Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.493
Поени од реакции
20.507
kako prvo nauci se da razlikuvas TEPACKA i PROFESIONALNO UBISTVO,pa potoa kreiraj indicii
kako vtoro: Prepostavkite se bazirat vrz dokazi(za ova i pola gram mozok treba,ne pokeve),a sosema nesto drugo e toa sto ti SAKAS SAM da mislis koji se,a posle pocnuvas da veruvas vo istive,toa veke nema dopirna tocka so zdrav razum..
Кога некого бодеш со нож разлика помеѓу смрт и живот е тенка линија ... напад е напад , дали е нож пиштол пушка ... кога некој ќе умре ќе биде предоцна ... или па може би вас ве обучуваат да бидете професионални тепачи и да бодете само на места каде не може да се убие ?
Дечкото на кош во тетово го убија професионалци ? зашто умре ? некој од вас излезе да каже дека тоа е погрешно ? или и тогаш се вртеа муабети .. помил е мирот отколку животот .. или продолживте да си се смешкате позади дволичноста мутирани ликови, дволичност која ја криете сите овие години !!!
Вас да ви вратиме не мора да ве тепаме или да пукаме ... има многу опции како да се стори тоа започнуваајќи од економски .. држава во која сте вие малцинсто .. економски може брзо да паднете .. ама секогаш за вас постои опција , дрога оружје бело робје и слично ... нели !!!
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.184
Поени од реакции
34.407
Опомена до Ipsissimus и Neo1999: Однесете си ги личните препукување по приватни пораки. Следен испад = бан од тема.
 
Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
јас се надевам дека семсјтвата на загинатите ке најдат утеха да продолжат со нивните животи и јас се надевам да не се ама моето мислење е дека се а ако се искрено кажувам не знам шо ке му напрам во бт
haha sto ke napravis vo bt?
 

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Само војна е спасот (Без америнкаци)
Му имаш соопштено на најблиските дека ќе заминеш ако има војна и големи се шансите да не се вратиш? Погледни го нивниот израз на лицето и напиши уште еднаш дека си за војна. Или си за војна со резервисти од Прилеп и Битола на борбена линија, додека ти пиеш кафе на кеј? Така беше барем 2001.
 

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.812
Поени од реакции
1.082
http://www.youtube.com/watch?v=n3f2Lmi9LKQ&feature=youtu.be дали некој го памти ова кога нашиот народ беше сплотен обединет ко едно и многу јасна ни беше сликата која ја има светот денес. Јас немам поголема љубов од македонија и оваа прекрасна земја моите другари и пријатели кои не би ги сменил за ништо јас цел мој живот патам за таа љубов што ја имам за МАКЕДОНИЈА ако не умрам на терен тогаш ке бидам убиен бидејки гледам како оваа љубов ме убива
Од секогаш србоманите беа проблем за Македонија.. Тогаш заради Србија им влеговме во окото на американците, па и заради тоа не треба да се зачудиме зошто американците ден денес во Македонија се про-албански ориентирани..
 
Член од
25 март 2012
Мислења
8.356
Поени од реакции
4.798
имам прашанње до сите тука што дискутираме и еве да испаднат да се албанци и сакале да ги отепат децата оти биле македонци и хрисјани што понатаму?
ќе се казнат со закон и толку......
Ако сакаш да кажеш дека и јас морам сносам одговорност, грешиш.....
Одговорност треба да дава владата што направила таков пропуст, како што велеше опозицијата последниве 4 год. дека власта игра со оган.....
Власта е крива индиректно ако не и директно......
 

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Еве луѓе решив и јас да се зачленам на форумов, зошто гледам дека има некои интересни теории. Прво како и на сите македонци и мене ми е жал за прерано згаснатите животи. Навистина не знам што да мислам за случката. И јас некако сум сигурен дека одговорините за ова убиство се албанци. Долго време живеам со убедувањата дека заедничкиот живот може да опстои, дека не се сите исти, заостанати. И навистина не се. Ама кога 90 % од населението е просто со националистичка идеологија, тогаш сметам дека можеме да генерализираме. Живеам во Гостивар, во мултиетнички град. Цел живот сум сведок на најразлични тепачки и провокации од страна на албанците. На школо, на игралиште и каде ли не. Со убиството од страна на полицаецот работите ескалираа. Постојано слушаш за различни напади врз Македонци. Еден мој другар беше нападнат од страна на поголема група без никаква причина. Неможевме да одиме на училиште, те плукаат те навредуваат ти довикуваат...Секоја вечер инциденти. Само што за овие работи нема да слушнете од нашите "филтрирани медиуми". Знаете ли колку излози беа искршени во Гостивар и какви се пароли не извикуваа "мирољубивите протестанти"? Мојот другар ја пријави случката во полиција, но се разбира ниеден од "тепачите" не беше ниту приведен ниту казнет. Но да се вратиме на темата. Читав најразлични коментари од кои некои држат вода (спред мене) a други пак забегуваат од темата. На пример коментарот дека албанците не оделе на пазар нема никаква смисла. Ако толку многу луѓе знаеле за убиството, тогаш најверојатно некоја информација би излегла надвор од нивните "канали". Неможат 1000 луѓе тајна да чуваат сите тоа го знаеме. Од сето ова што сум го видел и што сум го проживеал разбирам дека соживот помеѓу 2 народа, со различна вера и јазик неможе да постои. Но и војната не е решение....
Не држи вода ова твоево масло ама никако.Во Гостивар постоело живот и ќе постои и во иднина.Град во кој ретко се случувале тепачки и некакви лоши работи.Градот во кој дефинитивно тврдам дека се збори најчистиот македонски јазик.Град во кој се најубавите природни ресурси во Македонија,град во кој луѓе од секакви религии и нации живееле со векови.Ајт поздрав
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.497
Поени од реакции
79.650
Да те прашам нешто хипотетички, ако некој македонец овде или било каде во светот, убие 5 или десет души, дали тоа значи дека и јас и ти автоматски сме убијци?
Ако јас и ти излеземе на улица да бараме слобода за психопатот, ако СИТЕ наши македонски НВО-а излезат и речат овој, напраил што напраил, сега треба да се ослобди, ако СИТЕ наши политичари Македонци позиција/опозиција, речат овој напраил злосторство, ама не треба да одговара, ако сите наши аналитичари Македонци излезат со барање за ослободување на убиецот, ако сите македонци интелектуалци излезат и речат и за овој што направил злосторство против човештвото, и за него да важи амнестија, ако сите медиуми македонски го подржат ослободувањето на тој човек.....
Тогаш кажи ми зарем сите овие субјекти, заедно не го даваат гласот на мнозинството Македонци, ако не и на сите?
Дали во тој случај ќе бидам во право ако ги обвинам и другите Македонци, не за убиствата, ама за некој вид соучесништво?

Епа сето ова веќе се случи со обвинетите за силување, претепување, мачење, на работниците од "Маврово". Сакаш ли линкови со изјави на албанските субјекти за ова? Сите 40 невладини албански организации рекоа дека треба да се осло

Дали постои било каква причина заради која ти би се ставил на моја страна, ако јас земам и го направам истото што го направија тие ѕверови?
Епа СИТЕ Албанци веќе оправдаа вакви злосторници и се ставија на нивна страна, кога бараа да се ослободат овие ликови?
Така ќе биде и сега и затоа нема да згрешиме ако генерализираме. Од тој случај видовме најубаво точно што ни мислат комшиите Албанци.
Сега, немајте дилема, било пред тоа ќе биде и сега. Кога СИТЕ застанаа зад некој кој може да го направи тоа што им го направи на работниците, тогаш ќе застанат и зад овие.
А и самот знаеш дека и во другите случаи на претепување на каури и слично, СИТЕ Албанци застанаа зад храбрите истребители на каури.

Петорица скинале.... Пффф, се радуваат верувај, батали ги овие форумски лицемери. Веќе видено и докажано.
 
Член од
16 април 2012
Мислења
61
Поени од реакции
15
Ti bratuced kogo go custvuvaas za tvoja drzava Makedonija ili Albanija/Kosovo, se custvuvas li kako Makedonec ( zivees vo ovaa drzava) , za kogo navivas koga igra Makedonija so drugi reprezentacii?

Ke ti bide li gajle ako se raspadne Makedonija ili ke se raduvas?

Lojalen li si na drzavata koja te hrani?
Makedonija e mojata drzava. tolku kolku sto ti ja sakas ja sakam i jas i nemoj da mesas raboti. jas samo vikam sto tolku ste zapnale albanci pa albanci, koga se uste ne se znae koj e ubiecot. so ovoj stav koj go imate samo sozdavate podelba i tenzii, nikakva korist od ova nemate. da ne ve vodat emociite pred razumot. nothing it's what it seems!
 

