Можам да направам сè

• Креатор на темата Креатор на темата Гладиус
  • Време на започнување Време на започнување

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Има ли моменти кога се чусвтвувате дека сте најмоќната личност на светот и дека ништо не ви е недостижно?
Дали понекогаш се наоѓате во состојба во која сметате дека на вашите можности едноставно им нема крај?
Колку мислите дека оваа појава (доколку сте ја искусиле) може да допринесе за вашиот карактер и за остварувањето на вашите аспирации?
Може ли истата да влијае и негативно врз односите со луѓето и да создаде и непријатни ситуации од кои би требало многу труд да се извлечете?

Сум имал такво чуство и тоа многу пати. И незнам зошто некогаш се јавува и кога немам некоја причина, али најчесто се јавува кога имам добра јака причина. Тогаш мислам дека можам да достигнам се во животот и во светот што е возможно и невозможно, и дека ништо пред мене не би ме спречило. Но најчесто тоа чуство ми завршува онака како ништо да се десило, и тое влијае врз моето расположение затоа што наеднаш си имал голем адреналин, а потоа се смалил тој адреналин иако сеуште тогаш чуствувам таква среќа или така наречена "моќ", само во помало количество. Исто така ова појава најчесто донесува позитивни одлуки за мојот карактер. Понекогаш сите тие работи кои сум ги приметил одамна во мене, а не сум можел да ги сменам, со тоа чуство без да трепнам одлучувам некои работи да ги подобрам во врска со мојот карактер , и тоа оди толку беспрекорно што некогаш сум мислел и дека никогаш нема да ги променам тие работи. Тоа се многу добри моменти кога се има такво чуство на огромна "моќ".

Многу пати...ебено добро чувство...за тоа дали ќе биде корисно,ќе видиме понатака,уште рано е :D за негативно...до сега не,све било позитивно...освен нешто љубомора за некоја работа..

Секогаш, кога влегувам во некоја борба, убеден сум дека ќе успеам. Ако некогаш веднаш неуспеам, барам нови начини да постигнам саканото. И секогаш давам се од себе.
Еве пример, за зоните и рампите, еве веќе повеќе од три години не успевам да постигнам успех, но не се предавам, туку барам нов начин тоа да го постигнам. Воопшто не се чувствувам беспомошен или заморен.

Да, имало моменти се' ти оди од рака и обично тогаш ти се зголеми егото и самодовербата и потешко го поднесуваш ударот кој неизбежно следува после тоа.

Не,особено за посебна цел доколку зборуваме..кога се чувствувам дека кога ке потпораснам ке ја имам таа професија без разлика на тоа што треба да направам за да влезам во натре (специјална единица) дури и по цена на својот живот едноставно имам чувство дека тоа ми е достижна цел доколку се потрудам колку што можам..едноставно мислам дека е добро чувство и влијае добро,ти ја зголемува самодовербата и јасно поставената цел,за негативно ке видиме понатаму :)

Секогаш, кога влегувам во некоја борба, убеден сум дека ќе успеам. Ако некогаш веднаш неуспеам, барам нови начини да постигнам саканото. И секогаш давам се од себе.
Еве пример, за зоните и рампите, еве веќе повеќе од три години не успевам да постигнам успех, но не се предавам, туку барам нов начин тоа да го постигнам. Воопшто не се чувствувам беспомошен или заморен.
Им се паркираш и не им плаќаш? :))

Има ли моменти кога се чусвтвувате дека сте најмоќната личност на светот и дека ништо не ви е недостижно?
Има такви моменти. Тие моменти јас ги нарекувам момонти на предозираност односно- момент на алкохол, или момент на кокаин. Други моменти слични на прашањево не познавам.

Јас верувам и сум убедена во тоа дека доколку се потрудам ќе успеам во што било, но многу жртви се потребни за таква работа.
ова не си во право.Не можеш да успееш во некој работи колку и да се трудиш.

ова не си во право.Не можеш да успееш во некој работи колку и да се трудиш.
Нормално дека иаме граници, на пример не можеш да леташ затоа што немаш крила. Ама затоа работите што ги правиш секогаш можеш да ги донесеш до некое ново ниво и да откриеш нешто што пред тоа не си открил.

ubav e toj filing no kratko trae bar za mene i podobro e taka
zosto ako podolgo go imas toj filing se ke ti bide rozevo med i mleko
a realnosta ne e bash med i mleko
mora prvo dobro da se namacis i od makata sto ke ja iskusis da zemes motivacija i da go dostignes toj feling sto te pravi sreken
a dali moze negativno da vlijae vrz drugi luge jas mislam deka ne.....
za mene bar koga sum taka happy ispolnet deka sum postignal neso makar i malo podobro se osekam i na lugeto koi se okolu mene vo toj moment im ja prenesuvam pozitivnata energija i ne mozam da se iznerviram epten ako nekoj se zainati za nekoja rabota...

Јас верувам и сум убедена во тоа дека доколку се потрудам ќе успеам во што било, но многу жртви се потребни за таква работа.
Јас топло им препорачувам на сите со вакво "чувство" посебно кога имаат на располагање доста кеш да идат у кладилница или коцкарница. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom