Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
И Србиновски со Торус и Емил сега треба на секој напад да добиваат техничка ама да судиите се за МЗТ и не судат .

Не им враќајте ве молам , попаметни сме (y)

Инаку вчера лудило , од 2 саат у кафана и кога излгов од сала мислев дека главава ќе ми експлодираше ама се за МЗТ.

Плава Чета (y)

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
За ова со Фрај несакам да грешам душа и да кажам дека намерно отиде на контакт со публиката пошто мислам дека сакаше да спаси аут! Ама имаше исто една сутуација на средина на 4/4 кога Кире проба да го направи истото па од под кош со безброј ситни чекори стигна до оградата на лимената трибина ,,понесен од инерција'' а се виде дека е лоша глума. Се фати за оградата и остана да се држи 2-3 секунди, среќа никој не изреагира. Провоцираа цела утакмица Емил, Ѓуров, Кнежевиќ и Соколов.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
За ова со Фрај несакам да грешам душа и да кажам дека намерно отиде на контакт со публиката пошто мислам дека сакаше да спаси аут! Ама имаше исто една сутуација на средина на 4/4 кога Кире проба да го направи истото па од под кош со безброј ситни чекори стигна до оградата на лимената трибина ,,понесен од инерција'' а се виде дека е лоша глума. Се фати за оградата и остана да се држи 2-3 секунди, среќа никој не изреагира. Провоцираа цела утакмица Емил, Ѓуров, Кнежевиќ и Соколов.
е така е, глеаш како си знаеш, цела утакмица само фени провоцираше. и фрај намерно отиде во контакт со хулиганите отфрлени од општеството

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Кире дојде до таму и никој ништо не му рече само на шала искоментираа утни ги слободните и Кире се насмеа ... а за Фрај се глеаше дека проба у контакт со Фемили да дое , а топката веќе беше излезена во аут . а за Емил и Ѓуров немам никаков коментар ... Ужас и од тренер и од играч .

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
види ги што зборат еј, Фрај си го добил тоа што го заслужил, он демек влегол кај навивачите. пошто тие говедата што се навалени сите над терен мирни си седеа душичките. А овој од КФМ моронов, топката била за МЗТ. Па тоа значи дека топката е на навивачите??? ах да видам некој од тие монголоидите со црвени вратови на трибина што замавнуваа да се проба еден на еден со црнецот, не вака сила да продаваат од толпа. Кај не може да се игра на таа страна од што плукаат цела утакмица како последни простаци (како не дехидрираат не ми е јасно), туку почнаа и да тепаат играчи! И уште оправдано било. абе кажете ми каде во свет поминува вака напад врз играч?

само ограда треба да им се стави на тоа изродите аеродромски таму, пошто со години наназад очигледно е дека се премногу ретардирани за спортско навивање.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Каква слатка победа, кхм, кхм :).
Послаба прва четвртина до сега не ми текнува, Кире се оставаше буквално сам, одбраната слабо функционираше, али затоа Ацо ги среди, и играта како и во напад така и во одбрана се смени за 180 степни.
Проработија Огнен и Мијајловиќ, и одма текот на играта одеше во нагорна линија, почнува веќе жал да ми паѓа за Далман, им стана магнет на противницини за рампи :/.
Поискомплексирано сељаче од она Ѓуров нема и нема да се роди, Фрај по наредба на Рајковиќ сакаше да изнуди празнење на сала, топката беше излезена и скоро беше на трибина а сакаше Фрај само да си го стори тоа што му беше кажано, затоа што увидоа дека тука неможат да прават тоа што се случува во Кавадарци, и кога беше тоа од позади :) .
И да го поживи Господ, Ацо за изјавата (y):vozbud:
СКОПЈЕ АЛЕА, АЛЕ АЛЕ АЛЕ...

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Во НБА се фрлаат играчи у публика да извадат топка од аут, овде играч не смее да припари до линија поради шака неизживеани говеда.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Во НБА се фрлаат играчи у публика да извадат топка од аут, овде играч не смее да припари до линија поради шака неизживеани говеда.
добро утро, ова е македонија!
тука се толерира плукање, пцуење, мавање со разни предмети од страна на хулигани стационирани веднаш зад клупата на гостинскиот тим. а доколку биде употребена сила од страна на полицијата, тогаш сите се жалат за полициската бруталност.
море само ќотек за таквите.

треба да се забрани во цел свет организираното навијање, а не тоа да биде гордост и медиумски да се воздигнува!

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
добро утро, ова е македонија!
тука се толерира плукање, пцуење, мавање со разни предмети од страна на хулигани стационирани веднаш зад клупата на гостинскиот тим. а доколку биде употребена сила од страна на полицијата, тогаш сите се жалат за полициската бруталност.
море само ќотек за таквите.

треба да се забрани во цел свет организираното навијање, а не тоа да биде гордост и медиумски да се воздигнува!

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Во право е, и јас да сум некој фактор би забранил навивачки групи, ултраси и такви групации. Никад не биле ништо повеќе од бесперспективен шљам кој служи само за концентрација на омраза. Од нив и потекнуваат сите срања како национализам, насилство итн. комити, шверцери, фемили, ребелет, балистет, сите до една треба да се забранат.

Ако ви текнува и војната во Југославија почна со навивачките групи на србите и хрватите. Не викам дека треба да се навива како во САД, ама малце основна култура е потребна за да не се смета секој припадник на противничкиот тим за непријател кој треба да се уништи. А таква култура немаат сељачиштава на овие простори.

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
добро, да се забрани само во македонија.
Во право е, и јас да сум некој фактор би забранил навивачки групи, ултраси и такви групации. Никад не биле ништо повеќе од бесперспективен шљам кој служи само за концентрација на омраза. Од нив и потекнуваат сите срања како национализам, насилство итн. комити, шверцери, фемили, ребелет, балистет, сите до една треба да се забранат.

Ако ви текнува и војната во Југославија почна со навивачките групи на србите и хрватите. Не викам дека треба да се навива како во САД, ама малце основна култура е потребна за да не се смета секој припадник на противничкиот тим за непријател кој треба да се уништи. А таква култура немаат сељачиштава на овие простори.
Ова го дискутиравме уште вчера одма после утакмицата во темата македонска кошаркарска лига:
Архивист напиша:
Салата по секоја логика мораше да биде испразнета. За обид за физички напад врз противнички кошаркар секаде во светот се празни сала.​
Грешиш брат, никаде во свет не се празни сала. Јас во животот мој не сум чул на друго место вклучувајќи го тука и балканот да се празни сала за да се игра кошарка. Во Македонија нема хулигани ама има некои нафурани типови кои во афект знаат да направат глупост. За среќа Фрај не беше удрен само тоа можам да кажам и како навивач на МЗТ воопшто не ми е пријатно што тоа се случи. Закон за спорт, високи казни па да видиш дали ќе му текне пак. Тоа со празнење сали го има само кај нас и никаде на друго место. Што сум крив јас па заради некоја будала таму да неможам да гледам кошарка. Поздрав,​

Kajgana Shop

На врв Bottom