leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Вака покажувате. Ако не сум подбрал правилниот збор - еве ке го заменам со друг - бес. Само за пример - немате страв от хрватски, србски, американски пасоши, но имате страв от делуването на бугарски, немате бес от склуптори на луге от пол свет имате бес от склуптура на един македонец от Ресен(министар на надворешните работи), коj се изjaснил како македонски бугарин.
Леандра, 50 години насадувани стериотипи за които зборуваш ти не се лечат лесно.
Како што сум бесна денес не сум била 11 години уште ми фали целиот бес на бугари да го истурам. Ќе ти кажам фми јас како личност најмногу сум бесна на лицемерие, на работење зад грб. Политика карактеристична на Бугарија. Јас бугарската надворешна политика во однос на Македонија ви ја мразам од срж од дно од корен. Јас да ви се исплукам на теоријата на един народ и две држави, да ви се исплукам на пропагандата која ја вршите на форумот и да ви се исплукам на овој Симеон Радев од петици. Нека се дрзне некој бугараш да ми постави пред јавна институцијај со токмак на делчиња ќе го распарчам, не оти ве мразам вас како поединци вие може сте добри луѓе, ви ја мразам намерата, идејата и политиката чергарско лицемерна. Од секогаш сте биле на окупаторската страна тоа ви е во крвта. Фашисти и асимилатори. Се е ваше и Гоце и Даме и јас и Кирил и Методиј... и мувана што лета. Грците барем јавно си кажуваат не ве сакам и ќе ве блокирам до крај, а вие лицемерните први не признавте, пасоши делите како алва се со задни намери. Крвници.