NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
soliden tim ali ne pravat nisto dur ne zemat bar eden kvaliteten SG ili PG ... lin ednostavno ne e sampionski kalibar.... :) mora edna pozicija od tie dve da bide popolneto so kvaliteten igrac do sea site sampionski timovi imale kvalitet na taa pozicija Lani Kidd i terry, za boston allen , lajkers koa osvojuvaa kobi , parker za spurs, wade za miami.... :)
Немој да ме дупиш Далас лани освои заради Новицки и Бареа. Другите изиграа горе доле ок.
--- надополнето: 18 април 2012 во 17:33 ---
мислев поентата ти е дека на Бостон подобро им одило со Биг Бејби :icon_lol:
инаку Бас :cuc: ѕверотиња е момаков, како само се бута под кош со центрите, плус има добар шут од поле. Орландо колку се заебаја со трејдов тоа е страшно. Е сеа само Ален да се врати во каква таква форма додека дојде плејофот (барем да играше или он или Пиетруш против Никс, ќе им бапнеа неколку тројки). Ако се паднат Бостон со Атланта, ќе си имат проблеми. Соколите се биле заебана екипа одсекогаш
Незгодни се тие мамицата некад знаат да изненадат со јака победа а да изгубат Вашингтон. Незнам само до кај е Храфорд со опоравувањето, ако игра и он ќе биде уште полошо.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Немој да ме дупиш Далас лани освои заради Новицки и Бареа. Другите изиграа горе доле ок.
Лани Далас освој заради дефанзивата која ја предводеше Чендлер. Без него ни прва рудна немаше да поминат.
Види ги Никси колку подобри се сезонава во дефанзива со Чендлер. Заслужува да биди дефанзивец на годината според мене.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Лани Далас освој заради дефанзивата која ја предводеше Чендлер. Без него ни прва рудна немаше да поминат.
Види ги Никси колку подобри се сезонава во дефанзива со Чендлер. Заслужува да биди дефанзивец на годината според мене.
Еј го заборавив. И тренерот на Торонто беше асистент кој е познат како еден од најдобрите дефанзивни тренери во лигата. Ама работата беше што никој не очекуваше Бареа да игра така со оглед на тоа што не беше нешто посебно во регуларниот дел.

А

Анноун

Гостин
вечер ќе игра ли коби ? читав нешто тренерот екол дека нјаверојатно нема да игра , а коби одбил да коментира. ако некој дознае сигурно дали ќе игра или не нека ме извести со порака .

L

Löwe

Гостин
Играл не играл ќе тепаат со Вариорс. Коби е потполно здрав, можеше уште со Далас да игра, само се штеди за плеј оф. Кели го праша на полувреме доколку со Далас утакмицата била од плеј оф дали ќе играл, рече дека ќе играл со Сигурност.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
вечерва Мајами ќе игра без Вејд и Бош. типувајте 50 коша за ЛеБрон :icon_lol:

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
soliden tim ali ne pravat nisto dur ne zemat bar eden kvaliteten SG ili PG ... lin ednostavno ne e sampionski kalibar.... :) mora edna pozicija od tie dve da bide popolneto so kvaliteten igrac do sea site sampionski timovi imale kvalitet na taa pozicija Lani Kidd i terry, za boston allen , lajkers koa osvojuvaa kobi , parker za spurs, wade za miami.... :)
Епа сеа ова не е фантази менаџер НБА е твоите опции се максимално лимитирано и одлуките кои ги правиш ова лето може да влијаат во наредните 2-3 сезони многу.
Значи јес да нема играчишта на 1 и 2ка Њујорк ама затоа има најдобра 3ка напред (3,4,5) Ентони и Стадемаер се ол стар играчи а Чендлер е еден од најдобрите дефанзивци и центри во лигата.
Неможе да очекуваш сеа да Крис Пол,Рондо,Роуз или Дерон Вилијамс да им биде 1 на Никси коа имаат такво трио напред.
Смит и Филдс се сосема солидни сега за сега Лин ги надмина сите очекувања и незнам од каде толку хејт за него.
Муабетот дека без добар pg и sg не праат ништо не држи, тоа ти е како да кажеш дека на Мајами многу им фали некој ол стар плеј а они го имаат Вејд и Леброн кои дејствуваат како лидери на тимот и постојано е топката во нив, плејот ќе им служи само да ја пренесува топката.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Епа сеа ова не е фантази менаџер НБА е твоите опции се максимално лимитирано и одлуките кои ги правиш ова лето може да влијаат во наредните 2-3 сезони многу.
Значи јес да нема играчишта на 1 и 2ка Њујорк ама затоа има најдобра 3ка напред (3,4,5) Ентони и Стадемаер се ол стар играчи а Чендлер е еден од најдобрите дефанзивци и центри во лигата.
Неможе да очекуваш сеа да Крис Пол,Рондо,Роуз или Дерон Вилијамс да им биде 1 на Никси коа имаат такво трио напред.
Смит и Филдс се сосема солидни сега за сега Лин ги надмина сите очекувања и незнам од каде толку хејт за него.
Муабетот дека без добар pg и sg не праат ништо не држи, тоа ти е како да кажеш дека на Мајами многу им фали некој ол стар плеј а они го имаат Вејд и Леброн кои дејствуваат како лидери на тимот и постојано е топката во нив, плејот ќе им служи само да ја пренесува топката.
za taa trojka 3,4,5 da dominira nekoj treba da ja kreira igrata za niv....inace ako sakaat neso da napravat mora da zrtvuvaat nekoj od taa trojka za igrac od stil na pol, rondo rous ili wiliams....
Inace koa sme kaj majami Wejd E sg...taka da majami nema problem na taa pozicija.....

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
za taa trojka 3,4,5 da dominira nekoj treba da ja kreira igrata za niv....inace ako sakaat neso da napravat mora da zrtvuvaat nekoj od taa trojka za igrac od stil na pol, rondo rous ili wiliams....
Inace koa sme kaj majami Wejd E sg...taka da majami nema problem na taa pozicija.....
Не заебавај Вејд бил Shooting Guard a.
Vody примерот со мајами е сосема друг а тоа е дека кога имаш такви лидери во тимот немаш потреба од плеј.
Не велам дека дали треба да се жртвува некој од таа тројка за ол стар плеј а и прашање е колку е тоа изводливо, само велам дека не е пресудно имањето на добар кец и двојка.
Бостон освоија прстен без таков плеј со Ален на 2ка и тоа е пример што ми текна во моментов сигурно ги има и многу повеќе.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Не заебавај Вејд бил Shooting Guard a.
Vody примерот со мајами е сосема друг а тоа е дека кога имаш такви лидери во тимот немаш потреба од плеј.
Не велам дека дали треба да се жртвува некој од таа тројка за ол стар плеј а и прашање е колку е тоа изводливо, само велам дека не е пресудно имањето на добар кец и двојка.
Бостон освоија прстен без таков плеј со Ален на 2ка и тоа е пример што ми текна во моментов сигурно ги има и многу повеќе.
pa zatoa vikam bez 1 ili 2ka bar kvalitetna nisto ne praat... ne mora da e bas plej...ali veke ako ima kvalitetna 2ka i toa vrsi rabota....pa toa e problemot na niks...se ojaca pod kosevite a go zaboravi drugiot del od timot....i ne e deka go hejtam neso mnogu lin...ali deckoto premnogu go vozdignaa i toa donese golem pritisok vrz nego...toa samo go ukoci....soliden igrac e...ali kako back up...od klupa da vlaga...premnogu izgubeni topki gi ima na natprevar...zatoa vikam New york ako saka sansa za prsten mora da zrtvuva nekoj od Melo , amari ili candler ( ja bi pre ili amari ili cendler) za ete williams koj ostanuva bez dogovor od new jersi... :)

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
конечно победа на Филаделфија,победен Кливленд со 103-87 (y)
Патем и Milwaukee изгубија и најверојатно Philadelphia во playoff-от ќе проба да му пружи отпоp на Chicago. Јас сум задоволен со 4-2, све поише ми е плус и уште боље. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom