ---

Неправди на УГД? Кој факултет мислеш дека има неправди? Јас завршив Информатика без да купам книга од професор без уценување.... и сл.
Зошто мислиш така?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Крстев, Делипетров, сите се исти...
Епа сега требало да прашаш некои поискусни пред да се запишеш, а Крстев и Делипетров не правеа проблеми зарем и они влезеа во филм, како загубени мајмуни беа пред 3-4 години не знаеја каде е вратата. :eek:
--- надополнето: 19 април 2012 во 22:51 ---
Зошто мислиш така?
Зошто потешко ќе најде работа.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не едно,не две туку ТРИ ш?
Attention whoring much?

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Абе јас уште пред да се родам ми беше одредено кај ке се запишам... така да со тоа сум немал проблем, иначе ти види нешто електро има интересни смерови

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
На кратко ќе ти ја кажам мојата приказна ..

Јас долго време бев зацепан по медицина, уште од основно се гледав себеси во белиот мантил. Но во средно (прва и втора год.) мака мачев со биологија и хемија, доста време ми одземаа за учење и материјалот тешко или делумно го совладував. Од 4ка нагоре биологија не мрднав, а хемија имав дури и 3ки некои тромесечија. Полека почна да ми станува јасно дека на сила убавина не бидува.

Тоа имаше силно влијание, па во трета се запишав на општествено-хума. смер (искрено, со одредена резерва) каде акцентот е ставен на општествените предмети, кои иронично ми беа боза и што најважно - ГИ РАЗБИРАВ и лесно ми влегуваа во глава. Се запознав со Право, Социологија, Економија, Бизнис, Менаџмент .. И денес (скоро 4 години подоцна) со сигурност можам да кажам дека не погрешив при тогашниот избор и дека рационалноста моја се исплатила. По матурата, упишав економски, втора година сум сега и полесно студирање од ова, здравје. Ме влече и интересира економијата, а и дефинитивно во таа област си ја препознавам сопствената иднина.

Значи едно запомни. Желба и Разбирање. Ако ти се поклоаат двете, благословена си. Разумен компромис секогаш постои доколку дојде до судир на интереси, секоја личност може да се прилагоди и да засака нешто, само ако му даде шанса.
There are always new paths to take.

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
2
А како да видам кои смерови кога нема кој да ми каже од каде да ги видам затоа ве прашувам вас некои смерови нешто ако имате да ми предложите

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Прајте шо ќе прајте, само запишете се гимназија ако сакате да имате пореалистичен поглед на светот. Ако сакате да останите заглавени во светот на кодојте и отпрниците, терајте електро, шо да ви речам ...

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
2
Деки сакам да се запишам на факултет каде што нема математика освен медицина и да нема хемија,може да ми речете нешто повеќе за тоа ако знаете :)

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
не учете џабе ви е,100 % подобро е да се учи занает-фризер на пример

од искуство ;)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Јас ова година бев на некое тестирање од Јахја кемал и ми понудија 80% попуст за запишување. (во Струга)
А јас иначе ке си одев во Јосип Броз Тито - во Битола.

Дали некој ќе може да ми каже како е во Јахја Кемал, како е во интернатот. Какви услови има ?

Фала однапред

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас сум од струга и од прва рака ти гарантирам за домот дека има преубави услови

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
da za sredno. I kolku barat da ucis? Dali ima internet, televizija? Dali ima zenski :D:D ?

Kajgana Shop

На врв Bottom