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
ќе се казнат со закон и толку......
Ако сакаш да кажеш дека и јас морам сносам одговорност, грешиш.....
Одговорност треба да дава владата што направила таков пропуст, како што велеше опозицијата последниве 4 год. дека власта игра со оган.....
Власта е крива индиректно ако не и директно......
властите се криви од самото постоење на демократијата благодарени нели на грците а да беше случајот поинаков да бевте вие тепани секаде и малтретирани и да беа 5 албацни убиени тогаш знам 100% сликата ке беше сосема поинаква
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.497
Поени од реакции
79.650
Ако го направиш тоа нешто после смртта Бог ќе ти даде 99 девици во рајот и Голф 6.
Не. Знаеш и ти самиот дека Таа силна мотивација ја имаат дечките што ќе те сретнат на улица.
 

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Абе чоек, доказите се потребни за суд, а за толпата се потребни индикации.
Кажи што згреши цел Македонски народ да биде малтретиран заради убиството во Гостивар. Некој рандом граѓанин што изел ќотек го повлекол чкрапалото. Не ли гледаш дека твоето лицемерие не пали уште повеќе. Те замолив да се тргнеш од темата, но не, ти уште сереш и ги комплицираш работите уште повеќе.
ti samo off topic nesto postiras,ok,vo gv imas poznat storitel i nisto ne bese misterija,vo ovoj slucaj se e misteria(zasega) a ti od prviot post na ovaa tema zboris deka se e poznato ,siris omraza, povikuvas na odmazda itd itd..
koj najde da zbori za LICEMERIE :facepalm: pa spored tebe,ne od temata tuku trebase od drzavava da izbegam bidejki povikuvase da mi go zapalat imotot..za pricina koja si sam uste ne znaes da kazes so dokazi !
 

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
30
аман бе луге кај ке одите бе со што ке војувате бе со камења:?Абе немаме ни војска ни полиција ни луге кои ке излезат да војуват во македонија.Не си го барајте сами конфликтот зошто многу ке не чини.Ке не истребат како глувци БЕЗ НИШТО СМЕ БЕ АЛЛООО ДЕКА КЕ ОДИШ ВО НАПАД БЕЗ ЛУГЕ БЕЗ ВОЈСКА И БЕЗ ПОЛИЦИЈА.А да полиција имаме ама 70%од нив ке се сокријат кај бабите и дедовците низ селата да не ги знаат кај се.Имаме некоја си смотана бројка на платена војска која стои за украс и за да ги ранеме .И ИМАМЕ ЕДЕН КУП ПОСЕРКОВЦИ КОИ САМО ПИШУВАТ ПОЗАДИ КОМПЈУТЕР А КОГА КЕ ПУКНЕ КЕ СЕ СКРИЈАТ ВО ДУПКИТЕ НЕ САМО ОНИ ТУКУ И НИВНИТЕ ТАТКОВЦИ КО МИШ ВО ДУПКА.Не велам дека се сите такви ама голем дел од нас нема да оди во конфликт пошто се страшливци.СЕ ИЗВИНУВАМ АКО НАВРЕДИВ НЕКОЈ АМА ТОА Е ВИСТИНАТА.И ако вие тука неколку деца мислите дека конфликтот е играчка кантер страјк Застанете на борбена линија па да видите како е.ОВАА НЕ Е ИГРА ЛУГЕ И ДЕЦА ОВАА Е СТРАШНА РАБОТА КОЈА НИКОЈ НЕ ЈА САКА.
 
Член од
7 април 2012
Мислења
59
Поени од реакции
75
a sto ako ispadne deka ubijcite ne se Albanci? ke se izvinis?
Се води кон тоа дека се албанци, најголемите албански пратеници во Македонија изјавуваат дека не постои македонска држава, треба ние да излеземе дека не постои албански народ и да ве протераме сите што нема да се потпишете како македонци исто како што се водите во Грчка, како грци. Дали е тоа решение во оваа држава? Какви права имате вие во Грчка, дали ве има во Влада во Собрание било каде? Како што се водите таму?
 
Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Врти сучи Македонците се секогаш криви малку ќе го дигнат гласот против агресијата што им се случува на секое ниво во државата одма искача дека ние сме националисти , хулигани отпадок и што уште не а некој во Гостивар што кршеше дуќани на Македонци и сл тие се борци за човекови права, каде се сега Мирјана Најчевска компанија и останатите да им речат на своите миленици дека претераа. Ние Македонците сме Ганди народ колку и да не тепаат и убиваат нонстоп бараат од над да бидеме смирени културни итн, ама очигледно со тоа што не им враќаме на агрсорите они го сфаќаат како порака од нас и понатака да продолжат да не малтретираат. ДОСТА БЕШЕ ВЕЌЕ!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom