I
Ilindenka
Гостин
И што ќе направиш? Ќе се иселиш? Ќе ги истребиш? На Бајрам ќе им влезеш со калашников? Што ќе направиш?Точно е дека масакрот не го направиле целиот албански етникум. Точно е дека за масакрот треба да одговараат пред законот единствено убијците . Но точно и дека, колку тебе не ти одговара или не, пошто се плашиш дека ќе ти се нарушела безбедноста, дека ако не сега, безбедноста ќе биде нарушена на твоите деца после 20 години или на твоите внуци после 40-50 години. Затоа јас не сакам да живеам во мултиетничка населба со Албанци, а живеев порано.
Не ве разбирам. На мене да ми се нарушела безбедноста? Па нели за тоа ги презирате? За нарушување на безбедноста? Па значи и ти се плашиш од тоа.
Уствари што дебатирам бе, кога не сте свесни дека треба да ги испоубиете сите за да кога одиш од Охрид до Скопје не поминеш низ ниедно Албанско село. Е па извинете што не сакам да бидам дел од таков геноцид. И извинете што за вас по сите ваши националистички коментари немам ништо повисоко мислење од оние што го извршиле убиството.
Ми се гади од овој национализам
п.с. Пред некој да ме омажи со Албанец, да ме обвини дека ги бранам или да ме обвини за тоа што не сум пишувала за тоа кога они пукале ваков национализам по убиствата во Гостивар да го кажам ова - За нивниот национализам не ми е гајле, се срамам од гнасниот национализам на својот народ.
Чувај не Господе.