Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
а ти си сигурен во ова што го кажуваш или се водиш според тоа што ке слушнеш на телевизија? а раните кои ги имаат децата на рацете и нозете од кај се? - сами меѓу себе се пукале? а скршените носови од кај се? да не се тепаше претходно меѓу себе сами? а модриците што ги имаа по телата од кај се? немој да веруваш на се што ке кажат на телевизија !!!
А ти од каде ги доби овие информации?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Sedam dana nakon ubistva pet Makedonaca nedaleko od Skoplja policija nije identifikovala počinioce nezapamćenog zločina, ali je juče otkrila da je na žrtve pucano iz pištolja i kalašnjikova“.

од каде искочи ова со калашников? кој го рекол ова ??? јас никаде по телевизииве не слуишнав вакво нешто
--- надополнето: 19 април 2012 во 16:14 ---
А ти од каде ги доби овие информации?
од мој другар кој БЕШЕ на погребот. - ако ја читате темава наназад мислам дека ССЛ кажа уште пред 3 или 4 дена дека им е пукано и во око и во раце и во нозе.

доволно е релевантен изворот?

M

Muranyi

Гостин
Урук Хаи племето симнато од планина мисли дека ние Македонците сме со кратка меморија,па не паметиме ништо и ни продаваат муда како они не убивале деца.Абе лицемери едни,се надевам дека Македонецот наскоро ќе се рабуди и ќе сфати што му се случува во неговата држава.Факт е дека касно палиме како и секогаш и за тоа ми е многу криво и жал,имаме висок праг на толеранција и сме кротки како јагниња зашто така не воспитувале нашите родители.И ве молам не ми продавајте срања од типот колку сте сложни или јаки,живеам во средина со доминантни кечиња и факт е дека сте секогаш јаки кога сте во чопор или кога ќе начекате деца,како јас кога бев 2 година средно и ме нападнаа 10 души пред сопствениот дом и згора на тоа ме прободоа со нож сакајќи да ми го одземат животот.Како и секогаш,напаѓачите не беа пронајдени и покрај тоа што сум сигурен дека знаеја кои се дури и имаше сведок кој го направија будала зашто се работело за некојси командант од војната и затоа сум огорчен од проклетите предавнички гнаси Македонци кои им го тртат задникот на Албанците.Од што сум огорчен поготово по убиствата на 4 дечиња и човекот веќе почнувам да си ја мразам сопствената држава дури мислам дека ми е и сеедно дали ќе смениме име или ќе ја поделат Македонија.И пак качачките убијци никој нема да ги изведе пред лицето на правдата зашто таму во Влада се продадени души кои работат само за личен интерес и интересот на Албанците.Само ми е жал за тие родители како ќе се справат со болката и со бесот кој го чувствуваат.Да живее Македонија-државата во која е најлошо да си Македонец.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Дознав дека еден останал без око, не е битно од каде , меѓутоа јас дознав дека Кире највеќе настрадал, и на него му се извадени всушност 2-те очи ... мислам кад тад сите тоа ке го дознаат ама нема везе ... углавно ГРОЗНА е самата слика која ке си ја створите во главата за тоа што се случило таму ...

Hej

Член од
16 април 2012
Мислења
38
Поени од реакции
24
Od kade pa imaat nekoi izvestvaci Makedonci koi si ja prodale dusata za bedna para fakticki se spioni otkrivaat podatoci koi treba samo da gi znaat Mak institucii ,narodot pa posle strnkite a tie sto vakvi iformacii davaat sigurno se nekoi tamu bliski od MVR i kompanijata

nemoj sega dekoj da me napadne ti si Vmrovec za SDSm si ili Srboman ,rabotava taka iskaca sekoj den oni imaat poveke informacii od nas koi na primer podocna se pokazuvaat kako dostojni

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Овие истиве ден после убиството напишаа дека Македонија е на чекор до граѓанска војна и дека се палеле куќи. Преувеличуваат, посебно овој портал, така да се примај со резерва.
Чекај јас нешто не сум во тек со изјавите на МВР,или навистина овие си водат паралелна истрага:

ali je juče otkrila da je na žrtve pucano iz pištolja i „kalašnjikova“.

Дај кажете ми дали ова нашите медиуми го имаат пренесено,за типот на оружјето?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Чекај јас нешто не сум во тек со изјавите на МВР,или навистина овие си водат паралелна истрага:

ali je juče otkrila da je na žrtve pucano iz pištolja i „kalašnjikova“.

Дај кажете ми дали ова нашите медиуми го имаат пренесено,за типот на оружјето?
НЕ.
Они први известија за “жив сведок што го кријат“, “пронајден џип покрај опелот“... Не знам од кај ги вадат муабетиве...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Дознав дека еден останал без око, не е битно од каде , меѓутоа јас дознав дека Кире највеќе настрадал, и на него му се извадени всушност 2-те очи ... мислам кад тад сите тоа ке го дознаат ама нема везе ... углавно ГРОЗНА е самата слика која ке си ја створите во главата за тоа што се случило таму ...
кирца поминал НАЈТЕШКО од сите - александар е најмалце мачен - за кирца не сум сигурен дека бил отворен во капела - сандакот не дозволиле да се отвори.

K

kalimer0

Гостин
Од судска медицина кажаа дека не биле измачувани пред да бидат убиени. Сега прочитав неколку пати низ интернет а и од луѓе кои ги виделе телата дека биле доста малтретирани пред да бидат убиени.

Дали убијците имале време да ги малтретираат жртвите или само ги убиле?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Od kade pa imaat nekoi izvestvaci Makedonci koi si ja prodale dusata za bedna para fakticki se spioni otkrivaat podatoci koi treba samo da gi znaat Mak institucii ,narodot pa posle strnkite a tie sto vakvi iformacii davaat sigurno se nekoi tamu bliski od MVR i kompanijata

nemoj sega dekoj da me napadne ti si Vmrovec za SDSm si ili Srboman ,rabotava taka iskaca sekoj den oni imaat poveke informacii od nas koi na primer podocna se pokazuvaat kako dostojni
Види вака сега.. Овде медиумиве наши се ограничени од МВР што треба да кажат а што не треба додека соседните медиуми можат да ги кажат сите вести што ги дознале ..од секој што има некакви информации .. и не ги продаваат за пари информациите..ете има име и презиме од кои луѓе се информациите .. и нашиве медиуми ги знаат сите информации што ги има објавено курир али се ограничени од МВР ..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
НЕ.
Они први известија за “жив сведок што го кријат“, “пронајден џип покрај опелот“... Не знам од кај ги вадат муабетиве...
јас искрено и не се сомневам во тоа. - милсма... српските медиуми сепак даваат повеќе информации и точни и неточни - факт е дека на нашиве им се диктира што да се каже а што не.

првичната изјава на концесионерот беше дека имале и пшретходно проблеми со шипците што живеат во околината дури и закани по живот - кај нас тоа пресс24 мислам дека го прикажаа и после саат време беше скратен тој дел.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
НЕ.
И за тој таканаречен жив сведок прво се огласија српските медиуми .. ако го видовте клипот на јутјуб што беше .. во него кажаа незнам точно кој медиум беше дознале дека има еден жив сведок на кого не го откриваат идентитетот .. после тоа нашите медиуми го кажаа тоа .. да не го кажеа србите ни нашите немаше да го кажат .

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
јас искрено и не се сомневам во тоа. - милсма... српските медиуми сепак даваат повеќе информации и точни и неточни - факт е дека на нашиве им се диктира што да се каже а што не.
.
Повеќе неточни. РТС известува најпрофесионално од сите. Немаше уште 24 часа од убиството напишаа “Македонија на корак граѓанског рата“, па после дека се палеле куќи на Албанци, па слики од запалени куќи од којзнае каде...

Не верувам никому. Ама баш никому.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970

првичната изјава на концесионерот беше дека имале и пшретходно проблеми со шипците што живеат во околината дури и закани по живот - кај нас тоа пресс24 мислам дека го прикажаа и после саат време беше скратен тој дел.
На сител беш знам имаше тука еден го постираше клипот и кога гледав вести беше тргнат делот каде концесионерот кажуваше за заканите кој ги примиле од шипците .

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И за тој таканаречен жив сведок прво се огласија српските медиуми .. ако го видовте клипот на јутјуб што беше .. во него кажаа незнам точно кој медиум беше дознале дека има еден жив сведок на кого не го откриваат идентитетот .. после тоа нашите медиуми го кажаа тоа .. да не го кажеа србите ни нашите немаше да го кажат .
А бе каков црн сведок бе... сведок имало. Крај краева и да има сведок, не мора тоа да го откријат, пред се од безбедносни причини, а друго, стварно се сомневам дека имало сведок. Овие толку професионално го извршиле убиството, ќе остават сведок. Рибарот онака го убиле, just for fun, а?

Kajgana Shop

На врв Bottom