Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Како прво, се буткаш кај што не ти е место искрено.
Како второ, немаш доволно информации, а шириш дезинформации.
Во Лондон дуќани кршеа и палеа Нигери, Арапи, Пакистанци и останата не бела багра во Англија, паразити во Европа.
Тие ограбуваа, жареа и палеа во некои квартови на Лондон, но кога пробаа да ограбуваат и кршат во еден кварт наречен Millwall, којшто е најрасистички кварт во Лондон населен со 100% бело население еве што им се случи.

Така се брани своја земја, територија, нација и останато, а не со глумење култура и цивилизација.Со продавање култура, нежност, цивилизација ништо не се постигнува, буквално НИШТО.Видовме на Македонците како им вратија сите што им продававме култура, а тоа е КУР ПО ЧЕЛО, ете тоа;)Дека не знаат сите дека сме мирни, затоа и не ебава кој стигне.Да сме радикални со други очи сите ќе те гледаат и ќе имаат СТРАХОПОЧИТ спрема нас.
РЕСПЕКАТ БРАТЕ !!!!!!!!!!!!!!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кој и да ограбувал и да се бутал, не му било местото да крши и слично. Факт е дека многумина искористија, а што биле по етницитет и боја на кожа не ме интересира. Јас само го споменав моментот на кршењето, истото се случуваше во Грција. Протести за подобро утре, а испокршија еден тон продавници на недолжни граѓани.

Па и да се работи за билборди и реклами... Зашто да бидат искршени? Некој платил за тие реклами. Зашто да се уништува? Само затоа што не е мое, не значи дека ќе го оправдам ако го искршат.
Добро сеа цело движење ќе го заташкаме ради 3-4 реклами? Муабетот е зошто слаба масовност, од каде стравот да се излезе? Па спореди го ова бе со пртоести у Београд или Атина(цела Грција), што е ова? Ништо.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А зашо Албанци не излегуваат на протести?
Или не се осеќаат засегнати?
Или се осеќаат криви?

Тој дел некој нека ми го објасни.

Не алудирам на ништо, најсериозно, just wondering.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
А зошто да не се протестира бе друже ?

Кога беа убиени 2цата во Гостивар се собраа сечениве од цела Македонија, кршеа све пред себе таму, а сеа па 5 наши млади деца свирепо убиени и да не се протестира!?

Нема смисла веќе да молчиме во наша држава.
Има разлика зш таму се знаеше убиецот а тука не o_O

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.008
Поени од реакции
18.810
Не затоа шо не кршел билбворди, туку затоа шо не се појави пред влада со првичната намера, не ми превртувај зборови. Дојди си пред влада запали свеќа после ако идат да кршат ти не мораш! Тргни се од патот. Уше ќе излезе на крај напалено хулче сум ја па ќе серам ако некој не кршел.
Пред Влада ќе дојдам кога релевантни фигури во државава со име и презиме, и со мадиња да не заборавиме, ќе застанат позади тој протест.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Или се осеќаат криви?

Ваљда затоа што цел протест беше анти-Албански.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
добро еве пошто гледам дека ке ме нападнете сите конректно ке ти пишам зашто не отидов на протест.

еве вака - цело време ја следам ситуацијава 100 пати бев до радишани 100 пати прашувам што се дешава натака што се дешава у бутел дали има нешто организирано и слично.... немам никакви конкретни информациии.. конкретно за протестот ми рекоа „абе се збори ке иделе па не иделе па вмрдо па сдсм“ - кога слушјав вмро и сдсм си реков НЕ ОДАМ - од проста причина што несакам утре да бидам мета за подавање кривица помеѓу едните или другите за тоа кој го организирал протестот кој бил контра протестот и слично. несакам некој да ме брука јавно и да ме прави нешто што не сум.

друга работа - исполнети со омраза и гнев према албанците бев и повеќе од сигурен дека ке има вакви извикувања. и јас сам мислам дека ов ае дело на некои албанци НО, неможам да искочам и да викам дека токму албанците се сторителите за ова од причина што немам ни доказ ни факт ни аргумент - све се темели врз основа на шпекулации и муабети пренесени од еден на друг па додал некој нешто на муабетот па се натемпирала приказната па искочил расипан телефон.

и уште нешто. додека вие ми дрвите тука дека ако сум искочел и јас на протест сами себе се погазувате - и вие да искочевте ке беше протестот со уште неколку луѓе плус дојдени нели?

ај не се правете будали со сила и гледајте реално на ситуацијата како што е.
Со една разлика што јас не реков дека се малце, него ти, и да не те окривив.....него ти посочив зошто е посетеноста мала, значи пак....не е битно која е целта за време на протестот! битно е дека сите оние кои пишуваа на Facebook дека ќе присуствуваат, (пред тоа) не се појавиле! и дека на форумов иако другите се против протестот, од друга страна се жалат дека посетеноста е мала????? :pos::facepalm: толку.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.991
Или се осеќаат криви?

Со кој памет албанци да се мешаат со Македонци, т.е. со Комити? Ако на тоа алудираш заедно да идат на протести.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Пред Влада ќе дојдам кога релевантни фигури во државава со име и презиме, и со мадиња да не заборавиме, ќе застанат позади тој протест.
Па да застанат, ќе речете дека се партиски обоени, како сакаш сврти ја, увек ќе има некој изговор и мрчење, едноставно така стојат кај нас работите.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Хахаха, бравос за оние кои ги осудуваат овие деца од 15 - 16 години .
Па уште ги етикирате како ,,глупи" ,,прости" итн .
Зошто не излеговте вие и да им кажете дека така не се води мирен протест туку седите тука на форум и делите правдина како требало како не требало ?!

Смешни сте .

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Го заебавте протестот а?

Ако, нареден пат и тие кои дошле да протестираат против нешто за што мислеле дека треба да излезат и искажат револт, нема да дојдат од лошото вакво искуство да биде погоден со камен или евентуално да заврши у станица поради некого.

Или се осеќаат криви?

Кај сакаш да ти излезат бе, овие тргнале накај Бит Пазар да се пресметуваат, ти очекуваш да има албанец на протестиве.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Со кој памет албанци да се мешаат со Македонци, т.е. со Комити? Ако на тоа алудираш заедно да идат на протести.
Би било супер кога и Албанци и Комити би протестирале за мир во државава, нели? :)
Али по дифолт муабетот се перцепира како утописки...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.008
Поени од реакции
18.810
Па да застанат, ќе речете дека се партиски обоени, како сакаш сврти ја, увек ќе има некој изговор и мрчење, едноставно така стојат кај нас работите.
Обоени или необоени, потребен е водач, кој Македонија моментално го нема...

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Дечко ај оди малце на воздух жити се. Свикуваш на протест за што? бидејќи не можеш да шеташ слободно? земи си обезбедување и фурај. Пред малце се вратив од бит пазар и од чаршија као што гледаш жив сум и плус тоа немам ни модринка дај ти се молам. и на другите ВЕЌЕ РеднО Е да ПРЕСТАНЕТЕ СО ОВИе срања !!! :tapp:
Шетај!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.991
Би било супер кога и Албанци и Комити би протестирале за мир во државава, нели? :)
Али по дифолт муабетот се перцепира како утописки...
Не, не би било супер. Од причина што ќе биде крваво познавајќи ги и двете страни :)

Kajgana Shop

На врв Bottom