Волонтерски акции

• Креатор на темата Креатор на темата Bujo0
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте волонтирале до сега?

• Вкупно гласачи
    92
Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Локација
Скопје, Тафталиџе 2
Ја отварам темава со цел да може луѓе кои сакаат да волонтираат да најдат места каде што можат да го направат тоа. Лично, волонтерството ми носи сатисфакција а и дипломите се важни ако некој сака да се запише на факултет надвор од Македонија.

Можете а волнтирате на Скопскиот Маратон на почеток на Мај.
http://www.skopskimaraton.com.mk/volonteri.html

Супер е темава. Ќе ја ставам како важна, за да не падне во заборав, па ако има некој некакви информации за волонтирање нека ги поставува тука.

Во зоолошка сум волонтирал и тоа со двајца другари со кои ја делиме истата пасија спрема животнте скоро секој четврток бевме по 5 саати...
Задоволство претставува да знаеш дека си учевствувал во некоа добротворна акција :D

Кај нас во факултетот има волонтери кои се со полно работно време од 8:30-16:30 за 3000 ден месечно нели е многу малку пари?

Не сум волонтирал , а нели волонтерската работа во најголем дел случаи не се плаќа ?
Познавам медицинска сестра која работи во болница десетина години и уште се води како волонтер ( т.е нема решение за работа ) и за тоа зема околу 4000 надоместок. Да ти ибам волонтерството, во најголем број на случаи го користат како изговор за да не ти дадат решение, а те користат во полно работно време

Не сум волонтирал , а нели волонтерската работа во најголем дел случаи не се плаќа ? или сепак им се дава на волонтерите одредена сума на пари?

Јас сум волонтирал и знам како е, работиш дури и повеќе од редовните работници, кои се вработени за стално, но за разлика од нив кои земаат цели плати по 20 илјадарки месечно, тебе како волонтер ти следуваат месечно максимум 4-4.5 илјадарки, тоа нешто му доаѓа само како хранарина и превоз, без плата, а работа секој ден најнормално по 8 саати, немаш здравствено и пензиско, не ти тече стаж, сини картони јок, слободни денови јок, боледување јок, годишен(летен) одмор само 5-10 работни денови максимум ! ЈБГ
Кој волонтирал или пак волонтира, знае како е !

Волонтирав за последниот МОТ и Бела Ноќ, во техничка поддршка. Ама пак имавме некој мал хонорар (превоз, храна).

Сега се пријавив за маратонот, ќе видиме што ќе излезе.

zdravo :)
Jas imam zavrseno sredno medicinsko uciliste i veke 4 meseca volontiram vo veleskata bolnica.Ja rabotam rabotata kako medicinska sestra i sum mn zadovolna bidejki im pomagam na lugeto koi sto idat na lekar poradi razni problemi :):pipi:

zdravo :)
Jas imam zavrseno sredno medicinsko uciliste i veke 4 meseca volontiram vo veleskata bolnica.Ja rabotam rabotata kako medicinska sestra i sum mn zadovolna bidejki im pomagam na lugeto koi sto idat na lekar poradi razni problemi :):pipi:
Е ова е ептен слатка исповед :D
Само така продолжи и помагај им на луѓето,кога тогаш со добро ќе ти се врати све :D

Кај нас во факултетот има волонтери кои се со полно работно време од 8:30-16:30 за 3000 ден месечно нели е многу малку пари?
Па ако се волонтери не ни треба да земаат пари реално :D Затоа се волонтери :D
--- надополнето: 16 април 2012 во 12:08 ---
Волонтирав за последниот МОТ и Бела Ноќ, во техничка поддршка. Ама пак имавме некој мал хонорар (превоз, храна).

Сега се пријавив за маратонот, ќе видиме што ќе излезе.
Можеби ќе се видиме :D Јас волонтирам во Карпош за тоа. :D

браво за темава и јас се пријавив за волонтирање на маратонот..се надевам дека ќе ме стават заедно со другарките...има уште некој што се пријавил ? :)

браво за темава и јас се пријавив за волонтирање на маратонот..се надевам дека ќе ме стават заедно со другарките...има уште некој што се пријавил ? :)
До кога трае пријавувањето или малку сум закаснила? :D Иначе волонтирав лани на скопскиот маратон и сакам сега пак :)

Да не има некој инфо за други волонтерски акции?

Мислам имаше една волонтерска акција на Матка ама што како врска немам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom