Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Празна слама сценариово некако ми е добро познато на крајот ќе уапсат некого само во интерес на народот истиот тој ќе нема никаква допирна точка со сторителите.
Јас мислам дека „сторителите“ ќе бидат откриени и ќе загинат во престрелка со полицијата... по мое, ова е дело на оперативци на странска разузнавачка служба кои не се и нема да бидат достапни на полицијата, а под притисок на јавноста, бидејќи ќе мора да „испорача“ резултати, ќе најдат некои ситни криминалци на кои ќе им го налепат и ова...

Член од
11 октомври 2007
Мислења
8
Поени од реакции
2
Не е важно бе другар, Македонски телеком нема врска со убиството, ниту пак возилото, ниту пак таблиците. И пак на Солунска не се снима цела Македонија 70% од времето не се гледа Македонија од Солунска.
зошто сте запнале со таблиците? Прво, Јанкуловска кажа дека се од друго возило (значи може да купени, украдени, најдени). Тоа возило било мерцедес кој е веќе расклопен.Ако треба некој да се испраса тоа е отпадот каде што е дадена колата, затоа што сигурно газдата на мерцедесот м кажал кај го расклопил... Второ, Телеком нема благе везе со регистрацијата. Мојата има таблици МТ и не е од телеком. Регистрирана е во 2003. знаци возила купени или увезени во тој период ги имаат тие таблички. Освен како Што некој горе спомна тие што си ги има Телеком. но сепак, ги нема сите 999.

?

..........

Гостин
Значи постов ти се дели на 2 дела. Во првиот сереш по власта и по сител и на крај како нешто колку да има врска со случајот а се со цел да ти служи ради да ти се оправда серењето претходно на дневна политика во темава.

Дај имај исав да се воздржиш од дневнополитички маркетинг барем од случајов.
тролололо..

Каде виде дневнополитички маркетинг во моите постови? И по што веќе го оквалификуваш како маркетинг кажи на кој тоа му е направен маркетинг во тој пост? ...............
Критики кон власта???, а кон кој треба да бидат упатени критиките? кој е одговорен за безедноста во државава? кој менаџира со парите од буџетот? кој зема плата од тие пари за да спроведе безбедност на граѓаните? владата? или можеби тоа е Роберт Билбилов па да упатам критики кон него?
Како ти се најде на секој пост да ја браниш власта?
Налет тоа, шо те кур боли дали мојот пост се дели на 2 или 22 дела, постот што си го цитирал е баш реален, без никаков маркетинг, без никакво повикување на етничка нетрпеливост која вообичаено ја има во твоите тролања по темава.....
Дај имај исав соочи се со реалноста дека власта неможе да гарантира безбедност на неколку километри од центарот на главниот град....како не ти е срам се најде дежурен тука да ја браниш и да лепиш етикети кон оние кои размислуват разумно со ладна глава и без пардон упатуваат критики на вистинско место.....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Точно јас сум националист и да можам уште сега би ве исфрлил сите од мојата земја и тоа на исти начин како што влеговте така и ќе си одите по партали.Оти незнам не постои во светот друга земја како нашата која толку многу им дозволува на срањата кои доаѓаат од надвор и им дава права поголеми од оние што ги имаат тие самите.И од тука ни се случуваат овие работи кои што ни се случуваат и на кој што сме сведоци денес,а сето тоа е од вас и заради вас.Оти ви допуштивме толку многу што ова парче земја почнавте да си го чувствувате како да е ваше и дури отидовте до таму што си зедовте за право да ги малтретирате и изгонувате истите оние кои што ве примија тука,а кои до вчера ги молевте за корка леб и
топол дом.Но за тоа јас ги обвинувам тие што се задолжени за водењето на оваа држава оти кој к.р сме ние
како народ,ние не сме никаков фактор во носењето на битни одлуки,но доколку би се прашувал јас и доколку би имал влијание веќе си го искажав мојот став по тој однос,тешко вас ќе беше и немој тука да ми држиш предавања за мир,оти едно зборувате по медиуми и пишувате по форуми а друго правите надвор дегенерици едни инцестоидни.
Ti decko ocigledno ne si ja poznavas svojata drzava. Jas sum ovde roden a ovde se rodeni site od mojata familija za koja imam podatoci minimum za 300 godini nanazad. Toa sto sum musliman toa e moe pravo isto kako sto nekoi se ateisti, evrei i sto uste ne. Ako mislis deka site so ne se kako tebe se novodojdeni vo zemjava, ti decko mora da si mnogu glup a taa kombinacija na glupost i nacionalizam e opasna za Makedonija. Ocigledno takvite kako tebe mesaat zabi i babi i seuste se vo nekoj film deka makedonci mozat da bidat samo hristijani. Ne be decko ne ima sekade i ne ima sekakvi i toa e ona sto ovaa zemja ja pravi poubava. Toa sto tvojot mentalen sklop ne moze da svati i da svari vakvi raboti e tvoj problem no ja znam deka tuka ima luge koi mislat mnogu ponapredno. Incesoidni e tezok zbor za koj ke mora da si potproveris po doma zatoa sto vakvo nenormalno odnesuvanje nemoze da dojde od normalen covek roden od seks pomegu normalni luge. Zal mi e sto mnogu luge mora da go citaat ova sranje no cim me navreduvas jas mora da ti odgovoram. I uste nesto, ti decko nemas vrska so tvojata zemja pa ni so tvojata vera. Dokolku znaese so Isus poracuva i uci, ke znaese deka ne smees da napagas nikogo na vakov nacin a najmalku ne vo situacija koga jas zastanuvam na tvojata strana. Vaka kako so deluvas nisto cudno da si od onie koi se od nadvor ubaceni da podbucnuvaat i da razgoruvaat tenzii na site strani. Koga jas bi bil vo MVR i bi imal pravo preku ip adresite da gi proveruvam na nekoi somnitelni luge, togas ti bi bil megu prvite zatoa sto so nieden tvoj komentar ne pridonesuvas za dobroto na zemjava. I te molam po vtor pat, ne me vleci za jazik i ne gi komentiraj moite postovi. Ako ne ti se sviga kako mislam i pisuvam, ignorirajme i teraj rabota.

