не ме свати баш ама нема везе.
сега да не навлегувам во тоа што тој учел и за што е образован,
ама малце е нелогично образован човек да верува дека земјата е настаната за 6 дена и во сите други работи кои креационизмот ги проповеда.
во тоа може да верува само неук човек на кој многу работи му се нејасни во животот, образован човек тешко.
затоа реков ако учел без да свати што тоа учел.....
абе глеј...неуки луѓе ја сфаќаат библијата така како што е напишана, а интелектуалци и покрај нивниот фаил став ќе се обидат да ја одбранат во најдобро светло. Ти текнуе на креационистите кои се спремни да ти ја воведат теоријата на релативитет од Ајнштајн во нивните аргументи, и ќе пробаат да те убедат дека 1 ден за Бог е 500 000 000 години за нас, пошто он е статичен ау ние се движиме за нас времето поинаку тече итн..... на такви мислев. Тоа се тие интлекуталци што наоѓаат поврзаности помеѓу работи што немаат само за да го оправдаат својот став. А такви неуки, дури што се вика џабе ќе збориш со нив ако дебатираш нема ни да те разберат и се ко тие младоземните креационисти xD. Има и неуки атеисти за жал, што викаат абе ја не верувам у Бог, кога не сум го видел/а. И им викаш, па и радио бранови не гледаш па постојат. И они се као хммм...абе не се замарам. And they call themselves an atheists.......
--- надополнето: 15 април 2012 во 16:18 ---
прво јас тврдев дека земјата не е толку стара и гранитот кој е основа наа континентите го покажува тоа.Како е добиена староста на таа цивилчизација кажи ми па ќа ти дадам одговор.Запознаем сум за карпите дека со 3 различни методи се добива енормно различни резултати.На крај се оди на местото од кај си ја земал карпата и професорот вика, а тука беа најдени фосили за кои веруваме дека датираат од пред 25 милиони значи карпата е стара 25 милиони. И ти целиот запрепастен веруеш дека е толку ако 2 од 3те методи кажуваат поинаку. Како се одредува старост на цивилизии ми за да можам да одговорам ? Да не испадне ова ко она со забот шо беше пронајден од изумред вид на свињи, изумред вид
--- надополнето: 15 април 2012 во 13:34 ---
јас обожавам да читам атеистички книги. Очигледно си ко коњите со уздата напред и ни лево ни десно. немам намера да дискутирам со такви
Другар, за да ти ја набројам количината на евиденција дека земјата не е стара 6 000 години ќе одземе многу време и простор во текстов. Имаш огромна литература од Карл Саган, Стивен Хокинг и уште каталион космологисти и физичари кои се бават со утврдување на староста на универзумот од научен аспект. Ако повеќе сакаш да знаеш околу тоа, прочитај ја А Demon Haunted World, од Саган која е кул за читање за почеток. Ако си желен за знаење, а не да се инатиш и да докажеш дека си во право, без разлика на се останато, и ако нејќеш цел живот да останеш во кутијата, прочитај и друго нешто освен литература промовирана од христијани и креационисти. Не боли, не мора да се плашиш дека тоа ќе ги смени твоите ставови и верувања за светот, ако си сигурен во тоа што го тврдиш. Повеќе знаење никогаш не е на одвишок. Земи ги сите можности во предвид, ако има господ кој е семоќен и во кој веруваш сумњам дека ќе му смета ако прочиташ нехристијанска литература....Зашто на такво семоќно битие би му сметало тоа?