UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.
M

Mario Gómez

Гостин
Види, ја прифаќам критики за тимот. Одбраната е 10 пати подобра од таа што беше пред две години, а ако гледаш така и на Реал одбраната не беше којзнае колку тестирана годинава... Базел и Марсеј?? А Реал против кој играше? Барем имавме страшна група, ја освоивме у 5 натпревари, Наполи ни дадоа два гола одкога Швајни се повреди од набацени топки. Со Сити нагости игравме со втор состав. :) У Наполи у тоа време кога беа у топ форма не им дадовме ниеден шут кон голот да шутнат. :)14 натпревари без да примиш гол у бундес и ЛШ заедно е солидно постигнување. Но знам дека не се совршени, неискусни па затоа се надевам на Нојер. :D Ако речеш дека одбраната на Баерн е слаба и тоа е недостаток, треба да ја споредиш прво со на Реал одбраната. Но ќе видиме, не предвидувам ништо. Може да примиме 2-3 гола, може и ниеден.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.434
Според утрешните веројатни состави, само ќе се обидам да ги споредам играчите - во зависност од квалитетот и формата, едноставно, кој од наведените играчи утре би требало да биде подобар од противничкиот играч на таа истата позиција. Без лажен оптимизам, според позициите, сосема е лесно затоа што и двата тима најверојатно ќе играат 4-2-3-1.

Касиљас = Ноер
Лам > Арбелоа
Боатенг < Пепе
Бадштубер = Рамос
Алаба < Марсело
Густаво < Кедира
Крос > Алонсо
Милер > Озил
Робен > Ди Мариа
Рибери < Роналдо
Гомез = Бензема

Јебига, никој не ни е крив што играчите не ни се во форма или се преморени. Секако дека еден Рамос или Алонсо е многу подобар играч од еден Бадштубер или Крос, али во нормална ситуација... но не и утре. Пред да почнат да ме напаѓаат мадридистите, сметам дека утре Крос ќе го надигра Алонсо, и Милер Озил, не затоа што овие од Баерн се подобри играчи од нив, туку затоа што нашите се во лоша форма. Среќа што имаме многу подобра клупа од нив, секој од Реал што би влегол од клупа, било тоа Игуаин, Контрао или Кака ќе пружи многу повеќе отколку Прањич, Олич или било кој друг.

Е сега ова и не мора ништо да значи, секако дека тука ќе зависат многу други работи, ќе има големо тактичко надмудрување меѓу Хајнкес и Мурињо, и тука ја гледам малата предност на Реал во овој двомеч. Очекувам 0 - 0 или 1 - 0 за Баерн до кај 65, 70 минута, а потоа во игра влегуваат мајсторите со број 8 и 20 и решаваат се. :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
^ Ја би само Гомез пред Бензема.
Иначе утре јак фудбал ќе падни, сакам да имат многу голчишта, и мислам дека Баерн ќе победат.

M

Mario Gómez

Гостин
Да се разбереме нема шанси утре Швајни да не игра, кај со Реал ќе играме без најдобриот играч, па макар нема заиграно фудбал 3 месеци. И тоа нешто што ме зачуди против Мајнц Швајни играше либеро, или свипер... пред централните дефанзивци... ќе има некои изненадувања утре кај нас сигурно... и Милер мислам дека нема да игра... во послаба форма дури од Озил и Алонсо заедно е.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Важно цел свет е загреан за Реал-Баерн барем ќе има задоволство и уживање за публиката... :D

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266

Еве ја битката :D
Мислам дека далеку подобро ќе биде ова полуфинале отколку другото.Гледам сите ги фаворизирате шпанските екипи али веруј нема така лесно да се помине покрај Челзи и добар Баерн.За јадење трици пред утакмица незнам на кого да ја доделам наградата.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Да се разбереме нема шанси утре Швајни да не игра, кај со Реал ќе играме без најдобриот играч, па макар нема заиграно фудбал 3 месеци. И тоа нешто што ме зачуди против Мајнц Швајни играше либеро, или свипер... пред централните дефанзивци... ќе има некои изненадувања утре кај нас сигурно... и Милер мислам дека нема да игра... во послаба форма дури од Озил и Алонсо заедно е.
и ја тоа се чудев едино може играше така зашо можеби пред него ќе игра Крос а Швајни ќе биде повеќе ко ДМ за мене ако играме вака ова е грешка ни треба Густаво тој ко коњ трча 90 мин брка све живо најбоље Густаво да си игра ДМ Швајни на тој начин ќе има слобода ќе иде напред лево десно , Крос нека игра АМЦ така ќе може повеќе топката да ја задржуваме а и башка Милер е тапа во последно време

M

Mario Gómez

Гостин
башка Милер е тапа во последно време
Ако цела сезона ја рачунаш како последно време, нека е така. xD Инаку Милер некако слабо ми се уклопа помеѓу Рибери и Робен, а и Озил иако праи многу асистенции слабо се уклопа у системот на Мурињо, ама коа играат заедно двајцата газат, као да играат цел живот заедно, какви пасови, уфрлања во празно, голови, го пцујам Милер че му ебам ако стане како Подолски и Клосе репрезентативен играч.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Се ок таму горе, дури и разјаснето имаш, ама јас му давам малку поголема предност на Гомез пред Бензема.
Страшна сезона игра Гомез, и Бензема е одличен сезонава, ама незнам малку поголема предност на Гомез му давам, мислам дека он ќе биде човекот за одлука утре

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
ако биде тесно (а ќе биде најверојатно) човек на одлука, све ми се чини дека ќе биде некој „трет“ играч, во стилот на Праниќ, Олиќ, Алаба, Арбелоа, Кедира... :)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Незнам зашо не го ставате Швајни у прв состав, играч каков што секој тим посакува. Yes дека беше повреден али како што гледам у последните 4-5 утакмици у Бундес или игра прва или влага у второ, така да има утакмици и може да изигра барем 70 мин.
Мислам дека ќе почнат со стандардната четворка позади Лам, Боатенг, Бадштубер, Алаба, а во средина ќе почнат со стандардните Крос и Густаво и нормално Швајни. Напад се подразбира Рибери, Робен и Гомез. Се плашам само од Алаба све другото се топ играчи.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
само од кај излезе дека чаби не е во форма не ми е јасно ај за Озил можда ама Чаби :tapp: иначе како што кажаа и други пред мене Баерн има сосема солидна одбрана можеби и подобра од Мадрид само клучот ќе биде како и секогаш во средниот ред т.е. Чаби-Швајнштајгер ако успее Швајнштајгер да изигра барем на исто ниво како Чаби ќе биде густо 50-50 се шансите секако
п.с. секоја чест за Бадштубер дефинитивно омилен халф ми е во моментов :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Според утрешните веројатни состави, само ќе се обидам да ги споредам играчите - во зависност од квалитетот и формата, едноставно, кој од наведените играчи утре би требало да биде подобар од противничкиот играч на таа истата позиција. Без лажен оптимизам, според позициите, сосема е лесно затоа што и двата тима најверојатно ќе играат 4-2-3-1.

Касиљас = Ноер
Лам > Арбелоа
Боатенг < Пепе
Бадштубер = Рамос
Алаба < Марсело
Густаво < Кедира
Крос > Алонсо
Милер > Озил
Робен > Ди Мариа
Рибери < Роналдо
Гомез = Бензема
Абе Озил е Меси за Милер :)

Другото е ок ама кога го видов ова не можев а да не те цитирам.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Играме дома, одлична форма сме + голема предност ни е тоа што Робен промаши пенал и 100% шанса против Дортмунд. Сега мали је опасан и нервозан така да типувам 4-2 за Баерн :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.538
Поени од реакции
22.200
Тешко да се прогнозира поред мене шансите се изедначени и зависи од дневната форма итн.

Сега знајме на тефтер ете Реал има предност плус Мурињо ама на вакво ниво ситници можат да бидат пресудни. А Баерн е далеку од тоа е има слаба екипа или па одбрана. Остајте имиња, годинава посебно Бадштубер покажа дека е стуб и да не заборавиме Ноер назад. Значи тешко ќе биде, Баерн е често подценуван, така беше и пред 2 години со Манчестер ама не треба да подценуваме дека се страшно мотивирани. Цела година е во знак на финалето дома, во Минхен. Ете титулата во Германија пројде ова е како последна шанса да се спаси годината. Не ги подценувајте Германците, во никој случај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom