Ако јас и ти излеземе на улица да бараме слобода за психопатот, ако СИТЕ наши македонски НВО-а излезат и речат овој, напраил што напраил, сега треба да се ослобди, ако СИТЕ наши политичари Македонци позиција/опозиција, речат овој напраил злосторство, ама не треба да одговара, ако сите наши аналитичари Македонци излезат со барање за ослободување на убиецот, ако сите македонци интелектуалци излезат и речат и за овој што направил злосторство против човештвото, и за него да важи амнестија, ако сите медиуми македонски го подржат ослободувањето на тој човек.....
Тогаш кажи ми зарем сите овие субјекти, заедно не го даваат гласот на мнозинството Македонци, ако не и на сите?
Дали во тој случај ќе бидам во право ако ги обвинам и другите Македонци, не за убиствата, ама за некој вид соучесништво?
Епа сето ова веќе се случи со обвинетите за силување, претепување, мачење, на работниците од "Маврово". Сакаш ли линкови со изјави на албанските субјекти за ова? Сите 40 невладини албански организации рекоа дека треба да се осло
Дали постои било каква причина заради која ти би се ставил на моја страна, ако јас земам и го направам истото што го направија тие ѕверови?
Епа СИТЕ Албанци веќе оправдаа вакви злосторници и се ставија на нивна страна, кога бараа да се ослободат овие ликови?
Така ќе биде и сега и затоа нема да згрешиме ако генерализираме. Од тој случај видовме најубаво точно што ни мислат комшиите Албанци.
Сега, немајте дилема, било пред тоа ќе биде и сега. Кога СИТЕ застанаа зад некој кој може да го направи тоа што им го направи на работниците, тогаш ќе застанат и зад овие.
А и самот знаеш дека и во другите случаи на претепување на каури и слично, СИТЕ Албанци застанаа зад храбрите истребители на каури.
Петорица скинале.... Пффф, се радуваат верувај, батали ги овие форумски лицемери. Веќе видено и докажано.