Нели нешто паметно побарав да напишеш. Е мајката, не сме се разбрале.
Туку, ти глеј си го твојот живот, наместо да се мачиш да го реализираш мојов. А за соживотот... кој како си ја наредил и како се потрудил. Јас со факти зборам, не на памет. Кај мене имало, има и секогаш ќе има соживот. Не дека не познавам и не гледам насилници и гадови секој ден, но тоа се луѓе од двете или трите страни, како сакаш. Тие од сите се критикувани и се третираат само како насилници или проблематични луѓе, а не како каури или Албанци. Живеам во мешана средина од кога знам за себе и никогаш не ми паднало на памет да ги мразам моите сограѓани и другари/ки од другите вери и националности поради било какви проблеми. Тоа не значи дека игнорираме се` што се случува. Напротив, разговараме постојано и се трудиме да не се случуваат истите работи со нас, затоа што некој така ни посакува. За проблемите секогаш исто се нервираме, за трагичните настани исто жалиме, а за веселите работи исто се радуваме. И тоа е некаква помош општо гледано, но верувам дека ти не би можел да го сфатиш тоа. Поради таквата ситуација кај нас, јас не се плашам да си одам дома во 4 сабајле сама и да поминам низ темна уличка. Всушност се плашам да, но само од наркомани и духови
Добро шо се зазборивме вака, па се сетив да спакувам вапцани јајца да поделам утре, на тие кои за секој Бајрам обавезно ми носат баклавче убаво мх, мх, мх