Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Секој кој крши и уништува имот на недолжен граѓанин, кој давал пари од свој џеб е ГЛУП човек. Тука нема дискусија. Ако на некој му се крши, нека си крши по дома.
Во таа смисла да. Се согласувам безпотребно уништување на туѓ имот. Ама збор ми беше заради излегување на 15 годишни на простест пред владата неможе некој да ги етикетира ко глупави или незнам какви.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Стварно не сваќам зашто се овие протести?
Зашто протестираат?
На која основа?
Знаат дека убијците се Албанци?
Дали воопшто знаат што се има точно десено таму?
Дали воопшто знаат тие што прават?
А зошто да не се протестира бе друже ?

Кога беа убиени 2цата во Гостивар се собраа сечениве од цела Македонија, кршеа све пред себе таму, а сеа па 5 наши млади деца свирепо убиени и да не се протестира!?

Нема смисла веќе да молчиме во наша држава.

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Јас не можам да ве разберам вас што сте против протестите. Што уште треба да му направат на македонскиот народ за да вие излезете на протести? Еве и да ги најдат и да ги затворат и да ги убијат сторителите на делото од четвртокот, дали ќе претставува тоа гаранција дека такво нешто понатаму нема да се случи?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.220
Секој кој крши и уништува имот на недолжен граѓанин, кој давал пари од свој џеб е ГЛУП човек. Тука нема дискусија. Ако на некој му се крши, нека си крши по дома.
Се согласувам, ама воглавно беа кршени билборди...
Нема да навлегувам во детали.
500 души меѓу кои имаше девојчиња, стари луѓе (секоја чест за нив) е премалку за нешто вакво.
Срамота, загинаа 5 деца а само 500 души излегоа.
Видовте дали беше партиски протестот?
Не би рекол :)

Кажав неможе да се гарантира дека толпата нема да се развесни.
Никој никого не влечеше со сајла за да прави инциденти.
Фино лепо некои се одвоија накај Бит пазар, други си седеа пред влада и мирно ја следеа ситуацијата.
Се палеа свеќи, имаше ставено црн најлон со натпис И НИЕ СМЕ ДЕЦА НА ОВАА ДРЖАВА!
За жал некои гаѓаа по недолжните џандари, а го оправдувам кршењето стакла на владата :)
За тоа што се случуваше после гледјте на ТВ. Нешто оправдувам, но имаше работи и кои не ги оправдувам.
Можеби ваков протест е потребен да се разбуди народот.
Сите тие сирени и цел гарнизон војска, наликуваше на општ хаос иако ни оддалеку не беше така.
Дали војската гхи штити Македнските граѓани на Албснки пртести ?
Не би рекол...
Али океј, стварно имаше разбеснети луѓе, па можеше да има секакви последиоци ако немаше цела војска кај Скендербег.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.008
Поени од реакции
18.810
Тоа нема врска, ти и повеќето во државава не сте знаеле пред да почен протестов дека ќе бидат деца.....тука не се зборува за оправдување на чинот/идеологијата на оние кои протестираат, него се дискутира за посетеноста и зошто истата е мала....
А кој озбилно сакаш да им го сфати протестот кога комити го организираат и во главно се организираат преку социјални мрежи? Многу нормално е да се претпостави дека напалени тинејџери ќе отидат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Во таа смисла да. Се согласувам безпотребно уништување на туѓ имот. Ама збор ми беше заради излегување на 15 годишни на простест пред владата неможе некој да ги етикетира ко глупави или незнам какви.
Излегувањето на протест само по себе не глупост. Ниту пак тоа што се 15 годишни ги прави глупави. Ама моментот на кршење и палење контињери е глупост. Што ќе постигнам јас ако на Петко му ја скршам колата, а не го ни знам Петко? Може Петко последните пари ги дал за да ја купи колата. Како Петко ќе оди на работа? Тоа мене ме нервира што се оштетува поштен народ, додека суратите на убијците спрема кои треба да биде насочен гневот не ги знаеме.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Да бе, исто како во Лондон, да се испокршат продавници и да се украде целата роба внатре... Исто ко во Лондон. :facepalm: Како ќе протестираш пред албанска амбасада, кога државата Албанија нема врска со ова?
Како прво, се буткаш кај што не ти е место искрено.
Како второ, немаш доволно информации, а шириш дезинформации.
Во Лондон дуќани кршеа и палеа Нигери, Арапи, Пакистанци и останата не бела багра во Англија, паразити во Европа.
Тие ограбуваа, жареа и палеа во некои квартови на Лондон, но кога пробаа да ограбуваат и кршат во еден кварт наречен Millwall, којшто е најрасистички кварт во Лондон населен со 100% бело население еве што им се случи.

Така се брани своја земја, територија, нација и останато, а не со глумење култура и цивилизација.Со продавање култура, нежност, цивилизација ништо не се постигнува, буквално НИШТО.Видовме на Македонците како им вратија сите што им продававме култура, а тоа е КУР ПО ЧЕЛО, ете тоа;)Дека не знаат сите дека сме мирни, затоа и не ебава кој стигне.Да сме радикални со други очи сите ќе те гледаат и ќе имаат СТРАХОПОЧИТ спрема нас.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
јас сметам вака кога ќе ги најдат убијците со факти и аргументи да се стрелаат на зид како партизански филмови со камера и така ќе се воведе ред најголем грев е да убиваш деца и тоа во пубертет .

Значи тука нема протести тие се однесуваат на некои права или кога сакаме да воведеме некој нов систем во државата

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Тоа нема врска, ти и повеќето во државава не сте знаеле пред да почен протестов дека ќе бидат деца.....тука не се зборува за оправдување на чинот/идеологијата на оние кои протестираат, него се дискутира за посетеноста и зошто истата е мала....
добро еве пошто гледам дека ке ме нападнете сите конректно ке ти пишам зашто не отидов на протест.

еве вака - цело време ја следам ситуацијава 100 пати бев до радишани 100 пати прашувам што се дешава натака што се дешава у бутел дали има нешто организирано и слично.... немам никакви конкретни информациии.. конкретно за протестот ми рекоа „абе се збори ке иделе па не иделе па вмрдо па сдсм“ - кога слушјав вмро и сдсм си реков НЕ ОДАМ - од проста причина што несакам утре да бидам мета за подавање кривица помеѓу едните или другите за тоа кој го организирал протестот кој бил контра протестот и слично. несакам некој да ме брука јавно и да ме прави нешто што не сум.

друга работа - исполнети со омраза и гнев према албанците бев и повеќе од сигурен дека ке има вакви извикувања. и јас сам мислам дека ов ае дело на некои албанци НО, неможам да искочам и да викам дека токму албанците се сторителите за ова од причина што немам ни доказ ни факт ни аргумент - све се темели врз основа на шпекулации и муабети пренесени од еден на друг па додал некој нешто на муабетот па се натемпирала приказната па искочил расипан телефон.

и уште нешто. додека вие ми дрвите тука дека ако сум искочел и јас на протест сами себе се погазувате - и вие да искочевте ке беше протестот со уште неколку луѓе плус дојдени нели?

ај не се правете будали со сила и гледајте реално на ситуацијата како што е.

P

PewDiePie

Гостин
Да наш имот е ебате глупите луѓе !

ВАШ Е пред се,ама 15-16 годишни копиљаци и постари луѓе што се на тоа место од сосема погрешна причина и ќе добиеш толпа овци.

Ќе кршат ? Епа нека кршат,сега кога ќе ги испоапсат сите ќе видиме кај ќе кршат.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како прво, се буткаш кај што не ти е место искрено.
Како второ, немаш доволно информации, а шириш дезинформации.
Во Лондон дуќани кршеа и палеа Нигери, Арапи, Пакистанци и останата не бела багра во Англија, паразити во Европа.
Тие ограбуваа, жареа и палеа во некои квартови на Лондон, но кога пробаа да ограбуваат и кршат во еден кварт наречен Millwall, којшто е најрасистички кварт во Лондон населен со 100% бело население еве што им се случи.
.
Кој и да ограбувал и да се бутал, не му било местото да крши и слично. Факт е дека многумина искористија, а што биле по етницитет и боја на кожа не ме интересира. Јас само го споменав моментот на кршењето, истото се случуваше во Грција. Протести за подобро утре, а испокршија еден тон продавници на недолжни граѓани.

За кој имот зборите бе?!?!? Реклами? Тоа се ваши имоти? Прост народ :facepalm:
Па и да се работи за билборди и реклами... Зашто да бидат искршени? Некој платил за тие реклами. Зашто да се уништува? Само затоа што не е мое, не значи дека ќе го оправдам ако го искршат.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
И ти со кој памет нарекуваш некој пичкица затоа што не излегол да крши билборди?
Не затоа шо не кршел билбворди, туку затоа шо не се појави пред влада со првичната намера, не ми превртувај зборови. Дојди си пред влада запали свеќа после ако идат да кршат ти не мораш! Тргни се од патот. Уше ќе излезе на крај напалено хулче сум ја па ќе серам ако некој не кршел.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
А зошто да не се протестира бе друже ?

Кога беа убиени 2цата во Гостивар се собраа сечениве од цела Македонија, кршеа све пред себе таму, а сеа па 5 наши млади деца свирепо убиени и да не се протестира!?

Нема смисла веќе да молчиме во наша држава.
А кој е тој протест организиран од деца од 15 години? Они нешто ќе ти органиираат? Зашто не излезат постарите да протестираат, барем имаат грам мозок да не излегуваат со малолетнции кој немаат грам мозок.. Ако се организира нека се организира како треба, мирен протест пред влада, а не овие се силат ќе идат ќе тепаат албанци.. а тие се само јаки на фб што не излегоа денес да отидат

нензам.. за тоа прашувам ме интересира..

Kajgana Shop

На врв Bottom