Србија под опасност од бугарско вето

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Србија под опасност од бугарско вето

16.04.2012 - 09:57 |
Србија нема да стане член на Европската унија додека не го разреши прашањето со бугарското малцинство, ваква порака испрати потпретседателката на Бугарија, Маргарита Попова.
Изјавата Попова ја дала во својот говор во културно информативен центар при посета на пограничниот град Босилеград, кој е населен со голем број етнички бугари.
Според неа, Србија ќе стане членка на ЕУ, но тоа нема да се случи се додека не ги разреши прашањата со бугарското малцинство во Босилеград, што се толкува како директна закана за вето.

Со нејзиното назначување за потпретседател на Бугарија, Попова се залaга за развивање нова политика кон бугарите кои живеат надвор од државата, вклучувајќи ги бугарските заедници во Србија, Македонија, Молдавија и Украина.
\Netpress
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/balkan/srbija-pod-opasnost-od-bugarsko-veto

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тоа не е закана за вето,а упоменуване дека постои ваков проблем и Србиja мора да го реши.
Има поинтересни работи што се случиха во Босилеград таа година.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Аман бе од овие бугариве.И во србија ли ги лажат дека постојат.Кога ќе свагтите бре дека нема бугари на балканит.И тие бугарите во бугарија ги лажат дека се бугари..И после ние Македонците сме биле вештачки направени од Тито./
Не постојат бугари бре,татари сте вие,бугарите се измислени со версајскиот договор 1913 година под големо влијание на русија.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Аман бе од овие бугариве.И во србија ли ги лажат дека постојат.Кога ќе свагтите бре дека нема бугари на балканит.И тие бугарите во бугарија ги лажат дека се бугари..И после ние Македонците сме биле вештачки направени од Тито./
Не постојат бугари бре,татари сте вие,бугарите се измислени со версајскиот договор 1913 година под големо влијание на русија.
Во Босилеград и Пирот има значително мнозинство на бугарско население.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ова европскава унија најголем смрад од организација се.... значи све да се играло по принцип на закана или уцена. Има ли победно нешто од тоа?

Член од
25 јануари 2012
Мислења
130
Поени од реакции
68
И мене уште од бебе да ми всадувале мисла дека сум марсовец,јас сега ќе викав дека сум марсовец
Е значи по таа логика ти за тоа се нарекуваш Македонец, што така се те научиле од бебе.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Еи секогаш Сител прв дознава пред полицијата знаеше за убиените крај Скопје,во неработен ден знае настапите на потпретседателот на Бугарија!На Белград не му одговараат ниту добрите односи меѓу Бугарија и Македонија ниту да има соживот меѓу Македонци и Албанци во Македонија

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Е значи по таа логика ти за тоа се нарекуваш Македонец, што така се те научиле од бебе.
Како и секогаш татариве кога немаат одговор ги извртуваат работите.
--- надополнето: 16 април 2012 во 15:20 ---
И мене уште од бебе да ми всадувале мисла дека сум марсовец,јас сега ќе викав дека сум марсовец,а вас тоа со инка ви го тураат(дека сте бугари) од 1913 наваму

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Бугарија ја користи позицијата што ја има. Одат по логиката, ако можат Грците, што да не и ние.

Kajgana Shop

На врв Bottom