Знам дека ви е тешко против фактите. Тоа се факти, со линкови и вести. Има побистри Албанци на форумов од тебе, кои до сега ќе ни ги отечеа мудата да имаше барем приближна бројка на напади од македонска страна.
Но, што можеш ти како Албанец друго да направиш освен да пишеш празни постови? Ништо.
Што? ќе излезеш со фактот дека наспрам 50 напади и еден масакр, Македонците се појавија со собирање и викање "смрт за Албанци"? Аууу каков јак одговор, нема што страшен национализам. Вие претепувате, палите цркви, они се дерат смрт за шип. Страшен одговор.
Црно на бело е тоа, без глупости без заебанции.
Да, луѓе беа претепувани, старци, жени, деца...Но, ова со масакров на Велики Петок, стварно ве стави на "повисок" пиедестал во нашите очи. Секоја чест, таман кога си помисливме дека не можете повеќе да го шиканирате каурот, дека веќе ваљда го достигнавте плафонот, вие изненадувате со ваква велигденска порака и како феникс, целосно се искупувате за минатите две недели, кои беа со помалку од три напада неделно.
Друга работа, остај ги македонските амеби и не ги слушај, нив и дома да им отидеш и да ги тепаш пред нивни очи, они утре дента пак ќе се самоубедуваат дека не биле Албанци. Но верувај се постојано се зголемува бројот на луѓе кои се судираат со суровата реалност и си ги отвараат очите, а за тоа морам да признам дека и вашиот ангажман во "убивање на каурот" придонесе.
Ако даде Господ власта (во која континуирано и стрмоглаво ја губам довербата), правично и фер да го води случајот, тогаш ќе ве видам што ќе пишете на форумов.
Немој со ова што го повторуваш веќе 1000 пати да кажеш дека се чувствуваш загрозен, дискриминиран или уплашен, во оваа држава која ја водат 90% македонци,
само замисли како се чувствуваа албанците во држава со 1% албанци во институциите....
И јас се повторив неколку пати дека и мене ме претепаа група пред неколку години но ниту една телевизија не објави иако полицијата знаеше....
замисли тогаш да се објавуваа сите детски тепачки што се случуваа......
Тоа што се случуваат инциденти не е крив албанскиот народ, туку е крива државата што не презема мерки, јас или секој албанец нема да го брани криминалецот,
Идиотски е да се чувствуваш дискриминиран затоа што државата ги фаќа или осудува само криминалците македонци, туку јас како албанец се / треба чувствувам дискриминиран затоа што државата (полицијата) не ги фаќа криминалците во моето маало или село или град (албанци) значи со тоа ја завршува својата работа.....
Тоа што пред да знаете кој е сторителот на масакрот веднаш да навалувате дека албанци биле убијците кажува јасно за паранојата, тоа јасно говори дека очајно чувствувате потреба да најдете што повеќе начини или оправдување за вашата омраза кон цел еден народ...
Ве молам не го генерализирај народот според криминалците, тоа што од вашите телевизии за албанците сте слушале дека прават само криминал.... НЕ Е ВИСТИНА жими Бога
Глупо е да ги оправдуваш навредливите извикувања затоа што некои хулигани албанци “успеа“ да се појавуваат во ТАКАНАРЕЧЕНИТЕ НЕЗАВИСНИ ТЕЛЕВИЗИИ....
Знам дека имаше инциденти, но не за цела држава да се чувствува загрозена,
сакам да кажам дека албанците не го праваат ова организирано, нема организација, нема партија која го подржува ова, нема невладина орг.,
Убијците заедно со нарачателот се гледа со голо око дека сакаа ова убиство да изгледа како последица или континуитет на инцидентите.....за жал успеа во тоа....
Јас не претепувам, не палам цркви, и пак не повикувам на насилство ниту една страна....така е со мнозинтво во секој народ, вие сигурно не спаѓате во оваа мнозинство во вашиот народ....
Ве советувам дека ви треба групна психичка терапија на голем број македонци, очајно боледувате од албанофобија помешано со параноја, најопасен симптом несомнено вие е дека многу лесно се манипулирате и убедувате во политиките на било која власт дека албанците ви се опасност и дека сте алергични на нив.......
досега ве обедуваа на ова: МРТОВ албанец Е ДОБАР албанец (од србите го научилте), ЗА Албанци ГАСНИ КОМОРИ (инспирирано од холокаустот), СМРТ Албанци (уште од срби), албанско ПЛЕМЕ ( за ова незнам), и дрг
Ова го напишав само за оние кои барем еднаш го избикувале барем едното од овие “пароли“...
Се извинувам на нормалните македонци (македонски амеби) , ги почитувам сите.....
и се извинувам за вон темава....