Во што веруваат атеистите?

С

Само Човек

Гостин
Според една теорија, одреден период http://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas довел да натуфите започнат да се занимаваат со агрикултура. Неколку истражувања евидентирано се согласуваат околу времетраењето на периодот и каде е сместен во оската на времето.
само според теорија ? тоа за тебе е веродостојно. Друже вака имам една коска дома од пред милион години мислев да ја продадам.Твојота цивилизација не може да и се одреди староста.Сееверува дека е толку стара. Слушна се верува
--- надополнето: 15 април 2012 во 16:43 ---
Сериозен е. И во право е. Ти си доказ.
друже можеш комотно да лет
само според теорија ? тоа за тебе е веродостојно. Друже вака имам една коска дома од пред милион години мислев да ја продадам.Твојота цивилизација не може да и се одреди староста.Сееверува дека е толку стара. Слушна се верува
знаеш болан, гледам профилчево е ново така да сстар член си.Само праите профили бе абе срамота

D

Daedalus

Гостин
okok, замисли си го сценариово. У реду, замисли си (иако не е така), никој не знае колку е стара земјата од научниците.

КАКО ТИ ЗНАЕШ ДЕКА Е 6000 години стара????
Ау да, па така пишува во библијата сеа ми текна..........
Еј ја ќе пишам книга......земјата е стара 500 години....
Верувај ми, цела евиденција што е постара од 500 години е анегдотална... Верувај во мојата книга.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
друже можеш комотно да лет
Можам јас многу работи, но не е тајна дека за да бидеш религиозно суеверен, а тоа е најчесто состојбата на Македонските рисјани, потребна е една доза на тупавост и неедуцираност...

С

Само Човек

Гостин
okok, замисли си го сценариово. У реду, замисли си (иако не е така), никој не знае колку е стара земјата од научниците.

Верувај ми, цела евиденција што е постара од 500 години е анегдотална... Верувај во мојата книга.
другар со дупли профил, јас сто пати спомнав дека не е стара милијарди туку дека е помлада. толку

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Обидот на религиозен човек да му објасниш што е тоа циркуларна логика, и дека тоа не е валиден начин за аргументирање, е комплетно залуден. Како беше анегдотата:

А) Мојот свештеник е многу свет човек, секоја вечер разговара со Бог.

Б) А од каде знаеш дека не те лаже?

А) Па како може да лаже човек кој секоја вечер разговара со Бог?

И оди ти после разбери се....

С

Само Човек

Гостин
Можам јас многу работи, но не е тајна дека за да бидеш религиозно суеверен, а тоа е најчесто состојбата на Македонските рисјани, потребна е една доза на тупавост и неедуцираност...
абе руските научници глупи се, ебати

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
абе руските научници глупи се, ебати
Не знам за Руските научници, но Руските попови, судејќи по сатовите кои ги носат, дефинитивно не се глупави...

D

Daedalus

Гостин
другар со дупли профил, јас сто пати спомнав дека не е стара милијарди туку дека е помлада. толку

идиоте, ова ми е прв профил што го иам направено како сугестија на другар кој ми ја препорача Кајгана како интересно место за дебатирање. Тоа што ти си последниот доказ дека сме настанале од мајмуни(како што вие љубите да кажувате) ме тера да сум сигурен во теоријата за еволуција.

Како ти знаеш дека е помлада? Како си дошол до тоа сознание, што најверојатно е резултат на твоите нови научни методи подобри од веќе конвенционалните.... Сподели ја твојата тајна со останaтите, и не замарај со обвиненија дека иам дупли профил кога немаш што да кажеш у твоја одбрана. Според тебе, секој нов член на форумов има стар профил.....Според моќта на твоето резонирање не ме ни чуди што твоите аргументи се најлошите на темава...

I

Iblis

Гостин
Обидот на религиозен човек да му објасниш што е тоа циркуларна логика, и дека тоа не е валиден начин за аргументирање, е комплетно залуден. Како беше анегдотата:

А) Па како може да лаже човек кој секоја вечер разговара со Бог?

И оди ти после разбери се....
Ова е добро, ама е на ниво на circlejerk,треба да видиш што се случува кога некој има добар metagame(metacirclejerk).

А) Бог ми кажа.

Б) Си зборувал со Бог, лично?

А) Абе види мистериозни се божјите патишта, ко шо вика свештеникот, а башка и запишано е.

Знае да биде:D интересно

С

Само Човек

Гостин
идиоте, ова ми е прв профил што го иам направено како сугестија на другар кој ми ја препорача Кајгана како интересно место за дебатирање. Тоа што ти си последниот доказ дека сме настанале од мајмуни(како што вие љубите да кажувате) ме тера да сум сигурен во теоријата за еволуција.

Како ти знаеш дека е помлада? Како си дошол до тоа сознание, што најверојатно е резултат на твоите нови научни методи подобри од веќе конвенционалните.... Сподели ја твојата тајна со остантите, и не замарај со обвиненија дека иам дупли профил кога немаш што да кажеш у твоја одбрана. Според тебе, секој нов член на форумов има стар профил.....Според моќта на твоето резонирање не ме ни чуди што твоите аргументи се најлошите на темава...
радиоктивност на полониум во гранит, ете така доов, И НЕ ВРЕЃАЈ

D

Daedalus

Гостин
Или пак.....

Бог постои. Зашто мислиш така?
Така пишува во библијата. Од кај знаеш дека е тачна?
Затоа што Бог ја диктираше. И тука следува прашањето со финта..

Не прашуваш, а од кај знаеш дека постои бог, пошто така ја дефинираш циркуларноста.
Туку....од кај знаеш дека Бог ја диктираше??
И ако не знае.....тогаш све паѓа у вода :cenzura:
--- надополнето: 15 април 2012 во 17:02 ---
радиоктивност на полониум во гранит, ете така доов, И НЕ ВРЕЃАЈ
Ја не сум кредибилитетен, затоа што не сум геолог да тврдам дека сум релевантен во моја проценка, но овие избори од кои ги земам моите ставови, се релевантни во својата струка.
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-age-of-earth.html

Објасни ми зашто не е така???

Не те вреѓам, само сум искрен. За разлика од тебе, што ми натрупуваш обвиненија кои не се точни...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајде јас одам со наука ајде ако ти држи шо бегаш
:(

Абе дечко, пред некој ден напиша дека 90% од работите кои ги кажал или направил (или whatever ) Мојсеј се научно докажани. Како после тоа очекуваш некој со тебе сериозно да дискутира за наука?

Полошо од тоа е само кога муслиманите кажуваат дека Месечината Алах на нервата ја скршил на две, па после мавнал лексилиум, се смирил и ја залепил.

Kajgana Shop

На врв Bottom