Член од
11 октомври 2009
Мислења
79
Поени од реакции
30
што мислите за статијата на associated press ( дека убиените биле албанци) ?...а обична грешка :drk:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сум ја видела оваа информација дека светските смрдени медиуми пак почнаа да тријат раце. Известиле дека 5 Албанци биле убиени, тие смрдени медиуми се оние кој вадеа видео во 2001 на тепани Албански фамилии во Македонија, а истите потекнуваа од Косовската криза. Секогаш кога тие почнуваат да известуваат во било која земја на Светот таму има војна. Кога ќе смислат сценарио и се држат за него, никако не менуваат. Кој тоа се заебава со нашите животи?
Па и гледам Нато, ЕУ, ОБСЕ и САД ни пратиле порака да се смириме. Абе идете удавете се во Вардар мамата ваша.

M

Moon Child

Гостин
Не сум ја видела оваа информација дека светските смрдени медиуми пак почнаа да тријат раце. Известиле дека 5 Албанци биле убиени, тие смрдени медиуми се оние кој вадеа видео во 2001 на тепани Албански фамилии во Македонија, а истите потекнуваа од Косовската криза. Секогаш кога тие почнуваат да известуваат во било која земја на Светот таму има војна. Кога ќе смислат сценарио и се држат за него, никако не менуваат. Кој тоа се заебава со нашите животи?
Па и гледам Нато, ЕУ, ОБСЕ и САД ни пратиле порака да се смириме. Абе идете удавете се во Вардар мамата ваша.
Тоа се вика, ем тепани ем ебани.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
какви хеликоптери какви бакрачи, два пати денес чув хеликоптер над Скопјево, немам појма накај леташе, но хеликоптери честопати летаат над Скопјево,
Toa bese patot nakaj Kosovo stenkovec, Helikopter Specijalci doagase Bamir Topi pretsedatelot na Albanija zatoa imase strogo obezbeduvanje okolu 17:00 do 19:00

Член од
15 април 2012
Мислења
35
Поени од реакции
35
Ako e drzava sega treba da gi vlozi site resursi i semejstvata na nasradanite da barat miljonski sumi osteta od kurvinskata novinska agencija za da odekne vo svetot kakva prostitutka e associated ........
Samo taka ke ne bide brza reakcija i extra platen prostor za greskata vo konkurenskite novinski agenciii da sveti u neonka ako treba.
Ova e ludilo, ova e strasno.... Da se naterat i pritisnat onie denes koj dadoa isaf da sedi narodot miren i da ne podlegnuva na provokacii prestavnicite na NATO,EU i OBSE vo MAKEDONIJA da reagirat na vakvata postapka bucno i glasno samo taka ke jazadrzime visokata doverbata vo ovie institucii.....

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.640
Поени од реакции
35.181
Она што ми боде очи е фактот каде е албанскиот блок, каде е Али Ахмети, Мендух Тачи и неговата компанија во која дупка се скриле, да излезат да се сликаат пред камерите со знак на сочувство и во знак на соживот БАРЕМ да го осудат овој гнасен, грозоморен чин.
Или тие се тука само кога треба да се лае дека Албанците се граѓани од втор ред, права, рамковен договор и слично. Сеуште се свежи сеќавањата кога се случи убиството во Гостивар, Руфи Османи им додели по 5000 евра на семејствата, Руфи Османи беше во првите редови на протестите во кои се демолираа македонските дуќани.
Сосема е јасно дека секој си ги застапува своите интереси, но кога веќе лаеме за меѓуетничка толеранција и кога веќе сите сме се нашле на ова парче земја, сите подеднакво треба да се залагаме за соживот.
Тие што го сториле ова кукавичко и грозно дело треба да се осудат и најстрого да се казнат,, затоа што тие се МОНСТРУМИ, без разлика на која вера и нација и припаѓаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom